GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 22 d’abril del 2013

515.- Homenatge a George R.R. Martin (I)

Demà és Sant Jordi i, per celebrar-ho, he decidit que els dos enigmes mentals d'aquesta setmana estaran dedicats als llibres (les endevinalles de dimarts i dijous seguiran el seu ritme de sempre).

Així que per avui, dilluns, i també per dimecres he escollit un petit fragment literari que us presento en forma d'enigma mental. En aquest cas, aquests fragments estan extrets d'algun dels llibres de la saga "Cançó de Gel i de Foc" de l'escriptor i guionista nord-americà George R.R. Martin, però estic convençut que no cal haver llegit els llibres ni saber res de la història que expliquen per trobar la solució. De fet, m'agradaria que els que sí els heu llegit (que ja sé que sou una bona colla) no intentéssiu simplement "recordar" la resposta sinó que procuréssiu treure-la aplicant la deducció. Segur que així serà més divertit!. :-))

Aquí teniu l'enigma d'avui:

515.- "...va recordar una cosa que havia dit en Theon Greyjoy després d'una cacera:
- El porc senglar ja es pot quedar els ullals i l'ós les urpes -va afirmar, somrient com solia fer ell-. No hi ha res tan mortal com una ploma d'oca grisa..."
.
Sabent que l'escena passa a l'època medieval, podeu explicar perquè no és una poca-soltada aquesta afirmació d'en Theon?

BON SANT JORDI A TOTHOM!!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Assumpta i Pons007 "

26 comentaris:

jo rai! ha dit...

Potser perquè les plomes d'oca les feien servir per a firmar sentències de mort?
Ves a saber!

Sergi ha dit...

Em sembla que recordo l'explicació, així que de moment me la guardo, però de fet no estic gens segur que sigui correcta. Si no vaig errat, el que diu en Jo rai!, tot i ser molt enginyós, no seria la resposta bona.

Assumpta ha dit...

Potser perquè aquestes plomes d'oca grisa, impregnades de verí, es lligarien a la punta de les fletxes? (Val, es podria impregnar la fletxa directament, ja ho sé... però llavors, com faig sortir la ploma d'oca grisa??) :-P

Anònim ha dit...

No diuen que la ploma es més forta que l'espasa? doncs perquè no hauria de ser més forta que els ullals o les urpes? Bah, en Theon sempre ha sigut un fatxenda i sempre ho serà, a no se que algú li doni una bona lliçó d'humilitat... Però no ens desviem del tema. Suposo que es deu referir a que les plomes de les oques es fan servir per les fletxes, de fet, em sembla recordar que en Theon es bastant més bo amb l'arc que no pas amb l'espasa.

Sergi ha dit...

Jo, per dir alguna cosa diferent, diré que les plomes serveixen per fer pessigolles que, com tothom sap, és una antiga tortura medieval.

sa lluna ha dit...

Em sembla més encertada la d'en Jordi (tot i que no en tinc ni idea), sempre que tothom tingui cosigolles.

Bona nit a tothom!
Aferradetes Mac.

Garbí24 ha dit...

perquè es feien servir per la part posteior de les fletxes?

Lluna ha dit...

Jo estic amb sa lluna jijiji

Em sembla prou origimal.

Bona nit Mc!!
Bona nit genteta!!

Assumpta ha dit...

Buona "sera" :-DD

Només surten a primera hora els relats i altres posts que no són "de jugar"... Ho dic només per constatar el fet, eh? :-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Posats a constatar i per ser exactes a aquesta hora estem en ple "pomeriggio". La "sera" no comença fins les 18:00. Coses dels italians. ;-DD

Lluna ha dit...

Assumpta, potser en Mc o el LLIBRE treballen en torn de matí i els va més bé penjar els post a la tarda... ;P

McAbeu ha dit...

LLUNA: El LLIBRE no descansa mai i jo... sempre que puc. :-DDD

Lluna ha dit...

Què ben avinguts que esteu!!! ;)))

McAbeu ha dit...

LLUNA: Sí molt, i això que el LLIBRE té un caràcter que deixa'l còrrer. Hi ha vegades que no hi ha qui l'aguanti, sobretot quan s'entesta a publicar els enigmes a l'hora que li dóna la gana. ;-)

Assumpta ha dit...

Hahahahaha "el LLIBRE té un caràcter que deixa'l còrrer" :-DDD

S'apropa la "sera"... I l'arbre de la sera... que... va creixent o què? Posa'ns una foto, home!! :-P

jomateixa ha dit...

Bon St. Jordi Mc!!

Assumpta ha dit...

MAC, quan dius POMERIGGIO, no t'entren ganes de menjar-te una pometa d'aquestes fresques de la nevera? :-DD

Hola, JOMA!! Bon Sant Jordi!! ;-))

BON SANT JORDI A TOTS!! ;-))

Assumpta ha dit...

Seràs capaç d'haver programat el post a l'hora del futbol???????

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: L'arbre va traient fulles però encara se li veuen totes les branques. De totes maneres t'hauràs de conformar amb aquesta descripció, que et respecto l'exclusivitat de posar fotos d'arbres al blog. ;-DD
Pel que fa a l'última pregunta, jo sóc capaç d'això i de molt més. :-))

JO MATEIXA: Bon Sant Jordi també per a tu.

Assumpta ha dit...

Un dia podries programar un enigma a les 03.45 de la matinada... :-DDDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Podria, sí que podria. :-DDD

Assumpta ha dit...

I no m'has dit res de la pometa fresca del pomeriggio, eh?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És que poses massa items als teus comentaris i es fa difícil no deixar-se'n algun. ;-DDD

McAbeu ha dit...

Com que he de plegar que avui hi ha futbol i abans tinc feina en una parada de Sant Jordi. Dono ja la solució a l'enigma.
He trobat molt bones les pensades de "les plomes amb les que es signen sentències de mort" (JO RAI!) o "les plomes utilitzades per torturar fent pessigolles" (SERGI, SA LLUNA, LLUNA) però aquesta vegada el llibre (concretament TEMPESTA D'ESPASES, volum nº 3 de la saga CANÇÓ DE GEL I FOC) ens parla de "les plomes de les fletxes". La primera que anomena les fletxes és l'ASSUMPTA encara que es complica una mica la vida parlat de verins sense pensar en l'emplomallat que porten totes les fletxes, cosa que si fan PONS007, JOAN GASULL i segurament també (encara que prefereix no dir-ho) en XEXU. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Oeeeeeeeeeeee oeeeeeeeee oeeeeeeeee oeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Sergi ha dit...

Efectivament, veig que tinc bona memòria, recordava la conversa. Ja espero la següent, a veure què tal tinc empollats els llibres!

Publica un comentari a l'entrada