GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 21 de setembre del 2009

165.- Un altre de matemàtiques

165.- Un de matemàtiques: Donada la multiplicació següent, (X-A)·(X-B)·(X-C)·....·(X-Y)·(X-Z), i sabent que cada lletra de l'alfabet representa un número enter positiu i diferent, pots deduir-ne el resultat sense saber el valor de cap de les incògnites?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

9 comentaris:

Assumpta ha dit...

Bon dia!!

Perdò... ejem... exactament, què és el que s'ha de fer? :-))

McAbeu ha dit...

Molt bon dia!
Bé, com veus es tracta d'una equació amb 26 incògnites (les 26 lletres de l'alfabet) i de cada incògnita sabem només que és un número enter positiu i diferent. Ens demanen que deduïm, el més exactament possible, el valor d'aquesta equació, que com es veu son 26 restes de dos incògnites que es van multiplicant.
Reconec que aquesta explicació és tan clarificadora que no l'entenc ni jo ;-DDD

Carme Rosanas ha dit...

El resultat ha de ser zero!

Ja que arribaria un moment que hi hauria un factor que seria (X-X) que seria zero qualsevol xifra multiplicada per zero és zero.

Clidice ha dit...

m'apunto a la Carme: zero :)

Carme Rosanas ha dit...

Perdoneu, que no he dit ni bon dia, però per un dia que arribo aviat, per un dia que em sembla fàcil, per un dia que em penso que potser l'encerto... anava amb tantes presses... je, je, je, :)

Assumpta ha dit...

Ostres, clar!! Zero!! :-)))

Bah!, quan jo la sé tampoc dic bon dia, ho dic després :-)) De fet, tu encara t'has entretingut a fer l'explicació, que jo hagués entrat i hagués dit:

"Zero!!"

I en un altre comentari hagués dit el bon dia i l'explicació :-))

Per cert... Gràcies, Mac per provar de clarificar-ho :-))

Clidice ha dit...

UPS! :$ bon dia :P

Sergi ha dit...

Mmm... l'explicació de la Carme pot ser correcte, sobretot tenint en compte la teva explicació de més amunt, en que les incògnites són les lletres de l'abecedari. Però la 'x' sol ser una incògnita diferent de les a, b i c... Si 'x' de cada resta no és la mateixa x de l'abecedari l'explicació no seria com diu la Carme, encara que suposo que sí que va per aquí. Si no és així, doncs suposo que +/-infinit...

McAbeu ha dit...

La "trampa" de l'enigma és que ens espantem amb tantes incògnites (eh, ASSUMPTA :-DDD) o, encara pitjor, que intentem començar amb càlculs que no ens portarien enlloc, sense adonar-nos de que hi ha un dels factors (x-x) que valdrà zero i que posat al mig de la multiplicació fa que el resultat final sigui zero, com diu perfectament la CARME i després CLIDICE. Felicitats!
No entenc gaire bé això que diu en XEXU, que en matemàtiques la X és una incògnita diferent a les altres. Si et refereixes a que generalment la X és la incògnita per defecte i tots la tenim assumida així, és cert i l'enigma també juga amb aquest fet, però això no la fa diferent a les altres. De totes maneres he de reconèixer que el meu nivell matemàtic tampoc és massa elevat i puc estar equivocat, per tant no m'importaria rectificar si fos necessari. ;-))

Publica un comentari a l'entrada