GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 31 de desembre del 2014

Lectures 2014 - Feliç 2015

(http://www.anobii.com/macabeu2008/books)

Com us vaig dir al post del 6è aniversari del XAREL-10, aquest 2014 ha estat el primer any que m'he decidit a fer una llista dels llibres que llegeixo. Amb aquesta intenció, vaig crear la pàgina LECTURES que trobareu a la barra superior del blog i on tinc enllaçada la llista que vaig actualitzant a mesura que començo cada llibre nou. També vaig obrir un compte a ANOBII que omplo amb els mateixos llibres per així poder tenir, ben a mà, més informació sobre el que he llegit que la que dóna un simple llistat.

Amb tota aquesta feina feta, i encara que en un primer moment no era aquesta la idea, m'he decidit també a seguir el que ja és una gran tradició blogaire i publicar el post resum de les meves lectures anuals. Els que penseu que són molts llibres, no hi vegeu cap més mèrit que no sigui el de la constància, és molt rar el dia de l'any que no dedico alguna estona a llegir i ja diuen que "de mica en mica, s'omple la pica". La constància i, és clar, la possibilitat de fer-ho, en unes altres circumstàncies (com per exemple les que jo mateix tenia tres o quatre anys enrere quan no tenia el temps que tinc ara) aquesta llista s'hauria reduït molt.

Aquest any he llegit 64 llibres que sumen un total de 18.355 pàgines (una mitjana de 50 al dia). Destaquen, amb quatre exemplars cadascun, els llibres d'Albert Sánchez Piñol i de Carlos Ruiz Zafón, de cap dels dos n'havia llegit res abans i m'ha agradat descobrir-los sobretot els de Sánchez Piñol i més concretament "VICTUS", que vaig trobar genial. També m'ho vaig passar molt bé llegint "L'INFORME PHAETON" (ciència-ficció sobre Pangea i el diluvi universal), "EL CELLER", "QUAN ARRIBI EL PIRATA I SE M'EMPORTI", "ELS AMBAIXADORS", "LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES" i "DESIG DE XOCOLATA". Aquests són els que em porten millors records repassant la llista, pel que fa als que no me'n porten de tan bons no n'hi ha cap a destacar que, en major o menor mesura, tots tenen alguna cosa bona. Aquí els teniu:

LLIBRES LLEGITS 2014

Que l'any nou ens porti
molt bones lectures i
els millors desitjos...

FELIÇ 2015!!


16 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Espectacular! Em sembla que és la més llarga de totes les que he viost. Quin any més productiu... Que el 2015 sigui millor encara!

Carme Rosanas ha dit...

Crec que ja t'ho havia dit, però hi torno. Espectacular! Jo estic segura que és la més llarga que he vist. Hi ha rècords de lectura de llibres? :)

I també m'agrada com la fas, tan ordenadeta i amb totes les dades...

Que el 2015 et sigui generós en llibres... I que els gaudeixis molt.

Feliç 2015, Mc!

Anònim ha dit...

Veig que aquest any no tocava Terry Pratchett U_U

Coincidim en alguns, però tampoc masses. La sombra del viento per exemple no va agradar gens, gairebé tan poc com en Coelho.

PD: Segueixes sense el Good Reads?

PD2: La meva llista ja veuràs que pràcticament només hi ha una tercera part dels nombre de títols que la teva (quan la publiqui a mig gener), això si, segur que son de més qualitat :P

Sergi ha dit...

El que diuen els companys de dalt és ben cert, però lloar la teva gran voracitat i aquesta llista tan nodrida ja ho he fet en diverses ocasions, ets un lector apassionat que a més li troba la gràcia a tots els llibres, això té mèrit. El que m'ha sobtat és el número de pàgines, si no m'equivoco l'any passat jo en vaig llegir més, tot i que amb 6 llibres menys. Era l'any dels totxos, llibres que no he llegit aquest any i sembla que tu tampoc. Si m'hagués dedicat a llegir llibres dels trons o similars segurament les pàgines (prop d'11000) es mantindrien, però el nombre de llibres s'hauria reduït dràsticament.

Però tot això són números, la meva reflexió anava cap a una altra banda i m'he embolicat. De vegades llegir més pot ser digne d'admiració, però també signe de que es fan menys coses i es pot dedicar més temps a la lectura. En el meu cas és així, he reduït a la força el ritme lector en benefici de no reduir gaire el ritme blogaire (que també ha baixat), i de diverses activitats que m'ocupen temps i reducció de les que em permetien llegir. I com que tot això demostra que llegir més o menys de vegades és una simple qüestió del temps disponible, estar sempre amb un llibre començat i amb ganes d'avançar converteix en un lector de cap a peus tant si llegeixes 11 llibres com 64.

Això sí, pel 2015 hi ha un nou repte, que és tornar a llegir llibres llargs que s'acumulen a la lleixa i que això no em faci reduir el número final a la mínima expressió. És a dir, llegir més, en definitiva!

Però prou de xerrameca. Després de tot el que he dit, la teva constància és admirable, i parlar de llibres amb tu un goig. T'agraeixo especialment que hagis accedit finalment a fer la teva llista, que m'encanta repassar. A més, com no podia ser d'una altra manera tractant-se de tu, la llista està perfectament ordenada i classificada, ets un crack. Jo a banda del blog, la llista, l'aNobii i totes les mandangues, mantinc un excel similar que és anterior a tot això... és una malaltia, ho sé. De la teva llista coincidim en 16 títols, cosa que no està gens malament. Alguns són per recomanació meva, si no m'equivoco, cosa que m'alegra. RUiz Zafón, Sánchez Piñol, Monzó, Jonasson, Torrent i algun més que em dec deixar. Una cosa bona és que la llista és ben variada, i això sempre és bo. I amb llibres molt recomanables, podria ser un catàleg per algú que no sabés què llegir a continuació. M'encanta, espero que t'animis a seguir-la fent i a seguir-nos meravellant.

Molt bon any 2015 i els millors desitjos per tu, amic.

jomateixa ha dit...

Fantàstica!!
ja l'havia anat a visitar a la pestanya de LECTURES. Per sort coincidim amb bastantes, que ja tinc llegides, però per desgràcia meva sempre acaba cridant-me l'atenció algun dels que encara no he llegit i apa! cap a la llista de pendents, que ja comença a ser preocupant de tan llarga ;D
Et desitjo un MOLT BON ANY, ple de bones lectures!

Elfreelang ha dit...

per ser la primera vegada que fas la llista! medalla i premi! no només has llegit i molt variat sinó que a més la llista és completíssima amb any d'e publicació i tot ! admiració m'inspires .....bufa! coincidim en nou i un tros d'un altre ( Victus el vaig trobar excel·lent !) que tinguis un bon any amb enigmes, lectures i felicitat!

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

quina enveja que en fas!!!!!
Coincideixo amb varis dels llegits i m'apunto un bon feix dels que no he llegit :)
Bon any, Mc!

McAbeu ha dit...

SALVADOR: M'apunto al desig per un 2015 millor, en llibres i en tot en general. :-)

CARME: La lectura de llibres no dóna rècords, en canvi si que guanyes algun bon record. :-D
El fer la llista en un full de càlcul de Google Drive, em facilita la feina de publicar-la i, a més, també ajuda a que em quedi tan ben ordenada.
M'afegeixo també al teu desig per un millor 2015. :-))

PONS: N'he llegit un (nº 40 - "Hombres de armas") però com que ja veig que t'ha semblat poc, em faig el propòsit per aquest any nou d'almenys llegir-ne 2 (no et queixaràs que és un 100% d'augment).
Doncs a mi "La sombra del viento" sí que em va agradar, en canvi les continuacions ja no tant.
De fet, vaig obrir-me un compte a GoodReads quan m'ho vas dir (https://www.goodreads.com/review/list/36250038-mcabeu) i vaig intentar importar els llibres d'Anobii per veure com funcionava. Però entre que no me'ls va acceptar tots i que la interfície només està en anglès... ho vaig deixar còrrer.
I tant que veuré la teva llista i segur que, com sempre, serà d'alta qualitat (si fins i tot hi haurà un Coelho, no?) ;-D

XEXU: N'Hem parlat un munt de vegades per tant només vull ressaltar aquesta frase teva que subscric totalment: "...llegir més o menys de vegades és una simple qüestió del temps disponible, estar sempre amb un llibre començat i amb ganes d'avançar et converteix en un lector de cap a peus tant si llegeixes 11 llibres com 64...". N'estic completament d'acord!.
I també, és clar, en això que dius dels "totxos". Enguany no he llegit llibres gaire gruixuts en comparació amb l'any passat on van caure tots "els dels trons". De fet, i només per constatar-ho, les 4848 pàgines de la saga de Mr. Martin superen a la suma dels 30 llibres més curts d'enguany (4670 pàgines). Per tant segur que si hagués fet llista l'any passat hauria estat més curta, malgrat que hagués llegit el mateix i al mateix ritme.
Jo només faig llista a l'Anobbi i en un full de càlcul. El que passa és que aquest últim és a Google Drive i per tant la publicació al blog (en aquest post o a la pàgina LECTURES) és tan fàcil com enllaçar-li l'arxiu que es sincronitza automàticament. Tot sigui per estalviar-me feina. :-)
M'ha costat començar però ara que ja ho he fet, la intenció és seguir i fer el post cada any, és clar que sí.
No em fa res reconèixer, perquè també n'estic molt content, que moltes de les lectures de la meva llista han estat per recomanació teva com aquests autors que cites, però també n'hi ha hagut per "culpa" de l'Assumpta (Higgins Clark), la Carme (Care Santos) o fins i tot en Pons (Pratchett)... ja veus que els responsables de que llegeixi tant sou vosaltres, que no em deixeu descansar ni un minut. :-DDD
Que es compleixi el propòsit de llegir més i també els teus millor desitjos per aquest any nou. Feliç 2015!!

JOMATEIXA: A mi abans no m'agradava tenir llibres pendents de llegir, però ara no puc evitar-ho. Una altra mala influència blogaire... de la que n'estem ben contents!. :-) Bon Any!

ELFREELANG: M'agrada que destaquis això de l'any de publicació, quan vaig començar a fer la llista no el posava però ben aviat vaig rectificar perquè em sembla que és una dada important per situar el llibre. Gràcies i Feliç 2015!!

BRUIXETA: Enveja sana, espero. ;-). Molt Bon Any!!

jpmerch ha dit...

No m'estendré molt.
Que tingues molt Bon Any Nou!

McAbeu ha dit...

JPMERCH: En aquest cas, no cal. Molt bon any per a tu també!

Ferran Porta ha dit...

Com diuen els alemanys, "marededeusenyor"! Déu n'hi do quina llista, Mc. L'any que tingui temps de llegir-ne només la meitat em donaré per molt, però molt satisfet. Fins llavors, el que sí puc fer és desitjar-te un 2015 ple de llibres... i de projectes illusionants!

McAbeu ha dit...

FERRAN: I després n'hi ha que diuen que l'alemany és un idioma complicat, jo ho he entès a la primera. ;-D
Moltes gràcies i els mateixos desitjos per a tu!!

Assumpta ha dit...

Impressionant :-))

És curiós que, havent-ne llegit tants tu i tan poquets jo, en canvi coincidim en sis bons llibres, eh? :-))

M'ha fet molta gràcia el número de pàgines... Sembla un "sumari" d'aquests per judicis del PP :-DDD

Assumpta ha dit...

Bé, sis que en el teu cas són set (a sobre que en llegeixo pocs, un totxo dels meus es converteix en dos volums per a tu!! hahaha)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja fa uns quants anys que les nostres llistes coincideixen en uns quants llibres, si que és curiós, sí. :-DD
Encara em quedo curt, que acabo de veure que només el sumari del cas Gürtel ja són més de 50.000 folis. :-P
És veritat, jo he llegit la biografia del Dr. Broggi en dues parts. A veure si tindràs raó amb allò de la trampa que vas dir al blog d'en XEXU. ;-)))

Assumpta ha dit...

Claaaaaaaaaar "así cualquiera"... partint els llibres en dos, doncs molt maco... no? :-DDD

(NOTA: Moltes vegades, però moltes, dubto molt seriosament que els jutges es llegeixin els sumaris aquests... no sé pas on anirem a parar)

Publica un comentari a l'entrada