GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 26 de novembre del 2008

049.- El botiguer de les cireres

049.- A un botiguer se li ha espatllat la balança electrònica i ha de pesar amb l'antiga balança de 2 plats, però només ha trobat la pesa d'un quilo. Com s'ho fa per vendre mig quilo exacte de cireres a una clienta que no vol ni un gram més ni un gram menys?


TROBAREU LA SOLUCIO ALS COMENTARIS, FELICITATS A ” Ismael “

2 comentaris:

Albert ha dit...

Ha de pesar tres vegades un quilo de cireres de manera que al final li quedi una quantitat total de tres quilos exactes. Quan té els tres quilos els ha de repartir entre els dos plats de la balança de manera que quedin en un equilibri perfecte. Un cop ha fet això tindrà un quilo i mig de cireres a cada plat. Llavors caldrà que retiri les cireres d'un dels plats i hi col·loqui la pesa de manera que la balança quedi descompensada (1 quilo el pes i un quilo i mig de cireres). Per tenir el mig quilo només li caldrà anar traient cireres fins que la balança quedi en equilibri. Aquestes cireres que haurà anat traient pesaran mig quilo just.

Ismael ha dit...

I si no es vol tenir tanta feina, el que es pot fer es pesar-ne un kilo, treure el pes del plat i anar pasan les cireres d'un plat al altre fins tenir-lo equilibrat. llavors tindrem mig kilo a cada plat.

Publica un comentari a l'entrada