GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 de gener del 2017

860.- Robert i les cabres

860.- En Robert ha comprat 4 cabres alpines que només mengen un tipus d'herba endèmica del Mont Blanc, per això s'ha fet portar llavors d'aquesta herba i n'ha sembrat un terreny quadrat de 100 metres de costat. Una vegada amb el terreny a punt, ha lligat cada cabra a un dels quatre cantons de la finca amb una corda de 50 m., donant així a cada cabra una part igual d'herba que en Robert pensava que seria suficient per alimentar-se. Però no va ser així i, per desgràcia, tres de les cabres van morir de gana. En Robert no vol perdre l'última cabra i decideix que li donarà per a ella sola tota la part de terreny que abans destinava a les quatre cabres juntes. El problema és que no pot deixar la cabra deslligada i que no té cap corda més llarga de 50 m., com ho pot fer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No pot lligar dos cordes per fer-ne una de 100 metres? O casi, si descomptem els nusos.

Anònim ha dit...

Ja posats que lligui 3 cordes, per allò que un quadrat de 100 metres de costat té una diagonal de casi 142 metres.

Anònim ha dit...

Ara em diràs que està prohibit lligar les cordes perquè la cabra sap desfer nusos... Doncs que deixi la corda ancorada en el mig del quadrat en comptes de en una punta i amb els 50 metres de corda la cabra ja podrà arribar gairebé a tot el quadrat menys a les puntes, però amb això ja farà, no?

Assumpta ha dit...

Espero que cap membre d'alguna protectora d'animals vegi aquest post... Tres cabres mortes de gana!! Mare meva!!...

En fi, el que jo anava a dir és deixar la corda lligada en un pal, al mig de tot del quadrat i ja està... Però bé, primer que torni a sembrar l'herba, clar! :-DD

McAbeu ha dit...

PONS: No se sap mai quines habilitats poden tenir les cabres dels Alps, així que el LLIBRE prefereix no fiar-se dels nusos i considerar la teva última opció com la correcta. Felicitats!! :-))

ASSUMPTA: Només li faltaven els de la protectora. Entre unes coses i altres, ja es pot ben dir que comprar aquests animals ha estat el negoci de Robert i les cabres. ;-D
Exacte, el que anaves a dir és justament el que calia dir per solucionar l'enigma. :-)

***************

I, per si us interessa saber-ho, el LLIBRE ho explica així: Al principi, cada cabra abastava una àrea de terreny equivalent a la quarta part d'un cercle de 50 m de radi, les quatre cabres doncs menjaven en un cercle complet de radi = 50. Per aconseguir que l'última cabra abasti el mateix terreny, només cal que la lligui al centre del terreny amb la corda de 50 m.

Anònim ha dit...

Cabres que desfan nusos! Que serà lo següent? Brases que no estan mai crues i no es mengen...?

Publica un comentari a l'entrada