GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 11 de setembre del 2009

XAREL-10 Torna A Obrir

Arriba un moment que tot s'acaba (i si és una cosa bona encara ho fa més ràpid) i XAREL-10 ha acabat les vacances.

Primer que tot agrair-vos els vostres desitjos expressats als comentaris del post anterior i dir-vos que si, que han estat unes bones vacances durant les quals he desconnectat completament del blog i gairebé també de tot internet (ha costat una mica, no us penseu ;-D).

Ara és hora de posar-me al dia: Repassant els vostres blogs, contestant els e-mails acumulats, etc, etc. Aprofitaré aquest cap de setmana per fer-ho (fins on pugui :-P) per així tornar a començar dilluns que ve amb els enigmes i les endevinalles, des del punt on els vam deixar.

Mentrestant us proposo que descobriu on he anat de vacances: Només us dic que hem fet una ruta que es pot dividir en 4 etapes, que podrien ser també un viatge en el temps per tant jo us posaré una fotografia representativa de cada una d'elles i les etiquetaré en el temps, deixant-vos a vosaltres (si us ve de gust, és clar) la feina de trobar on són i etiquetar-les, doncs, en l'espai.

Abans de començar aquest petit concurs sense premi us mostro una fotografia de l'interior del cotxe amb el que hem fet tot el viatge, aparcat al carrer de casa després de tornar de les vacances i amb les maletes ja descarregades.

Hi veieu alguna cosa que us cridi l'atenció?
Encara que suposo que ho heu vist de seguida, al final del post hi trobareu l'explicació però primer us ensenyo les fotos de les 4 etapes de les vacances.

ETAPA 1: La fotografia és d'un espai molt determinat que ens porta primer 3300 anys enrere i després a l'any 1922.

ETAPA 2: La imatge ens mostra un exemple, entre d'altres que vam visitar i que ens porten als segles X a XIV, en plena Edat Mitjana.


ETAPA 3: Com veieu és una fotografia de la MIR, la primera estació espacial habitada de forma permanent. Un salt en el temps que ens porta a finals del segle XX.


ETAPA 4: Dos llocs característics de la darrera etapa del viatge, són dos edificis relativament propers en l'espai però molt separats en el temps. El primer és un clar exemple del Romànic Medieval (s. XII) i l'altre el podríem etiquetar d'Arquitectura d'Avantguarda (s. XX)

I després cap a casa, que també s'hi està molt bé.

Ara podeu tornar a mirar la primera foto i comprovar que el que heu vist, és el que us pensàveu. Si, ho és!!. És UNA DE LES CANELLERES DE L'ASSUMPTA. :-))

El primer dia del viatge passàvem per Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, ens vam desviar una mica per passar per la Gran Via cantonada Passeig de Gràcia, visitar en directe la Font de l'Assumpta i veure si encara quedava alguna canellera.

Encara hi eren les dues que va trobar en P-CFACSBC2V, creieu-me que no va ser premeditat però vaig caure en la temptació d'emportar-me'n un amulet que ens acompanyés durant tot el viatge i ens assegurés unes bones vacances. I us he de dir que la canellera, penjada al retrovisor interior del cotxe durant tot el trajecte, ha complert perfectament la seva funció i com he dit abans hem tingut un molt bon viatge :-)

Un aclariment, en aquest cas no es va tractar d'un segrest (la canellera va venir voluntàriament amb nosaltres, sense oposar cap resistència ;-D) i per tant no demano cap rescat per tornar-la. De totes maneres m'agradaria quedar-me-la i em comprometo a cuidar-la, però la última paraula la té la seva propietària legal. :-))

Per tant, amb data 31.08.2009 i després del pas d'uns turistes que van voler emportar-se un record, a la Font de l'Assumpta encara va quedar una canellera i aquí en teniu la prova.


I no té res a veure amb la resta del post,
però avui és 11 de Setembre
i abans que ens ho prohibeixin
us vull desitjar a tots una
FELIÇ DIADA NACIONAL DE CATALUNYA



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Joan Ayats i Mireia "

30 comentaris:

Clidice ha dit...

A mi m'encanta el teu blog perquè sóc la nulitat en persona a l'hora de trobar la solució a les endevinalles. No descarto que algun dia algun ésser paranormal m'il·lumini i en sàpiga trobar alguna. :)

Molt divertit això de la canellera i BONA DIADA! :)

Ferran Porta ha dit...

Sóc un neòfit en el teu blog, que vaig descobrir poc abans... que tanquessis per vacances! De tota manera, segur que competiré amb la Clídice en el Top Ten de les nulitats per solucionar endevinalles; la Clídice no pot ser pitjor que jo! :)

Bona Diada, sí!

Assumpta ha dit...

Maaaaaaac!!!! JAJAJAJA BENTORNAT!!! :-))

Encara no he llegit res del que has escrit jajaja només he mirat les fotos i ja m'he posat a riure, he cridat al meu marit i li he dit "mira, mira" jajaja

M'encanta que tinguis una de les canelleres!! :-))

Ahir em van dir que ja no en queda cap!! N'hauré de fer més jeje

Per cert, la teva bona fama es va extenent ;-) M'agrada veure a CLIDICE i a FERRAN per aquí!! :-))

Vaig a comentar el relat dels 365 que avui és d'en P-cfacsbc2v!, esmorzo i torno!! :-))))

Assumpta ha dit...

Ara, mentre esmorzo el meu entrepà de Philadelphia i bec el meu cafè amb llet (Nescafè), torno... i ho he llegit!!

VAS PORTAR LA CANELLERA TOT EL VIATGE!!! :-))))

Sí, sí, clar que te la pots quedar, cuidala molt bé i ella sempre et donarà energia positiva!! :-))

M'ENCANTAAAA!!!! :-))

És teva i ben teva ;-))

En quant a les fotos, en reconec algunes però hauré d'investigar més estona jejeje

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Aquell cul amb samarreta taronja que es veu al retrovisor no deus pas ser tu?

Per les fotos sembla que has fet unes bones vacances, punyetero!

Mai ens prohibiran celebrar una desfeta. Tan de bo ben aviat puguem celebrar el 13 de setembre com l'inici de l'alliberament nacional i canviem derrota per victòria!

Mon ha dit...

bona diada company

Sergi ha dit...

Aquí un altre que no encertarà mai cap endevinalla, i ara menys, que anant a treballar no tinc cap possibilitat de llegir-ho abans que l'altra gent, però és igual.

Bona diada! No et sembla lleig això d'anar robant canelleres??

J ha dit...

Holaaa !!
L'etapa 3 correspon a la replica de la Mir que hi ha a la Cité de l'espace a Tolouse.
L'etapa 4 la vareu passar per Andorra.

En quant a la primera podria ser el museu egipci de Barcelona i la segona algun castell Càtar del sud de França, però no els puc reconèixer.

Molt ben aconseguit aquest enigma de les vacances.
Salut!

JJMiracle ha dit...

Fantàstic, un post abans de dilluns! :-) Jo només sé reconèixer l'etapa 4, que és per Andorra. Bé, i el vehicle em sembla que és un Fiat Doblo molt ben decorat, però això no entra en els enigmes.

Pobra font de l'Assumpta, així que ara ja està òrfena…

Bona diada!

kika ha dit...

ben tornat!
anava pensant en els engimes mentre llegia els comentaris i el pensament del joan ayats em convenc molt... el subscric!
bona diada!

McAbeu ha dit...

Ai!, com ho trobava a faltar això de contestar comentaris ;-D

CLIDICE i FERRAN: Bona Diada, i no patiu per si sabeu les respostes als enigmes o no. Jo trobo que el més divertit és intentar solucionar-los, a la llarga sempre se n'encerta algun!

ASSUMPTA: Hooola, ben retrobada i gràcies per cedir-me la possessió de la canellera que ens va acompanyar de viatge. La cuidaré com es mereix, no en dubtis! :-)

VPAMIES: Tres preguntes que es mereixen tres respostes: 1.- NO (el cul no és meu, jo estava darrera de l'objectiu fent la foto); 2.- SI (han estat unes bones vacances de veritat); 3.- JO NO N'ESTARIA TAN SEGUR (pensa que les darreres sentències judicials i les que vindran no sembla que pintin gaire bé, tant de bo però que tinguis raó i aquest 13 de setembre sigui l'inici d'alguna cosa bona. Fa temps vaig llegir una pintada que deia: "Amb Felip V, la derrota. Amb Felip VI, la victòria" i potser encara ho podrem veure acomplert).

MON: Bona Diada per a tu també!

XEXU: Com he dit abans, per mi és més divertit intentar solucionar-les que una altra cosa, així que encara que vinguis tard espero seguir comptant amb la teva presència. Bona Diada i si, és molt lleig anar robant canelleres, aquesta inseguretat ciutadana no té aturador i s'encomana! ;-DD

JOAN AYATS: Repassem les respostes: ETAPA 1 = No és el Museu Egipci però si és a Barcelona; ETAPA 2 = És un castell càtar del sud de França, a veure si algú reconeix quin; ETAPA 3: Correcte; ETAPA 4: És Andorra, ara faltaria identificar els dos edificis. Però molt i molt bé per ser el primer a intentar-ho!

P-CFACSBC2V: Dos encerts, és Andorra i és un FIAT Dobló :-DD. Davant de la font, vaig dubtar abans de perpetrar el "delicte" però la canellera estava ja mig deslligada i vaig pensar, que abans que se l'emportés un altre doncs a mi em feia molta il·lusió. ;-)

KIKA: Gràcies, ben retrobada. I ja has vist que en JOAN ho encerta molt, només cal afinar una mica més.

Assumpta ha dit...

Mac! Has posat el comentari número ONZE, avui que és l'Onze :-))

Com eres fora no vas poder llegir el meu relat al 365 Contes, el de la Mosca!! Saps quan tu vas fer el de la Mosca d'Obama que jo et vaig dir que també en tenia un "in mente" sobre una mosca i tu em vas animar a que l'escrivís i l'enviés? :-))

Doncs era aquest :-))

De tots els relats que han sortit meus (sis, fins ara) aquest era el que creia que era més "xorra" jeje era com una "broma" feta relat... Doncs és el que ha tingut més èxit!! L'aniràs a llegir? :-))

kweilan ha dit...

Benvingut!!

Asimetrich ha dit...

Bentornat! Veiem aquestes endevinalles com proven en els propers dies.

J ha dit...

Va, filem més prim sobre l'etapa 4, es l'ermita de St Joan de Caselles i l'edifici de Caldea.

Salut!

Assumpta ha dit...

He mirat moltes vegades les fotos i no reconec res jiji... però he de dir que m'agrada molt el romànic ;-))

Trini González Francisco ha dit...

No m'ho podia creure que fos una de les elleres de l'Assumpta, però les teues paraules ho han confirmat. Brutal!

Ai que bé que ja hagis tornat! Tot i que vaig fatal de temps sempre és una consol, per desconnectar, anar a veure quin enigma hi ha posat avui en el seu blog, en Mac!

Benvingut a casa!

Els del PiT ha dit...

Bentornat Maaac!

Si t'ho proposes, no és tant difícil desconnectar, ho veus?

Ps: Del detall del cotxe, el primer que m'ha cridat l'atenció ha estat el penjoll del Barça (que després he sabut que era la canellera...), però m'has tingut bona estona pensant que es tractava de l'emissora COPE sintonitzada al cotxe...
;-)

Mireia ha dit...

Bentornat!

Complicada la cosa està.

1) Museu marítim de Barcelona. Exposició Tutankhamon, la tomba i els seus secrets.

2) Un castell càtar ja hi havia pensat. Però quin? M'has fet trencar el cap i buscar fotos velles ( amb paper!) Jo diria que és Peypertuse, però també podria ser Piularens... la veritat és que dubto bastant i més que res és per provar sort

3) Ja han dit que era, però jo la veritat és que no sabia que hi havia aquesta Cité de l'espai a Toulose

4) I aquesta sí, Andorra amb les seves esglesietes i el meu estimat Caldea amb els seus massatges!

Assumpta ha dit...

Mac... he actualitzat el meu post de les canelleres i he posat la foto del teu cotxe :-)))

Ostres, Mireia!! :-))

zel ha dit...

Bona post diada, Xarel.lo ja tardava...

Assumpta ha dit...

Maaaaaaaac, eeeeh!!!
Què no dius res? :-(

Holaaaaaa!! Que som aquiiiiii!!! Eoooooooooooo

kika ha dit...

caram mireia, aixo si que es diu brodar-ho!

:-)

Mireia ha dit...

Assumpta, Kika

ja veureu ara no n'hauré encertat ni una!

Assumpta ha dit...

Aquesta vegada no pot recòrrer al seu "LLIBRE" per donar-nos una resposta rebuscada (jiji), aquesta vegada, el que és, és :-))

Aposto a que tens molts encerts (i, potser, tots) :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: He llegit el conte de la mosca i està molt bé. Potser no el catalogaria com el millor dels teus però m'ha agradat força.
No reconeixes cap foto?. Aquesta vegada els teus poders han fallat ;-D i també més tard quan em cridaves tampoc han funcionat, deu ser per l'estrès post-vacances però encara no he tornat a agafar el ritme a això del blog :-DDD.
I gràcies per posar la meva foto al teu post, ha estat de veritat molt i molt bé aquesta història de les canelleres :-))

JOAN: Sabia que ho sabies però gràcies per filar més prim!

MIREIA: Totes correctes, menys la del castell que no és cap dels que tu dius. Però no cal que busquis més que ja us ho dic jo, es tracta del Castell de PUIVERT i va ser el primer que vam visitar.

KWEILAN, ASIMETRICH, TRINI, ELS DEL PIT i ZEL: Gràcies de tot cor, jo també tenia moltes ganes de retrobar-vos.

Assumpta ha dit...

Ai, Mac!! Si jo no conec pas mon!! :-) Tu posa'm una foto de Reus ;-)

M'ha fet gràcia això de catalogar els relats... M'has fet sentir com una escriptora!!! :-)) Moltes gràcies!! :-))
(Quin és el millor? jeje)

Ja estic esperant a demà pel primer enigma de Setembre!! :-))

Has de posar allò de "FELICITATS A "MIREIA"

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja saps que m'agrada com escrius però jo no sóc cap crític literari així que no sé quin dels teus sis relats és el millor, si em preguntes quin és el que em va agradar una mica més que els altres doncs triaria "Les Paraules" :-)
Ara mateix vaig a publicar l'enigma d'avui, és un enigma visual i lateral (dels que t'agraden ;-D)
I ja tens el rètol vermell publicat (no sé que faria sense tu :-DDD)

Assumpta ha dit...

Em pots contractar de secretària!! jejeje

Assumpta ha dit...

(Gràcies per la resposta del relat!! M'ha fet molta ilu que hi hagis pensat i hagis donat una resposta :-)))

Publica un comentari a l'entrada