GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 14 d’agost del 2013

548.- Els càlculs de la patronal

548.- Un dirigent de la patronal vol demostrar matemàticament que els treballadors realment no treballen. L'home afirma: “Una feina normal suposa una jornada de 8 hores, és a dir una tercera part del dia. La duració anual de la feina serà doncs un terç de l'any, si dividim 365 entre 3 resulten uns 122 dies de treball. Per altra banda, els treballadors tenen 2 dies de descans a la setmana que representen uns 104 dies per any que restats als 122 dies de feina ens dóna només 18 jornades reals de treball, i això sense comptar les vacances”. Pots rebatre-ho?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

6 comentaris:

sa lluna ha dit...

De què es queixen? 18 dies són més que suficients pel que ens paguen, jejjej

Molt bon dia!!
Bessets Mac.

Sergi ha dit...

D'alguna manera està barrejant jornades de treball de 8 hores i dies sencers de 24 hores. Per calcular-ho s'haurien de restar els dies de festa que té el treballador a l'any i restar-los de 365. Llavors ens surten els dies laborables, i si vol ho pot calcular en hores, que quedarà més bonic.

Assumpta ha dit...

Treballa amb diferents magnituds... És allò de que no es poden sumar pomes i peres ;-))

Ara bé, en realitat, sí que treballa ben poc la gent eh? Si calculem les hores treballades a l'any, surt una misèria :-DDDD

Sergi ha dit...

El primer càlcul comprimeix 3 dies en un (ja que 8 hores representen un terç del dia). Però quan es descompten els caps de setmana, això no es té en compte i es resten dies triples. És a dir que resta 24 hores de cada dia de cap de setmana en comptes de les 8 que serien pertinents, o fins i tot les zero que serien pertinents (ja que la majoria de treballadors comprimeixen fan el seu horari de dilluns a divendres).

jo rai! ha dit...

A banda de la suma de pomes i peres ue ha dot l'Assumpta, crec ue l'error principal prové de suposar ue 1/3 de dia equivaldria a 1/3 d'any perquè, evidentment, a l'any s'hi hauria d'haver descomptat els dies no laborables i les vacances.
De tota manera, conec més d'un patró que seria feliç amb aquest enunciat.

McAbeu ha dit...

Evidentment, com tots heu vist, l'error d'aquest dirigent patronal és que barreja jornades laborals amb dies sencers i per tant s'equivoca quan resta els dies de vacances després de dividir per tres els dies de l'any i no abans com seria correcte. En XEXU és el primer que ho diu i s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada