GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 30 de setembre del 2013

553.- Pràctiques a la Petroquímica

553.- Una de les empreses petroquímiques del Camp de Tarragona ha de triar un candidat a cobrir un lloc de treball entre els 10 estudiants en pràctiques que hi han treballat aquest estiu. Per fer-ho, els demana que realitzin un estudi comparatiu entre la qualitat de l'aire de la fàbrica i el del cim de la Mussara. Per recollir les mostres els estudiants tenen a la seva disposició uns pots de vidre amb les seves corresponents tapes hermètiques. N'agafen dos cadascun, els renten amb aigua destil·lada per eliminar qualsevol possibilitat de contaminació, en tanquen un que etiqueten com “aire de la fàbrica” i marxen amb l'altre cap al cim de la muntanya per recollir la segona mostra. Quan tornen i proven de fer l'experiment s'adonen que les mostres de la Mussara no són vàlides perquè estan contaminades amb l'aire de la fàbrica que hi havia dins dels pots, per tant fracassen tots els experiments menys el d'un aspirant que ha tornat amb el pot només ple d'aire pur de la muntanya. Com s'ho ha fet?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

8 comentaris:

jpmerch ha dit...

Bon dia!

Pot haver omplit el pot amb l'aigua i l'ha buidat a la muntanaya.

Sergi ha dit...

Porto una estona pensant-hi i em sembla que en Jp pot tenir raó. Omple el pot de la muntanya amb aigua i el buida allà abans de recollir la mostra. Però sembla que hagi de ser alguna altra cosa...

Lluna ha dit...

Doncs sembla que el que diu en Jp és el més lògic.

Bon dia nois>!!

Hola Mc!!

Anònim ha dit...

En comptes de rentar el pot a la fàbrica ha rentat el pot a dalt de la muntanya?

Assumpta ha dit...

Doncs sí, quan renta el pot amb l'aigua destilada, no el buida sinó que se l'emporta ple...

Tot i així, em sembla com si alguna cosa se'ns escapés...

Jordi ha dit...

Dons l'únic que ho té bé ha pres mostres amb filtres i no pots que s'obren així. A més, caldria netejar el vidre amb dissolvents orgànics i millor passats per altes temperatures. Si vol mostres d'aire i no dels contaminants que té (con hauria de ser), també podria haver portat un pot amb el buit fer i injectar una mostra agafada allà..

Ja ho sé... però no m'he pogut resistir...! i la resposta que s'espera ja la han dit.

jomateixa ha dit...

uix, jo no ho veig tant clar...

McAbeu ha dit...

A mi m'ha agradat que no t'hi hagis pogut resistir, JORDI. Sempre està bé saber com es fan les coses de veritat. :-)

El LLIBRE però, en tenia prou amb la resposta que primer dóna JPMERCH i després, més o menys, aneu acceptant tots. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada