GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 6 d’agost del 2012

447.- Els enginyers traïdors

447.- En plena II Guerra Mundial, el que queda d'una esquadra d'avions retorna a la base després d'una batalla on tots els avions han sigut tocats i molts han caigut. Els enginyers reben l'ordre de reforçar els avions que han tornat per evitar tantes pèrdues en una propera sortida i aquests es posen mans a l'obra reforçant els avions per la part on menys danys han sofert. Evidenment, quan se'n assabenta l'alt comandament, els acusen d'alta traïció. Pots fer del seu advocat i justificar la lògica que els ha portat a actuar així sabent que no són traïdors?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

12 comentaris:

Sergi ha dit...

És lateral i no se m'acudeix res. Pensava que no fos una pel·lícula i els enginyers fossin en realitat actors, però no crec que vagi la cosa per aquí...

jo rai! ha dit...

Home, semblaria lògig començar a reforçar els avions per la banda on més danys han sofert, però no sé si en aquest cas reforçar i reparar són la mateixa cosa.

Anònim ha dit...

No son traïdors perquè realment son agents dobles?

No m'acaba de fer el pes. Més tard hi tornaré i proposaré una teoria millor.

Assumpta ha dit...

Doncs penso i penso... però no em surt res...

Yáiza ha dit...

Si els avions han pogut tornar, potser la part que menys danys ha sofert són els motors, o les ales... Sinó, potser haurien caigut!! Reforçar aquestes parts serviria per a què els avions poguessin fugir ben ràpid la propera vegada, en cas d'atac, i així evitar pèrdues...? En realitat això no em sembla gens lateral (ni tan sols gaire lògic) però per provar que no quedi.

sa lluna ha dit...

Perquè és el que porta menys feina si han de sortir ràpid ia més, perden menys temps per poder arreglar-los tots, almenys fins que puguin posar-se a solucionar una per una les avaries més greus. Si han tornat, és que poden volar, que és la funció més important per poder sortir de nou.
Segur que els danys son al armament que han de fer servir per atacar.

Guerresssssss eggggggggs!!

Bona tarda, Mac!

Anònim ha dit...

Sabia que més tard ho trauria, crec xD

Si contem que n'hi ha un munt d'avions que no han tornat, i que els que han tornat tenen certes zones intactes, es que les zones on els han tocat son zones prescindibles per volar, en canvi si els haguessin tocat en les zones intactes probablement haurien estat abatuts com els altres. Per tan, val més reforçar-les les parts no tocades perquè son les imprescindibles!

Joan ha dit...

Per aportar noves idees, direm que aquests enginyers saben alguna cosa de probabilitat combinada. És més probable que els toquin on no ho han fet que no pas repetir.

A més, de què serveix reforçar un forat? No, no, es reforça la xapa intacta o se'n posen de noves. Però reforçar forats no es gaire bona idea.

Jordi ha dit...

Arribo molt tard: havia pensat el mateix que explica en pons007.

McAbeu ha dit...

La YÁIZA va ben encaminada però és en PONS qui, en el seu segon comentari, dóna la solució correcta com després confirma també en JORDI. Felicitats a ells i també, és clar, a tots els altres que hi heu dit la vostra. :-))

Yáiza ha dit...

Bah! El Pons m'ha robat la idea, clarament!!! =P

Anònim ha dit...

ho sento Yaiza, les idees s'han de definir bé, sinó no funcionen...

Publica un comentari a l'entrada