GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 22 de febrer del 2016

774.- Bany amb cocodrils

774.- He anat a passar deu dies de vacances al Parc Natural dels Everglades (Florida - USA). El primer dia vaig descobrir un bonic lloc fora de les rutes turístiques habituals on cada dia m'hi he anat a banyar, ja fa set dies que ho faig però avui he descobert un rètol que estava tapat per la vegetació i on s'avisa que aquella zona està infestada de cocodrils i que, de mitjana, un de cada 10 banys acaba en tragèdia. He de confessar que aquest rètol m'ha preocupat una mica però, per altra banda, m'ho passo tan bé banyant-me en aquell lloc que no sé que fer. Em podeu ajudar dient-me quina probabilitat tinc, si continuo amb els meus banys, de ser devorat abans d'acabar les meves vacances?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Sergi "

11 comentaris:

Assumpta ha dit...

Hahahahaha el redactat és molt bo!! :-))

Escolti, senyor Optimista, jo, de vostè, no em tornaria a banyar més. Si les estadístiques diuen que un de cada deu banys acaba en tragèdia, aquí només es banya vostè i ha vingut per deu dies, té TOTS ELS NÚMEROS per acabar devorat... Ara bé, com només s'ha banyat set dies, no sabem quan se'l menjaran (avui? entenc que és el vuitè, demà o demà passat) però que se'l jalen, és clar...

Assumpta ha dit...

Ara bé, si vostè pensa que les estadístiques fallen molt i que en tots aquests dies ni una sola bèstia d'aquestes se li ha apropat i és vol arriscar, vostè mateix... ja sabem aquell refrany que diu "Les estadístiques enganyen" (o era "les apariències"?) :-DDD

Assumpta ha dit...

En fi, la meva resposta és, si vostè es banya els deu dies, la probabilitat estadística de ser devorat és del cent per cent.

Sergi ha dit...

Tinc tan oblidat el tema de les probabilitats... jo diria que cadascun dels banys té una de deu possibilitats d'acabar en tragèdia. Considerant que ja en portes 7 i que tens 10 oportunitats de banyar-te, jo crec que acabaràs sent piscolabis per cocodrils, però diria que la probabilitat que passi no és del 100%, pot passar, però si ets un paio amb sort...

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que s'hauria de deixar d'estadítiques i no intentar-ho ni un sol cop més.

També crec que cada bany té les mateixes probabilitats 1 de cada deu. Si li falten 3 banys s'hauria de multiplicar per 3 aquesta probabilitat. No tinc ni idea de perquè ho dic, però jo diria que els banys que ja ha fet i dels quals ha sobreviscut, no compten per a res.

Anònim ha dit...

Probabilitat de sobreviure un dia es 9/10 => 0,9 => 90%

Probabilitat de sobreviure deu dies (9/10)^10 = 0,3486784401 => 34,87%

Ah val, ens demanen la probabilitat de ser devorat, llavors es 1 - 0,3487 = 0,6513 => 65,13%

xavier pujol ha dit...

Per si de cas banyi's amb un vestit de bany de ferro, ben complet, com una armadura.

Sergi ha dit...

El comentari d'en Pons és quasi correcte però ha de tenir en compte que ja ha sobreviscut els 7 primers dies.

Queden només 3 dies d'incertesa. Per tant: 0'9^3= 72,9% de probabilitats de sobreviure -> 27,1% de probabilitats de ser devorat.

Consol ha dit...

Jo li recordaria al banyista que de vida només en tenim una i per molt petita que sigui la probabilitat de ser cruspit per un cocodril, si passa, tururut violes.

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: La probabilitat de no ser devorat en tres banys consecutius és 0'9 x 0'9 x 0'9 = 0'73 per tant la possibilitat de si ser devorat seria 1 - 0'73 = 0'27, o dit d'una altra manera, un 27%. Observem que el que hagi passat els dies anteriors no té cap influència en el que pot passar en un següent bany.

Resposta que és exactament el que ens explica CARME i ens calcula SERGI. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Això em passa per fer com el Xexu i llegir-me els posts en diagonal xD

Publica un comentari a l'entrada