GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 29 de febrer del 2012

404.- El jutge just?

404.- En un judici per assassinat amb dos acusats, el jurat en declarà un d’ells innocent i culpable a l’altre. A l’hora de dictar sentència, el jutge es dirigeix al culpable i li diu: Malgrat que la teva culpabilitat ha quedat més que demostrada, em veig obligat a deixar-te lliure. Podeu explicar que ha passat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jpmerch "

19 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Que el culpable era molt ric?
Era una persona important, amb moltes influències?

Perdona Mc, però això passa cada dia... eh? ;)

Carme Rosanas ha dit...

Vull dir que si fos això, ni seria un enigma i molt menys seria difícil... o sigui que un cop dit això... no en tinc ni idea...

Assumpta ha dit...

Doncs, potser perquè ja passa de l'edat legal per entrar a la presó? :-)

Dic jo... que no ho sé... potser serà més complicat...

MAAAAC!! Has fet un enigma jurídic!! :-DDD

Ismael ha dit...

En dret hi ha moltes interpretacions de les lleis que fan molt difícil entendre les sentencies. Però en aquest cas una de les raons podria ser que per la naturalesa del assassinat fos necessària la participació dels 2 acusats. Al declarar 1 innocent el jutge no pot condemnar l'altre ja que ell sol no hauria pogut cometre l'assassinat.

Melo ha dit...

El comentari d'abans era meu

Assumpta ha dit...

Clar que, en un judici per assassinat... ostres, és molt greu... ara em fas dubtar, MAC.

El primer que m'ha vingut al cap és que el culpable deu tenir 70 anys o més i que, en aplicació d'algun article de Règim penitenciari, no ingressava a la presó... però en aquests moments no sé si això passaria en un cas d'assassinat...

I aviat he de marxar i avui torno tard!! Per la nit ho miro!! :-))

Sergi ha dit...

A veure si l'encerto, que encara no ho han dit. El jutge es dirigeix al culpable, però això no vol dir que aquest sigui el que ha triat el jurat, m'explico? El jurat declara que un és culpable i l'altre innocent, però no vol dir que encertin. Llavors, el jutge es dirigeix al culpable real dels fets (que ha estat declarat innocent) i l'ha de deixar lliure. Pot ser?

Assumpta ha dit...

I tant!! Hehehe no cal que busqui res... Aposto per la resposta d'en XEXU!! Ser culpable o ser "declarat culpable" no sempre coincideix... i menys amb aquest invent tan "magnífic" que són els Jurats (es nota que és un sistema que no em convenç gens?... Mireu el cas Camps, per exemple).

Us imagineu que a Medicina fos igual... i que les intervencions quirúrgiques les fessin persones que no han estudiat la carrera?

En fi, que aposto per en XEXU que, a més, quedaria molt bé com a enigma lateral... així, d'aquells que s'ha de llegir "entre línies"... i ara ja millor que vagi tancant :-))

jpmerch ha dit...

Els dos acusats són germans siamesos.

Yáiza ha dit...

Doncs ni idea, però suposo que és això que diuen en XeXu i que corrobora l'Assumpta!

Ara, Assumpta... NO! No vull imaginar-me que les operacions les fa gent que no ha estudiat Medicina. Ni tan sols gent que està estudiant Medicina! Hahahaha!

trena ha dit...

jo havia pensat tant la resposta d'en XeXu com la d'en Jpmerch... o sigui que no sóc la primera en cap cas. Però aquí queda :)

Pons ha dit...

Es el típic cas dels acusats siamesos. Segur que algú en farà un llibre, després en faran una peli i li donaran algun Oscar secundari. Jo aviso.

Jordi ha dit...

Un clàssic, ja ho han dit. Eren siamesos.

Tot i que també podria ser un membre de la família Real.

McAbeu ha dit...

Com ja s'ha dit aquest enigma és un clàssic i la solució del LLIBRE és la que dóna primer JPMERCH: 404.- Els acusats eren dos germans siamesos, si el jutge hagués engarjolat al culpable aleshores un innocent hauria anat a la presó i això no seria just. Felicitats!

He de dir també que m'han agradat molt les altres possibilitats de solució que han sortit. Això és el millor dels enigmes laterals i us agraeixo l'esforç perquè així s'aconsegueix que donin molt més joc. Gràcies!

PS: Si, ASSUMPTA, he fet un enigma jurídic però, com ja deus suposar, això dels "enigmes a la carta" no es pot fer sempre, eh! :-))

Assumpta ha dit...

Per això m'agraden tant a mi els laterals!! I és que, encara que no l'encerti, sempre hi ha un munt de solucions súper interessants!!

Hehehe ja sé que demanar sempre enigmes "a la carta" seria abusar una mica de la bondat de l'amo del Xarel-10 i del Llibre (de tots dos), però de tant en tant fa gràcia :-)))

DE les altres opcions, a part de la resposta d'en XEXU, que estava molt ben buscada, m'ha fet riure la d'en JORDI!! :-))))

Bé, la meva també era bona, eh? :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Si que ho són de bones. Bones i correctes que ja se sap que, al contrari dels matemàtics, els enigmes laterals admeten (i fins i tot demanen) moltes interpretacions. :-)
I si, els "enigmes a la carta" s'han de deixar per ocasions molt especials i, com tu dius, només es poden fer de tant en tant. Que el LLIBRE ja és gran i si li doneu massa feina, s'atabala. :-DD

Assumpta ha dit...

Hehehehe... em portaré bé i -de moment- no demanaré més "enigmes a la carta" ;-) Però, en tot cas, digues-li al LLIBRE que moltes gràcies, que tant aquest com el mèdic m'han agradat molt :-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Al LLIBRE (i també a mi) ens agrada que t'hagin agradat. :-))

Assumpta ha dit...

;-))))

Publica un comentari a l'entrada