GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 10 de febrer del 2012

Refranyer Jeroglífic 028


QUIN REFRANY ÉS?


Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

21 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Arribo, no hi ha cap comentari, i no en tinc ni idea.

Assumpta ha dit...

Mmmmmm... falles? falleres? festes? València?

Pensaré, pensaré :-))

Assumpta ha dit...

MAC, puc començar a demanar pistes? :-DDD

He buscat un munt. Fins i tot un quadre de tota la vestimenta fallera però enlloc em surt com es diuen aquestes tiretes color "patata fregida deliciosa del Viena" que porten i que surten també clarament marcades a la segona foto.

En fi, diré el que em passa pel cap i si serveix per donar una pista doncs millor :-)

Pel color d'aquestes tiretes, sembla que siguin com de FOC o d'OR... Potser poden ser paraules clau.

Tornaré!! :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Tu pots començar a demanar pistes quan vulguis... però jo no les donaré fins demà. :-DD

Assumpta ha dit...

Ah, bé... puc esperar. Només volia saber si se'n podien demanar :-)))

jpmerch ha dit...

Assumpta. Jo no conec molt el tema de la indumentària fallera, però crec que el conjunt de tiretes es diu flop, la qual cosa crec que complica la cosa una mica més si cap.

McAbeu ha dit...

He de reconèixer que aquest Refranyer Jeroglífic no és tan evident com la majoria dels que l'han precedit. Però crec que pot sortir, treballant una mica.
Això si, el primer pas és identificar el nom correcte en català/valencià d'aquest conjunt de "tiretes" dels vestits de fallera. En JPMERCH diu que es diuen "flop" però aquest no és el nom que jo he trobat. Ja aviso que no tinc cap coneixement del tema faller i que puc estar completament equivocat però buscant per Internet només he vist usada aquesta denominació en webs que parlen de falles en espanyol mentre que en les webs en valencià s'usa el nom que jo he fet servir per fer el jeroglífic. Trobeu-lo i en tornem a parlar. :-))

Assumpta ha dit...

En JOTAPÉ diu Flop... en MAC diu que "en valencià"... i jo no trobo res...

Però, MAC, això no és una pista!! Jo ja vaig dir que buscava el nom d'aquestes tiretes. O sigui que no afegeixes cap dada nova... Hauré de seguir esperant :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Tens raó no és una pista perquè en són dues. ;-)
1.- Ara saps que no has d'anar a buscar OR o FOC com deies en el teu comentari anterior, sinó que t'has de centrar en el nom d'aquesta part del vestit de la fallera.
2.-I també saps que aquest nom es pot trobar en les webs en valencià que parlen de falles.

Assumpta ha dit...

Us heu posat d'acord en JOTAPÉ i tu per fer veure que aquestes tiretes tenen un nom, però en realitat no en tenen, tothom les coneix per "tiretes" :-DDD

Bé, la veritat és que no ho sé trobar. He arribat a munts de pàgines on parlen del vestit de fallera i enlloc diuen res de les tiretes... que si el GIPÓ, que si la FALTRIQUERA, que si... Em rendeixo (per avui)... perquè no seran les "CINTES", oi? Vull dir que és una paraula massa "normal" com per haver d'anar a buscar la indumentària fallera per definir-la :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Doncs no sé si també s'anomenen "cintes" però tens raó que aquesta no és la paraula que busquem. Ara bé, no creguis que la paraula en qüestió és rara. De fet, és una paraula d'ús normal en català però quan vaig veure que també servia per anomenar aquesta peça del vestit faller, vaig suposar que això faria el jeroglífic una mica més complicat... i no em vaig equivocar. :-))

Isabel ha dit...

crec que sé com es diu aquesta peça, puc dir-lo?
comença per "f"?

Assumpta ha dit...

Siiiiii, ISABEL!!! :-)))

jo rai! ha dit...

Em penso que sé el refrany però no goso dir-lo perquè no he participat mai :(

Assumpta ha dit...

Dona, Jo rai!, alguna vegada ha de ser la primera participació, anima't, a veure si l'encertes! :-))

jo rai! ha dit...

Doncs aquí va:

Quan algú va tan "arreglat" que tira fins i tot a disfressat, de vegades li diuen "Vas més flocat que el llit de la Mare de Déu".
Vaja, si no és aquesta se li ha d'assemblar molt, oi?

Per cert, cal apuntar-se en algun lloc per jugar amb vosaltres? És que potser m'hi apuntaria...
Gràcies.

McAbeu ha dit...

Bon dia!
Primer que tot, i veient els comentaris d'ISABEL i JO RAI!, recordar que per donar una resposta als meus enigmes no cal ni demanar permís ni apuntar-se enlloc. Tots els comentaris (i tot els comentaristes) sou molt benvinguts. :-))

I si en el seu primer comentari s'emporten el rètol vermell per haver solucionat l'enigma doncs encara millor. Així que moltes felicitats JO RAI! perquè encertes el refrany amagat, com es pot comprovar AQUÍ.

Isabel ha dit...

Bon dia!
d'acord :)

jo rai! ha dit...

Ara només em faltarà saber que és això del rètol vermell...

Gràcies!

McAbeu ha dit...

ISABEL: Perfecte! :-)

JO RAI!: El "rètol vermell" és el petit comentari, felicitant al primer que dóna la resposta correcta, que afegeixo a cada post quan dono per solucionat l'enigma corresponent. És només un detall sense més importància però en aquest Refranyer Jeroglífic el trobaràs al teu nom, al final del post on en color vermell posa TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A "Jo rai!". Ha estat el primer, però espero que no sigui l'últim perquè això voldrà dir, com dius al teu anterior comentari, que t'has animat a continuar jugant amb nosaltres.

Assumpta ha dit...

Hehehehe el famós RÈTOL VERMELL del "XAREL-10", MAC, no diguis que és un detall sense importància, que aquí tots estem encantats quan el guanyem! :-))

Per cert, mai de la vida l'hauria encertat! Així, com es diu això "floc"? Segur que mai se m'oblidarà ;-)

Publica un comentari a l'entrada