GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 14 de setembre del 2015

731.- Un detectiu espavilat

731.- El detectiu d'un hotel feia la seva ronda pel llarg passadís de la planta desena quan va escoltar, sortint d'una de les habitacions, el crit d'una dona: "No, David, no ho facis!! No disparis!!". Quan va sonar el tret, el detectiu ja corria cap a l'habitació on va entrar ràpidament. Al terra, en un racó, jeia morta una dona amb una bala al cor. Als seus peus hi havia l'arma homicida, encara fumejant. A l'altre extrem de l'habitació, tres persones se'l miraven sense dir res. Una d'elles es dedicava als negocis, l'altra a la política i l'última persona era un advocat. El detectiu es va dirigir directament a aquest últim i el va detenir per l'assassinat. No coneixia d'abans a cap de les persones de l'habitació però va encertar que l'advocat havia matat la dona, com s'ho va fer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...


Eren participants d'un congrés o d'alguna cosa semblant d'aquelles que els fan portar una identificació amb el nom a la solapa?

Assumpta ha dit...

Ostres, CARME, boníssima!!! :-)

Lluna ha dit...

Quina fletxa na Carme!!! ;)

Bon vepre noies!!
Bon vespre Mc!!

Carme Rosanas ha dit...

No us animeu tant, noies... Que diu difícil i lateral...

La meva resposta es lateral? Ho pregunto perquè a vegades no ho acabo de veure clar això de la lateralitat...

jo rai! ha dit...

També pot ser que les altres persones siguin tot dones.

Tegells ha dit...

Bon dia a tothom.
Estic amb jo rai!. L'advocat era l'únic home.

Anònim ha dit...

Si el LLIBRE mirés CSI et diria que el detectiu va veure rastres de pólvora a les mans del advocat, però com que se que no ho mira, diré que els altres dos no deien res però dissimuladament senyalaven al culpable.

xavier pujol ha dit...

L'assassí abans de disparar havia lligat de mans les altres dues persones. El detectiu es va limitar a detenir l'únic que tenia les mans lliures per poder disparar.

McAbeu ha dit...

La "lateralitat" d'un enigma, CARME, és un concepte subjectiu que indica que per arribar a la solució hem d'anar més enllà de la resposta lògica i lineal i hem d'utilitzar viaranys més imaginatius que, sense deixar de complir les condicions de l'enunciat, el superin "per la banda".

Per això, sempre dic que un enigma lateral té tantes solucions vàlides com gent intenta resoldre'l. I això queda demostrat perfectament en aquest enigma on heu donat unes molt bones possibles respostes. I no n'hi ha cap millor que les altres, encara que com sempre només una d'elles és la que s'emportarà el rètol vermell per coincidir amb la que té el LLIBRE. En aquest cas, aquesta és la que primer ens diu JO RAI!: El detectiu sap que l'assassí és l'advocat perquè és l'únic que es pot dir David, ja que les altres dues persones són dones. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Jo coneixia una noia que es deia David...

NOOOOOOOOOOOOOOO hehehe és broma, clar! ;-)))

M'agraden molt els laterals, encara que no els encerti :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: A mi també m'agraden, justament perquè tenen moltes possibilitats d'encert. ;-)

Publica un comentari a l'entrada