GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 6 de novembre del 2013

564.- El robatori del diamant més famós

564.- Un lladre de museus està interessat en el diamant més famós del món que s'exposa al mig d'una gran sala custodiat per un feix de raigs làser que l'envolten totalment i que fan sonar una alarma quan alguna cosa els travessa. Ha aconseguit que li donin feina en l'equip de neteja del museu i li seria fàcil quedar-se dins després de tancar, amagat en un armari de la neteja que hi ha en un extrem de la mateixa sala. Però no sap desactivar l'alarma i ha comprovat que els guardes arriben en tan poc temps que no tindria temps de robar el diamant i tornar a amagar-se. Pots ajudar-lo a fer un pla per robar la joia?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons "

35 comentaris:

Anònim ha dit...

Pot canviar el diamant per una falsificació i dir als guardes quan l'enxampin que s'havia quedat fent hores extres perquè el museu està molt brut últimament...

A part, sempre hi ha l'opció d'empitjorar la salut dels guàrdies de cop, es clar.

Anònim ha dit...

També hi ha la opció de pel·lícula de sèrie B que es tracta de reflectir els raigs làsers en miralls, però suposo que el Llibre no s'empassarà que aquesta solució d'estar per casa pot arribar a funcionar realment...

Sergi ha dit...

Sí home! I ser còmplice del crim, jo passo! Que l'enchironin a ell!

Sergi ha dit...

Tot i que sempre pot espatllar l'alarma perquè soni continuament, i quan els guàrdies, que no saben d'electrònica, es convencin que allò no va i sonarà tota la nit, deixaran de vigilar i ell podrà emportar-se el diamant tranquil.lament. Però jo no he dit res!

Anònim ha dit...

Ja sabia jo que em sonava aquesta trama del lladre que aconsegueix feina a l'equip de neteja! Segur que el llibre ha vist The Score (Un golpe maestro)

Anònim ha dit...

També hi ha la opció Simpsons en el capítol Homer el vigilante, i emborratxar els vigilants.
L'únic que canvia en la història es el diamant més gros del mon pel zirconi cúbic més gros del mon.

Però aquesta opció la veig la més improbable de totes...

Lluna ha dit...

Jo faria sonar l'alarma un bé de Deu de vegades sortint de l'armari i tornant-m'hi a amagar a veure si els guardes es cansen i al final pot agafar el diamant sense perill...

Bona tarda nois!!
Bona tarda Mc!!

Assumpta ha dit...

A mi la que m'agrada és "Un diamante al rojo vivo"... És taaaaaaaaaaan bona i taaaaaaaan divertida!! ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=DoMs7Wby36M

Consol ha dit...

Jo em pregunto com poden ser tan ràpids aquests guardes en comparació amb el lladre. Així i tot, si fos el lladre demanaria als guardes que traguessin l'alarma per poder netejar i, mentre ho fes, el canviaria per un diamant fals. Fàcil.

McAbeu ha dit...

He de dir que si fos per mi ja el donaria per solucionat perquè la idea en que es basa la resposta correcta ja l'heu dit perfectament. Però es veu que avui el LLIBRE s'ha llevat perepunyetes (o més perepunyetes de l'habitual, per ser més exactes) i vol que trobeu la solució exacta que ell té.
Així que passo a contestar els vostres comentaris amb la intenció d'ajudar-vos en aquesta tasca:

PONS: Si els guardes l'atrapen després de canviar el diamant per un de fals segur que el registraran i l'enxamparan amb les mans a la massa perquè no tindria temps d'amagar el bo en cap lloc. Tens raó, l'idea dels miralls és massa de sèrie B i per això no és la del LLIBRE (de totes maneres, i ara que no ens sent, deixa'm dir-te que la solució del LLIBRE encara és més "patillera" ;-D). Perjudicar la salut dels guardes també queda descartat, malgrat que ho hagin fet mestres com Homer al capítol dels Simpsons que cites o Mr. Bean a "Bean: L'últim en cinema catastròfic".

XEXU: Per no voler dir res, t'hi apropes molt. El problema és que el nostre lladre no té accés al centre de control de l'alarma i, per tant, no pot espatllar-la.

LLUNA: Molt bé perquè ja és això però no exactament. Imagina't que el diamant és al mig d'una gran sala i el lladre està amagat en un extrem de la mateixa. Per fer sonar l'alarma ha d'anar fins el diamant i després tornar a l'amagatall, hi ha moltes possibilitats de que l'enxampin abans de que pugui tornar a amagar-se.

ASSUMPTA: No recordo haver vist aquesta pel·lícula, haurem de buscar-la. :-)

CONSOL: Pensa que són guardes molt ben entrenats. Per això són tan ràpids i també per això, si els demanés que treguin l'alarma no es mourien de la sala del diamant i el lladre no podria fer el canvi.

Lluna ha dit...

Però no haviem quedat que hi havia tot de raig làser per la sala?? :P

McAbeu ha dit...

LLUNA: No, el làser envolta totalment el diamant però no tota la sala.

Lluna ha dit...

Tallar el corrent tampoc colaria, oi?

Anònim ha dit...

El lladre agafa el diamant i després s'amaga dins del cubell de fregar al més pur estil Solid Snake

Assumpta ha dit...

Te la recomano MOLT, MOLT... et faràs autèntics farts de riure... És GENIAL!! :-))

Doncs... amb les escombres i baietes, allargant el braç es pot apropar on és el diamant per fer sonar l'alarma... i així, que pugui passar com diu en XEXU... fer-la sonar contínuament fins que els guàrdies pensin que s'ha espatllat :-))

Consol ha dit...

Es ruixa el diamant amb aigua. Sona l'alarma i els guardes hi van i no veuen què fa que soni. Es repeteix l'acció fins que els guardes la desconnecten pensant-se que està avariada. I aleshores el lladre roba el diamant.

McAbeu ha dit...

LLUNA: No, no pot tallar el corrent elèctric. De totes maneres no marxis tant de la teva primera idea, que ja et vaig dir que era la bona. :-)

PONS: L'únic lloc que té per amagar-se és l'armari que hi ha a l'extrem de la gran sala. Per cert, molt bon joc aquest que dius. Jo hi havia jugat, al "Metal Gear Solid", en aquells temps prehistòrics quan les PSOne regnaven en el món de les consoles.

ASSUMPTA: Ja he vist la pel·lícula. :-)) Bé, de fet he vist "Un diamante peligroso" que és com es va traduir a llatinoamèrica i que és la versió que he trobat. Però el doblatge no és cap impediment per afirmar que tenies raó. És força bona i molt divertida. Sap greu que s'acabi perquè cada vegada que han de tornar a recuperar el diamant, la cosa se'ls complica tant que, com diu un dels personatges, pel proper cop ja necessitarien un submarí. :-DDD
De fet, la solució del LLIBRE per robar el diamant del nostre enigma no desentonaria gaire en aquesta pel·lícula, és també una mica esbojarrada.
Pel que fa a la teva proposta, dir-te que la sala on és el diamant és massa àmplia perquè funcioni això de fer servir escombres i baietes. ;-)

CONSOL: Tampoc ho pot fer amb aigua. Els guardes veurien el mullader i sospitarien que alguna cosa passa.

Consol ha dit...

Em sembla que el problema consisteix en fer sonar l'alarma i que els guardes no sàpiguen per què. I jo que creia que els lladres vigilaven no "alarmar" a ningú. Fent servir pols, pot ser?

Lluna ha dit...

Si, el truc ha de ser fer sonar l'alarma sense gairebé moure's de l'armari...
Un cabdell de fil d'empalomar?? Es lliga la punta a la ma pq no se li escapi i llença el cabdell als làsers, i el recull abans no entrin el guardes jijiji

Assumpta ha dit...

Ieaaaaaaaaahh!! Has vist la peli!! :-DDD

Boníssima, boníssima... encara me'n recordo quan és a l'ascensor dient "Afganistan bananastán" perquè el vigilant del Banc li obri les caixes de seguretat...
I és que cada personatge té la seva bogeria... el xalat aquell dels motors és genial!!
M'agradaria tornar-la a veure. Com ho has fet? Em passes l'enllaç?

Jo l'he vista -com a mínim- dues vegades i diria que una en castellà i l'altre en català... ambdós doblatges boníssims (clar, els dobladors sempre són catalans hehehe)

Bé, anem per l'enigma:

Com fer sonar l'alarma?... AMB FOC!! o amb FUM!!... Cremar alguna cosa i apropar-ho a algun detector d'incendis que estigui a prop de l'armari de la neteja per poder amagar-se corrents... Què tal??

Assumpta ha dit...

Hehehehe estava recordant com cada vegada va pujant el pressupost de despeses que li passen al que vol el diamant... quan demanen un helicòpter!!... ai, quin riure!! :-DD

McAbeu ha dit...

CONSOL: Sí, aquest és el problema a resoldre. Amb pols tampoc pot ser. Un diamant empolsinat també aixecaria sospites. ;-)

LLUNA: De moment, ets la que s'hi apropa més. La teva idea és bona però tornar a recollir el fil descabdellat potser seria massa lent. :-))

ASSUMPTA: A mi també em va agradar força la pel·lícula. :-DD
Pel que fa a l'enigma, si el lladre activa l'alarma d'incendis vindran els bombers però ningú desconnectarà els làsers del diamant perquè l'alarma de robatori no haurà sonat. ;-))

Anònim ha dit...

Pot llançar un boomerang per fer sonar l'alarma sense moure's del lloc ;-)

Lluna ha dit...

Mira lo del boomerang és bona idea, que torna sol.
Pq qualsevol altra cosa ho s'ha de recollir o deixa pistes...
Aix què difícil Mc!!!

Bon dia!!

McAbeu ha dit...

Doncs sí, l'opció de fer servir un bumerang per fer sonar l'alarma sense gairebé sortir de l'armari on s'amaga fins que els guardes, farts del que creuen que són falses alarmes, la desconnectin i pugui robar el diamant amb tota tranquil·litat és la solució que té el LLIBRE, com molt bé ens diu PONS i també confirma LLUNA. Felicitats!! :-))

Lluna ha dit...

Què bon tirador de boomerang ha de ser aquest xic!!!

Bon dia Mc!!

McAbeu ha dit...

LLUNA: Bon dia!!. Es veu que un besavi seu per part de mare va venir a Catalunya provinent d'Austràlia i, vulguis o no, alguna cosa li ha degut quedar als gens al nostre protagonista. ;-DD

Anònim ha dit...

Que fort, un boomerang, aquí el LLIBRE s'ha lluit. Però de fet, em sembla que la gran majoria d'encerts que tinc son per endevinalles rebuscades, per tan ja n'hi podrien haver més :P

McAbeu ha dit...

PONS: Ja et vaig dir, en un comentari anterior, que a mi em semblava que la solució del LLIBRE era, aquesta vegada, força "patillera". Però, de tant en tant, també hem de deixar que s'esbargeixi una mica i si, a més, a tu et va bé quan ho fa doncs cap problema. :-D

Assumpta ha dit...

Doncs jo trobo que la solució és molt bona! :-))
No és rebuscada en el sentit de que és l'única forma de fer-ho.
Segur que als nostres amics del "Diamante al rojo vivo" també se'ls hi hauria ocorregut ;-))

***********

Hehehehe acabo de tenir una "visió"... Imagineu que el lladre tira el boomerang i no és tan destre com son avi australià i el que fa, en tirar-lo, a la primera, és xocar contra el vidre i trencar-lo!! :-DDD
Les alarmes sonant, tot ple de policies, vidres trencats i un boomerang allí a terra...
El "pobre" lladre tremolant entre escombres i baietes, a punt de ser descobert :-P

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: També ho vaig dir, en un comentari anterior, que la idea de fer servir un bumerang per robar el diamant no desentonaria gens en aquesta esbojarrada pel·lícula. :-))
Fins i tot l'escena que expliques, amb el pobre lladre tremolant dins l'armari de les escombres després de la trencadissa, també hi quadraria força. :-DDD

Assumpta ha dit...

Però si fos a la pel·li segur que no l'enganxarien... algú desmuntaria el sostre de l'armari de les escombres per salvar-lo al darrer minut... això sí, perdria una sabata! :-DDD

McAbeu ha dit...

ASUMPTA: Perdria la sabata però s'emportaria el diamant... i el bumerang! :-DDD

Consol ha dit...

Em trec el barret, Ponsoo7. Un bumerang... Ai las!

McAbeu ha dit...

CONSOL: Aquestes idees de bomber, com la de fer servir un bumerang, només se'ls poden acudir al LLIBRE... i a en PONS ;-D

Publica un comentari a l'entrada