GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 22 de novembre del 2013

Peces Literàries - 001


Avui estrenem un joc nou al XAREL-10. És un clàssic de les revistes de passatemps que he anomenat Peces Literàries perquè és justament això, una citació literària que s'ha desfet en moltes petites peces i que cal recompondre. Espero que us agradi!.


QUÈ HI DIU AQUÍ?

Us havia preparat una interessant (o no) citació literària i quan la portava cap aquí, m'ha caigut de les mans i s'ha fet miques.

Podeu ajudar-me a recompondre-la, ordenant totes les peces?.

Perquè ho tingueu més fàcil us diré que comença primer amb la citació pròpiament dita, continua amb el nom de l'autor entre parèntesis ( ) i s'acaba amb el títol del llibre on va sortir, entre claudàtors [ ].

Gràcies per endavant!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Assumpta, Carme, Sa Lluna "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

34 comentaris:

Lluna ha dit...

Difícil de resoldre des de la feina. :)

A veure si algú va fent...

Bon dia Mc!!

jo rai! ha dit...

Mirant els "trocets" es veu molt fàcilment qui és l'autor i ara mateix només me'n ve un llibre al cap que segur que és però, com la Lluna ara no tinc temps de resoldre el text.
M'agrada aquest joc nou. Felicitats!

Assumpta ha dit...

Oooooooooooooooh!! M'encanta aquest joc nou. M'encanta!! Ara vaig a dinar, a veure si després tinc una mica de temps... Avui tenia classe d'informàtica tardíssim... ai, la meva economia submergida!! :-DDD

Assumpta ha dit...

Ja tinc l'autor: Avel·lí Artís Gener, Tísner

:-))

Assumpta ha dit...

Ja tinc el llibre ;-))

"Paraules d'Opòton el vell"

Assumpta ha dit...

I ara, si pogués, m'imprimiria totes les peces, eliminaria les de l'autor i el títol i em posaria a fer el trencaclosques de la citació... però no tinc temps... quina llàstima!! :-(

Ei, però un trosset de rètol vermell sí que he guanyat, oi? :-))

Assumpta ha dit...

Crec que parla del sofriment i la felicitat, però ja no puc dir res més... les polseres m'esperen :-))

Carme Rosanas ha dit...

També parla del temple i podria ser que comencés...

Diu la dita que... però no me n'acabo de sortir, amb aquest puzzle...

jo rai! ha dit...

Em temo que seria convenient marcar quin és el primer "quadret" perquè he aconseguit unes quantes frases que no sé connectar perquè tenen sentit en qualsevol ordre que les posi.
Sort que demà és diumenge!

McAbeu ha dit...

I jo em temo, JO RAI!, que ha arribat l'hora de donar-vos alguna pista. :-)

Contestant la teva pregunta et diré que la primera peça és aquella on hi diu "DIU " ;-D perquè la CARME té tota la raó quan suposa que el text comença dient: "DIU LA DITA QUE ".

Així que ja teniu les quatre primeres peces col·locades. I com que l'ASSUMPTA encerta perfectament l'autor i el títol del llibre, això també ens permet saber que les 12 últimes peces són: "AVEL·LÍ ARTÍS GENER) [PARAULES D'OPÒTON EL VELL]".

Naturalment només cal buscar el parèntesis que falta per saber quina és l'última peca de la citació i això ens dóna que ja teniu col·locades 17 de les 59 peces totals.

Admeto que encara falta la part més difícil així que us en regalo una altra, la peça nº 5 que continua l'inici que ens dóna la CARME és aquella on hi ha escrit "QUAN". Amb això i sabent que CARME té raó quan suposa que hi apareix la paraula "temple" i que ASSUMPTA també l'encerta quan intueix els conceptes "sofriment" i "felicitat" (encara que al text no hi surten aquestes paraules exactes sinó derivats), em sembla que us deixo que continueu treballant-hi. No sense abans donar-vos les gràcies als que ho esteu fent, de tot cor! :-))

Assumpta ha dit...

No cal que ens donis les gràcies, jo m'ho passo pipa ;-))

Avui ha estat un dia molt bonic perquè han vingut la mare i la germana a Reus (sortosament el vent no se les ha endut!!) i, després de dinar, hem anat a fer un cafetó a una cafeteria i a veure el Barça hehehe... Hem guanyat 4-0... i ara en Josep Lluís les ha acompanyat a l'estació a buscar el tren per tornar a Barcelona... i ara vaig a posar-me una mica més amb aquest trenca-closques (m'encanten aquests passatemps!!) :-))

sa lluna ha dit...

Diu la dita que quan els homes sofrim és quan ens apropem al temple per força, o sigui que només pensem en els Déus quan els necessitem.
L'home va dir que solament era feliç al temple.
"AVEL·LÍ ARTÍS GENER) [PARAULES D'OPÒTON EL VELL]".

La darrera frase: "L'home va dir que solament era feliç al temple" m'ha fet donar més voltes que una nòria, no acabo d'estar molt segura. Un trosset de rètol crec que si tindré ;)
Bon dia a tothom!
Aferradetes, Mac.

jomateixa ha dit...

uix. Aquests m'agraden molt a mi.
bé, a la pròxima.

Assumpta ha dit...

Et felicito, LLUNETA!! ;-)

L'altre dia estava totalment disposada a "barallar-m'hi" una bona estona, que ja vaig dir que m'agraden moltíssim aquests passatemps, però volia imprimir-ho i...
...
...
... grrrr

la meva estimadíssima impressora es va NEGAR a imprimir. De tant en tant, no sé què nassos li passa que no imprimeix, i em treu missatges de com si estès mal instal·lada i s'hagués d'acabar d'instal·lar... jo començo a tocar coses i, com no ho sé arreglar, m'enfado i ho deixo.

Finalment, al dia següent -ahir- li vaig donar a la tecla encertada i va imprimir... però llavors no m'anava bé posar-m'hi...

En fi...

MAC: Aquests passatemps em recorden a les conegudes "MESA DE RELOJERO" de les revistes QUIZ de Pleyades... però aquelles, les "peces" tenen forma i això fa més fàcil muntar el trencaclosques. Tu ens has posat totes les "peces" iguals i això ho dificulta. Al proper, podrien ser diferents? ;-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sí que cal, que passeu el temps amb el meus passatemps és d'agrair. :-)
Amb aquests ingredients el dia no podia ser millor. Me n'alegro per tu! :-))

SA LLUNA: Sí, un trosset de rètol ja te l'has guanyat. La teva resposta és correcta fins aquí: DIU LA DITA QUE QUAN ELS HOMES SOFRIM ÉS QUAN ENS APROPEM AL TEMPLE,". A partir d'aquest punt et fas una mica un embolic i jo diria que repeteixes algunes peces i te'n deixes algunes altres. Tot i així molt bé, encara que en un altre ordre moltes paraules de les que dius, com "força", "només pensem", "Déus" , "necessitem", "solament", "feliç", sí que apareixen al text. :-)

JOMATEIXA: A la pròxima o en aquest mateix, que ja veus que encara no l'hem acabat. ;-)

*******************

Fins ara tenim doncs 29 peces col·locades. Les 12 de l'autor i el llibre i 17 de la citació. Us regalo la que fa 18, és aquella peça on posa " MAN". Sort en la feina d'ordenar les altres 29. :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Com sempre, tu i jo escrivint al mateix temps. :-DD
Ja veus que t'has precipitat al donar-ho per solucionat, així que si la teva impressora vol pots tornar-ho a provar.
PS: No, al proper les peces no seran diferents. ;-DD

Assumpta ha dit...

Eeeeeeeeeeeeei!! Mira!! Ara ho veig doncs!! apa!! hehehe A veure si puc acabar-lo i compartir rètol amb la CARME i la LLUNETA ;-)))

Assumpta ha dit...

A mi em surt no sé què de que és l'home feliç el que va al temple per força... Noi, se'm resisteix :-P

sa lluna ha dit...

Ho he imprès aquest matí, Assumpta, però ho he deixat a mitges i quan m'hi he posat novament ha arribat el caos, jejje

Ara ja és fa tard, ho provaré demà si puc ;)
Bona nit a tothom!
Aferradetes i gràcies, Mac.

Assumpta ha dit...

A veure, LLUNETA, entre les dues el traurem, ja veuràs... jo gairebé ja el tinc... :-))

"NOMÉS PENSEM EN ELS DÉUS QUAN ELS NECESSITEM" és una frase :-))

i crec que "L'HOME FELIÇ SOLAMENT VA AL TEMPLE PER FORÇA" n'és una altre...

Assumpta ha dit...

Intent de muntar la cita sencera ;-)

"Diu la dita que quan els homes sofrim és quan ens apropem al temple. O sigui, manera de dir que l'home feliç solament va al temple per força. Només pensem en els déus quan els necessitem. (Avel·lí Artís Gener)[Paraules d'Opoton el Vell]"

A veure què tal... He de reconèixer que, en cas que l'encerti, tant el començament de la CARME "Diu la dita que..." com tot el que ha anat trobant la LLUNA ha estat vital per trobar-ho. Sola hagués anat totalment despistada :-)

Assumpta ha dit...

I ara... a veure si puc pujar la foto aquí :-DD

http://4.bp.blogspot.com/-nyBhJRjaTnk/UpPT6b7oyiI/AAAAAAAANXk/z8m2NmELF70/s800/IMG_7330.JPG

sa lluna ha dit...

Què trist que l'home feliç només vagi al temple per força, oi? ;)

Avui la que no ho pot imprimir sóc jo!!
Molt bon dia Assumpta, molt bon dia Mac!!

Assumpta ha dit...

Ah, però això és el que diu l'Opoton el Vell, però no és cert!! :-))

Jo vaig sempre al Temple, tant si estic trista com si estic feliç!! :-))

********

Tens numerets de la Grossa de Cap d'Any? Jo sí, i si em toca: ordinador, impressora i tot l'equip nou!! :-DD

sa lluna ha dit...

Si, si, síii, i si em toca vos vinc a veure a TOTS!! ;)

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Si ens has de venir a veure a TOTS, val més que compris un bon grapat de números. ;-DD

ASSUMPTA: Has fet molta feina i molt ben feta. Tant que ja podríem donar la citació per trobada però ja saps com és el LLIBRE i ell vol que, per respectar l'autor, siguem totalment exactes i el teu text no ho és.
I no ho és perquè no has fet ni cas de l'última pista que us vaig donar, aquella que deia que la peça nº 18 era la que posa " MAN" i per tant, no la que posa " O S" que és la que has fet servir tu. Va, arregla-ho i així ja us podré donar el rètol vermell. :-))

Assumpta ha dit...

Ai, ara pots riure, eh? recordava que havies donat una pista i després, quan la buscava, no la vaig trobar!! :-DDD

"Diu la dita que quan els homes sofrim és quan ens apropem al temple. Manera de dir que l'home feliç solament va al temple per força. O sigui, només pensem en els déus quan els necessitem. (Avel·lí Artís Gener)[Paraules d'Opoton el Vell]"

Assumpta ha dit...

Si ens toca la grossa de cap d'any, muntem una trobada a Barcelona que farà gust de veure!! :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ara sí, completament correcte. Felicitats!!
PS: Si la rifa de cap d'any ens toca a TOTS, potser sí que jo també vindria a Barcelona a celebrar-ho. ;-))

Assumpta ha dit...

T'imagines que bé que ho passaríem? :-))

Bé, jo he dit Barcelona perquè sigui més fàcil "en general" (com seré rica, ja llogaré un taxi hehe)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El bé que ens ho passaríem sí que m'ho imagino, el que em costa més d'imaginar és que ens toqui la loteria a tots. ;-P

sa lluna ha dit...

Felicitats, ho has aconseguit!

No és dolenta la idea, Assumpta, però crec que millor que el taxi, podríem llogar un parell de busos per a la trobada i que vos anés a recollir un per un a casa, jejeje
Ahhh i si em toca, pago el dinar també! ;)
Oi que vindràs, Mac??

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: A un convit tan generós, no es pot dir que no. ;-)

Assumpta ha dit...

Ostres! servei de taxi-bus... aquí fem les coses "a lo grande" :-DDD

Publica un comentari a l'entrada