GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 12 de març del 2014

597.- El secret del rei

597.- Blanca d'Antillón, la tercera amant de Jaume I el Conqueridor vol enviar-li un petit cofre amb un ble dels seus cabells. Per evitar que la reina Violant d'Hongria en descobreixi el contingut, Blanca i el Rei tenen un cadenat cadascun que pot tancar el cofre però per evitar ser descoberts cap dels amants té la clau del cadenat de l'altre. Com aconseguiran que el cofre pugui ser obert quan arribi al seu destinatari?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Sempre pot portar-li ella mateixa... què millor pels amants que trobar-se, cara a cara, pell amb pell?

Lluna ha dit...

Si hi ha dos cadenats que li posi només un, el que correspongui al destinatari, així quan el rebi el rei el podrà obrir, l'altre cadenat el pot posar dins per si després ho volen tancar amb el dos...
Bon vespre Carme!!
Bon vespre Mc!!

Assumpta ha dit...

Ai, pobre de mi... em costa fins i tot entendre la pregunta... :-))

Consol ha dit...

El rei en Jaume oferix unes vacances a casa dels seus parents a la reina Violant. Aleshores, la Blanca pot enviar-li en persona el seu ble, amb cofre o sense, com bé diu la Carme.
Una altra possibilitat és que Blanca tanca el cofre amb el ble i primer envia la clau a en Jaume. Passats uns dies, li envia el cofre.
Tot plegat no té un bon pronòstic.

jo rai! ha dit...

Se m'acudeixen dues solucions, una de molt perillosa que és enviar el cofre obert i que el rei i posi el candau quan arribi i l'altra una mica complicada que consisteix en enviar el cofre amunt i avall tres cops o sigui, la Blanca aquesta envia el cofre tancat a el rei en Jaume. El rei en Jaume fa com si la cosa no anés per ell i li fa tornar el cofre a la tal Blanca pero prenent la precaució d'afegir el segon candau. La Blanca es fa l'ofesa i insiteix en enviar-li el ditxós cofre al rei... un cop li ha tret el primer candau. El rei fa com que es dona per vençut i aquest cop es queda el cofre posant cara de resignació però... ara sí que el pot obrir!
Complicadot em sembla, i exagerat per a un ble de cabells que mai no entes que siguin penyora d'amor, però funcionaria. No em puc creure que el mateix llibre dels dos gats seguits hagi ideat aquesta trama, de fet, no em puc creure que l'hagi ideat jo.

Anònim ha dit...

Mmmmm fent servir dos cadenes. Així poses un candau entre les puntes d'una banda de les cadenes i l'altra candau per ajuntar les altres puntes, així obrint tan sols un dels dos candaus ja pots obrir el cofre.

McAbeu ha dit...

CARME: Segur que la reina no estaria gens d'acord amb la teva idea. ;-)

LLUNA: Representa que cadascun d'ells té només el seu de cadenat, així que na Blanca no pot posar el del rei ni viceversa.

ASSUMPTA: Ja es veu que no estàs feta per embolics d'alcova. ;-D

CONSOL: La teva primera opció no està gens malament però, com ja deus suposar, no val com solució a l'enigma. La segona sí que podria valer però és millor que no hagi enviaments de claus, la reina podria sospitar.

JO RAI!: La teva primera opció queda descartada per, com tu dius, massa perillosa però en canvi encertes de ple en la segona. Malgrat que la trobis enrevessada pel LLIBRE dels dos gats seguits (sic), aquest coincideix amb la teva idea: Na Blanca tanca el cofre amb el seu cadenat i l'envia al rei. Aquest el tanca amb el seu i li retorna a la seva amant que treu el primer cadenat abans de tornar-li el cofre al rei que quan el rebi ja el podrà obrir. Felicitats!!

PONS: La idea és bona... si no resultés que els cadenats els tenen cadascú el seu i per tant no poden ser posats alhora als dos extrems de les cadenes.

Publica un comentari a l'entrada