GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 17 de juny del 2013

531.- Tres amics a la cobla

531.- Tres amics, Jan, Pol i Benet, s'apunten a una cobla per tocar sardanes. Dos d'ells saben tocar el flabiol, dos són uns virtuosos de la tenora i dos dominen l'art del tamborí. Si sabem que el que no sap tocar el tamborí tampoc s'atreveix amb la tenora i el que no sap tocar la tenora no té ni idea de tocar el flabiol. Podeu dir-nos com es repartiran els instruments?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

13 comentaris:

Lluna ha dit...

Un cada un?? jijijiji

Bona tarda Mc!!!

Sergi ha dit...

Diria que n'hi ha un que no sap tocar cap instrument, així que jo el posaria a ballar mentre els altres dos fan d'homes orquestra, tocant 3 instruments alhora.

Sergi ha dit...

El que no sap tocar res més, tocarà el flabiol. Dels altres dos, un no sap tocar la tenora (ni el flabiol), per tant tocarà el tamborí. I el que queda tocarà la tenora.

Si s'han d'assignar noms, no sé pas com fer-ho. I a més, segons les restriccions, dos d'ells no s'atreveixen amb la tenora, quan a l'enunciat diu que dos en saben... no quadra massa...

Lluna ha dit...

Doncs si no en sap tocar cap que coi hi fa apuntat?? Ai, ai, ai

jo rai! ha dit...

Home, tenint en compte que el flabiol i el tamborí els toca la mateixa persona, doncs qui sigui dels altres dos que domini la tenora que faci el fet i el tercer que s'ho miri...

sa lluna ha dit...

Dos ho fan tot i l'altre balla o aplaudeix(bocabadat del mestratge dels seus amics.:)

Molt bona tarda a tothom!
Bessets Mac.

jomateixa ha dit...

jo ja m'havia fet un embolic, però llegint els comentaris m'he acabat d'enredar!!

Anònim ha dit...

flabiol? tenora? tamborí? que coi es tot això? Amb aquests instruments no hi ha manera de lligar! que com tothom sap es la raó més comuna per fer un grup... Guitarra elèctrica, bateria i veu, això es un grup! Amb la cobla com a molt iaies...

Assumpta ha dit...

Hahahaha JOMATEIXA!! ;-))

Bé, a mi m'ha passat quelcom semblant, he llegit tantes coses, que ja no sé qui l'encerta i qui no... A veure, d'on surt això que n'hi ha un que no sap tocar cap instrument? :-)) No pot ser!! :-))

Consol ha dit...

Quin embolic. Penso com sa Lluna: dos toquen els tres instruments i el tercer no toca cap dels tres (potser en toca un altre)

Sergi ha dit...

Suposo que, com de costum, en Jo rai! té raó, i jo no hi havia caigut amb que flabiol i tamborí els toca la mateixa persona. Però em segueix estranyant el principi de l'enunciat i la resta.

Assumpta ha dit...

Voleu fer el favor d'acabar l'Anagrama Lletraferit del post anterior?

Gràcies :-)

McAbeu ha dit...

Veig que aquest enigma us ha portat més d'un embolic. El desllorigador era veure, com diu en SERGI el primer, que un dels amics no sap tocar cap instrument i els altres dos nois els dominen tots tres. Felicitats!! :-))

Encara que l'enunciat ens diu el nom dels tres amics, no tenim prou dades per assignar-los els instruments corresponents a cadascun. De totes maneres podem fer-ho, inventant un possible repartiment i així comprovar que la solució és correcta i que l'enunciat quadra:
Dos d'ells (JAN i POL) saben tocar el flabiol, dos són uns virtuosos de la tenora (JAN i POL) i dos dominen l'art del tamborí (JAN i POL). Sabem que el que no sap tocar el tamborí (BENET) tampoc s'atreveix amb la tenora (BENET) i el que no sap tocar la tenora (BENET) no té ni idea de tocar el flabiol (BENET).

Publica un comentari a l'entrada