GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 26 d’octubre del 2015

743.- Un home inconscient al mig del carrer

743.- Un policia es avisat de que davant d'una joieria hi ha un home inconscient. Quan arriba fa el possible per reanimar-lo i, quan ho aconsegueix, se l'emporta detingut. Si l'home no era un criminal conegut pel policia, ni estava inconscient per culpa d'una baralla al carrer, ¿per què va ser detingut?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles "

28 comentaris:

Roselles ha dit...

L'home acabava d'atracar la joieria. Portava la típica mitja al cap perquè no el reconeguessin, però va agafar una talla petita i la mitja l'estrenyia molt, i al sortir de l'atracament va quedar inconscient per la falta d'aire. El policia li va treure la mitja, el va revifar, i després se'l va endur detingut.

Sergi ha dit...

Això que diu la Roselles, o es va donar un cop al cap amb la porta de vidre perquè no hi veia bé amb la mitja al cap.

Consol ha dit...

Perquè li va trobar les coses robades a sobre.

xavier pujol ha dit...

Perquè s'havia posat unes arracades robades a les qual era al·lèrgic. Quan el policia les retirà es va revifar.

Anònim ha dit...

i aquest es difícil? Si fins hi tot Roselles l'encerta :P

Assumpta ha dit...

Ostres, què bona ROSELLES!! :-))

Aquesta tarda anava pel carrer i hi havia un home inconscient estirat al carrer. T'ho prometo. Quan he començat a llegir el teu post he tingut una sensació estranya... Glubs.

Un munt de gent al voltant... M'he apartat unes passes i he trucat una ambulància. Quan he tornat al grup hi havia una infermera que havia sortit d'un centre mèdic que hi ha al costat i ha dit que el que li passava és que estava completament borratxo. De totes formes, l'ambulància deu haver arribat igualment perquè, fos per la causa que fos, el tio no es movia ni mig mil·límetre...

Anònim ha dit...

Se m'acudeixen moltes explicacions. Que era un lladregot principiant, sense recursos ni vehicle motoritzat, va provar el mètode d'allunatge llançant-se de cap contra l'aparador blindat de la joieria i va quedar estabornit. Que era un marit desesperat que va anar a la joieria a tornar el collar que aquell mateix dia s'havia comprat la seva dona, no li van acceptar, en sortir de lo botiga va patir un infart (sortosament sense conseqüències greus) i, ja de nit i amb la botiga tancada, algú va trucar a la policia en veure l'home estès a terra i el collar que li sortia de la butxaca. Que, desitjós de complaure la seva amant regalant-li la joia que li havia demanat, l'home va patir un infart (també sense conseqüències greus) en veure'n el preu a l'aparador; en aquest cas el policia se'l va dur a la comissaria per escalfar-lo una mica, ja que era el marit de l'amant. I així podríem seguir...
Però el principi d'economia d'Occam ens ensenya que davant de diverses hipòtesis la més simple és la més probable, així que m'apunto a la de Roselles.
Joan Colom

Roselles ha dit...

PONS! Que et caurà una castanya! XD

McAbeu ha dit...

ROSELLES: Una teoria molt bona, la prova és que tots els companys l'han fet seva. Però, tot i que podria ser-ho, no és la del LLIBRE. De fet, el nostre protagonista no havia robat res de la joieria ni portava cap mitja al cap que l'asfixiés. ;-)

XEXU: Tampoc estava inconscient per haver-se donat un cop amb la porta de vidre.

CONSOL: No, no portava res robat a sobre.

XAVIER: Tampoc estava inconscient per culpa de cap al·lèrgia.

PONS: Sí?. N'estàs segur?. No t'hi jugaries res?. :-DD

ASSUMPTA: Ostres, n'hi fet expressament. :-DD Aprofitant la teva història, et puc dir que l'excés en el consum d'alcohol tampoc és la causa de la pèrdua de sentits del nostre protagonista. :-)

JOAN: Un enigma lateral té, per definició, gairebé tantes solucions com gent es posa a resoldre'l (potser més i tot, si ens basem en el teu comentari ;-D). Però aquí en busquem una de sola, la que ens dóna el LLIBRE. I en aquesta no hi entra el cop de cap contra l'aparador ni els infarts varis ni els amants escalfats... ;-)

ROSELLES: I no podrà dir que no serà merescuda. ;-DD

A TOTS: Malgrat que he tirat per terra totes les vostres teories, us he de dir que no aneu tan desencaminats com podria semblar. És qüestió de donar-hi alguna volta més i ja sabeu que podeu preguntar el que volgueu (amb preguntes que es puguin contestar amb un SÍ o amb un NO, és clar). Sort! :-)

Consol ha dit...

El motiu pel qual perd la consciència és el mateix motiu pel qual és detingut?

Consol ha dit...

Si és que sí, se m'acut que el senyor viu en aquell mateix bloc i que algú da casa seva ha caigut des del balcó i s'ha mort. El senyor ha perdut la consciència quan ha baixat al carrer i ha comprovat que s'havia mort. El policia el deté per esbrinar què ha passat.

Anònim ha dit...

va.... segur que el LLIBRE ha canviat la solució per no fer-la coincidir amb la de Roselles...

Doncs no se, el lladre havia fet el típic forat rodó al vidre de la joieria amb una punxa de diamant per poder entrar i robar, però amb tan poca traça que el vidre li ha caigut a sobre i l'ha deixat estabornit.

Roselles ha dit...

Provem altres coses...
L'enigma m'ha recordat a aquest acudit (aviso que és dolent, ho sento per la vostre sensibilitat còmica):
- Què t'han regalat per Nadal?
- Una mini cadena - contesta fluixet.
- I perquè parles així?
- Perquè m'apreta molt...
O sigui que una solució possible seria una variant de la primera. Que l'home, en una distracció del dependent, va "mangar" una cadena posant-se-la, però li anava petita i va quedar-se sense aire, perdent el sentit. El policia, al reanimar-lo, va veure que portava una cadena amb el preu posat i tot, i va deduir que l'havia robat.

Una altra possible solució es que l'home perdés el sentit pel que fos, i que el policia, al reanimar-lo, veiés que portava quelcom que li havien robat a ell (al policia).

O també, posats a dir teories, que l'home en una distracció del dependent volgués robar alguna cosa posant-se-la a la boca, que s'engargussés, i al reanimar-lo va escopir-ho.

Serà per teories! Hehehe

Assumpta ha dit...

Hehehehe sabia l'acudit de la mini-cadena! Ma germana l'escenifica molt bé, amb la veu mig ofegada!! ;-)))

Lluna ha dit...

Potser l'home va despullat (no sé si és motiu de detenció) o intenta agredir al policia en reanimar-se...

Bona tarda a tothom!!
Biona tarda Mc!!

McAbeu ha dit...

CONSOL: Sí, la causa de la pèrdua de coneixement és el motiu pel qual és detingut. I no, no s'ha desmaiat perquè ha vist un cadàver d'un familiar o de qualsevol altra persona.

PONS: El LLIBRE mai no ho faria això, ja ho saps. Pel que fa a la teva hipòtesi, t'he de dir que no li ha caigut a sobre el vidre de la joieria i que per tant no és això el que l'ha estabornit.

ROSELLES: Ja he vist que per teories no és. :-)) De totes maneres, cap d'aquestes pot ser la del LLIBRE que ja us he dit que el nostre protagonista no havia robat res de la joieria.

ASSUMPTA: Tot un clàssic aquest acudit. :-)))

LLUNA: No, l'home no va despullat. I no sabem si va intentar agredir el policia al tornar en sí però de totes maneres, el motiu de la detenció no és aquest.

Pons ha dit...

Està inconscient perquè estàvem fumigant la joieria i amb l'insecticida ha quedat grogui, i el policia al veure'l així ha deduït que havia entrat a la joieria

Pons ha dit...

Estàvem fumigant la joieria i el lladre va quedar grogui amb l'insecticida, el poli ho dedueix i per això el deté

McAbeu ha dit...

PONS: No, no hi té res a veure cap mena d'insecticida o qualsevol altre producte tòxic. No, el presumpte lladre no havia entrat a la joieria.

Sergi ha dit...

L'home havia robat una joia en algun altre lloc i volia vendre-la al joier de la joieria però quan va arribar estava tancat i va decidir esperar a la porta fins que obrissin però es va adormir.

Consol ha dit...

Una pregunta: el van detenir perquè va fer un intent frustrat de robatori?

Si és així, va voler donar un cop a l'aparador de la joiaria per trencar-lo, no ho va aconseguir i es va desmaiar pel cop rebut.

Pons ha dit...

Sabem que el lladre no ha robat res, però el lladre porta algun objecte especial? Porta un objecte especial que es el culpable de la seva inconsciència? Porta per exemple una pistola de dards tranquil·litzants que volia fer servir en l'atracament però ha tingut un accident i s'ha clavat ell el dard?

McAbeu ha dit...

SERGI: No, no portava cap objecte robat al damunt i no, la seva inconsciència no era conseqüència d'haver-se quedat adormit.

CONSOL: Molt bé. Sí, el van detenir per intent de robatori i sí, es va desmaiar perquè va rebre un cop. Ara la qüestió és concretar millor com es va produir aquest cop.

PONS: Molt bé, també. Sí, el lladre portava un objecte concret. Sí, aquest objecte és el culpable de la seva pèrdua de consciència. No, no es tracta d'una pistola de dards tranquil·litzants.

A TOTS: Ja ho teniu, és qüestió només de concretar una mica més per encertar la solució completa del LLIBRE. Qui ho faci, s'emportarà el rètol vermell però, ja des d'ara, vull deixar clar que us els mereixeu tots els que heu anat donant possibles idees de resolució perquè aquestes són les que han ajudat a arribar a la resposta final. :-))

Roselles ha dit...


Va voler trencar el vidre amb un martell, però la joieria té els vidres blindats, i al picar amb el martell no només no els trenca si no que el martell li rebota i li va anar a parar al cap.

Anònim ha dit...

Sempre que dic que Roselles l'encerta no l'encerta mai, per tan diré que Roselles l'encerta xD

Però si no es el que diu Roselles ni idea... No se, portava una bossa amb el símbol del dolar llesta per omplir de joies però no se com acaba ofegat amb la bossa al cap?

McAbeu ha dit...

Bé, PONS, aquesta vegada sí l'encertes. No amb això de la bossa amb el símbol del dolar (t'has pensat que el LLIBRE és un llibre de còmics o què? :-D) sinó en que la ROSELLES s'emportarà el rètol vermell.

Aquí teniu la solució del LLIBRE: L'home és arrestat per intent de robatori a la joieria. Havia intentat trencar el vidre de l'aparador tirant-li una pedra que, al ser un vidre blindat, va rebotar-li al cap i li va fer perdre els sentits..

Tu, ROSELLES, parles d'un martell però la idea (un objecte que va rebotar i li va donar al cap) és la mateixa i per això t'emportes l'encert. Felicitats!! :-))

Roselles ha dit...

Ep, que se m'havia passat donar les gràcies! Gràcies McAbeu, he desvariat molt però alguna havia d'encertar hahaha

Li dedico a en Pons i a la seva "fe" en mi! XD

McAbeu ha dit...

ROSELLES: En aquesta classe d'enigmes, no sé si desvariejar però segur que divagar si que resulta ser sovint el millor camí per trobar la solució correcta. Felicitats altra vegada i segur que a en PONS li farà molt il·lusió la dedicatòria. :-)))

Publica un comentari a l'entrada