GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 7 de novembre del 2012

470.- El naufragi

470.- En un naufragi, un grup de persones es refugia en un dels bots. No sabem quanta gent hi ha però ens diuen que algunes de les persones són rosses i les altres morenes, hi ha alguns nens i la resta són adults i també hi ha algunes dones i els altres són homes. Et demanen que racionis els queviures per tant hauries de calcular el número màxim de nàufrags que hi pot haver al bot, sabent que no hi ha dues persones iguals.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa Lluna "

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Un càlcul súper ràpid m'ha portat a pensar que n'hi ha 12 màxim perquè es compleixin totes les combinacions, però ara no tinc més temps per pensar i no sé si és correcte!

sa lluna ha dit...

A mi em surt com en Xexu, 12
un nen ros i un moreno
una nena rosa i una morena
un home ros i un moreno
una dona rossa i una morena
Total dotze.

Bona tarda!

sa lluna ha dit...

Perdó, com es pot veure, són vuit
no dotze...uffff les mates!!

Anònim ha dit...

Com ens diu en Xexu teòricament son 12, però com a la pràctica ens ensenya sa lluna es veu clar que son 8 i una vegada més la pràctica te raó...

Assumpta ha dit...

Què bo, LLUNETA!! Teoria? Pràctica?... M'ha agradat això!! :-)))

ninona ha dit...

Estic amb sa lluna: són 8.

Estem combinant 3 factors (color cabell, edat i sexe) de dos possibles valors cadascun, per tant seria 2(3) = 2 * 2 * 2 = 8

(crec)

McAbeu ha dit...

El mètode de resolució no té tanta importància si, al final, ens porta al mateix resultat i en aquest cas es torna a demostrar.
La solució correcta és 8 tal com NINONA demostra fent servir les fórmules de la combinació d'elements, ratificant el que primer havia dit SA LLUNA amb un mètode més "pràctic". Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada