GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 11 de maig del 2017

AGENDA JUDICIAL 2500 - Tercera Jornada

La "Trilogia de les Agendes" ja està completa. La història que va començar fa set anys amb el romàntic relat "TRETZE AGENDES" i va continuar amb la novel·la policíaca "UNA AGENDA TACADA DE SANG" ens sorprèn ara amb la tercera entrega de la sèrie que porta per títol "AGENDA JUDICIAL".

Han passat alguns anys des dels fets explicats a la segona part. Lluís Jornet continua empresonat com autor material de l'homicidi de Kakuei Sukuda, un dels presidents de la multinacional "Harper & Sukuda Corporation". En canvi, Patrícia de Folgueroles, esposa del mort i condemnada com encobridora del crim, acaba de sortir en llibertat. Aquesta reaparició ha tornat a sacsejar la vida de tots els personatges i sobretot la de Laura Fonts, directora de la seu de l'empresa a Barcelona i enemiga des de sempre de la Patrícia, que es troba involucrada de nou en un judici, aquest cop per assassinat.

Obrim doncs l'AGENDA JUDICIAL per seguir, jornada a jornada, el desenvolupament d'aquest judici tot llegint les transcripcions de les declaracions dels diferents testimonis. La nostra feina és fer de jurat i encertar el veredicte correcte...


AGENDA JUDICIAL - JORNADA 3
DECLARACIÓ DE L'INSPECTOR ANTONI ROIG

- La central d'emergències va rebre una trucada a les 12:34 informant que s'havia sentit un tret al pis de la víctima. Ens van passar l'avís i ens hi vam dirigir immediatament. Quan vam arribar-hi, vam trobar el cos sense vida de Patrícia de Folgueroles estès al terra del menjador. La causa de la mort havia estat per arma de foc. Un sol tret, fet gairebé a boca de canó, que li havia anat directament al cor i l'havia mort a l'acte.

- Van trobar algun indici en el lloc del crim, inspector?.

- Bé, he de dir que l'habitatge era un petit pis que la víctima havia llogat feia poques setmanes. Li havia facilitat el Departament d'Assistència Social de la presó perquè tingués un lloc on viure ara que ja havia complert la seva condemna. No s'adequava gaire al que la sra. Folgueroles estava habituada, ni pel barri ni per les seves dimensions però suposo que a l'haver-se quedat sense ingressos després de la mort del seu marit i d'haver-se passat uns quants anys entre reixes, no podia optar a gaire cosa més.

- Protesto!. Demanaria que el testimoni s'abstingués de fer judicis de valor!

- S'accepta la protesta de la defensa!. Inspector Roig, cenyeixis als fets si us plau.

- Si, senyoria. No era la meva intenció. Si m'hi he referit en aquests termes ha estat per remarcar que es tractava d'un pis petit on gairebé no havia cap objecte personal. No sé si pel poc temps que feia que la víctima hi vivia o perquè aquesta tenia intenció de que fos un habitatge provisional. Tot i així, i contestant la pregunta del fiscal, sí que hi vam trobar una prova rellevant. Sota un moble del menjador, no gaire lluny del cos de la víctima, hi va aparèixer l'arma del crim. Una pistola registrada a nom de la senyora Folgueroles que no ens va entregar quan va ser detinguda pel cas Sukuda, al·legant que li havien robat. Una al·legació que ara s'ha comprovat falsa, evidentment.

- Va ser examinada aquesta arma a la recerca d'alguna empremta?.

- Ho va ser i amb èxit. La pistola tenia dues sèries ben clares d'empremtes digitals que vam poder identificar. Les primeres pertanyien a la víctima, la Patrícia de Folgueroles, fet que no és estrany sent ella la propietària de l'arma...

- I les altres?

- Les altres són de l'acusada, de la Laura Fonts.

CONTINUARÀ...

**********************

I fins aquí l'extracte de la jornada judicial d'avui, demà escoltarem un nou testimoni...
Podeu repassar les declaracions anteriors en els següents enllaços:


Amb el que hem llegit fins ara, potser no teniu encara totes les dades que us permetin fer com cal la vostra feina de membre del jurat. Tot i així podeu dir el que us sembli als comentaris del post. Estan moderats per si algú encerta el veredicte abans d'hora però aniré publicant així que pugui la resta del que em dieu. Recordeu que no es tracta de descobrir les circumstàncies de la mort de Patrícia de Folgueroles (encara que si algú ho fa, millor que millor) sinó trobar les proves que inculpen o exculpen l'acusada del crim, na Laura Fonts. Sort!

10 comentaris:

Consol ha dit...

Em sembla molt sospitós que l'acusada, la Laura Fonts, tingui tan poc cap que deixi la seves empremtes a l'arma del crim. Segur que res és el que sembla.

Carme Rosanas ha dit...

Ens ho posen difícil eh? Per seguir defensant la innocència de la Laura... però seguiré buscant proves al seu favor... convençuda. Ai! No que no anava de defensa, anava de descobrir les proves siguin les que siguin... m'he fet un embolic... però no, no, la Laura nompot ser. 😜

McAbeu ha dit...

CONSOL: Fas bé de sospitar perquè segur que hi ha gat amagat... a veure si el trobes. ;-)

CARME: Bé, la qüestió és buscar les proves. Si quan les trobis són d'innocència, la Laura sortirà lliure i sinó, anirà de cap a la presó... no t'ho dic per presionar-te, eh!. :-DD

Alfonso Robles Motos ha dit...

Em sembla que això de fer d'Hèrcules Poirot, no és el meu, ara em fa pensar en un suïcidi, el de Patricia i que la Laura és capaç d'assassinar, però ho va fer amb el marit de Patricia.

Sergi ha dit...

Massa evidències hi ha en contra de la Laura, però és clar, per això és l'acusada. Se la pot situar al lloc dels fets, amb motius per atemptar contra la Folgueroles, i a més les seves empremtes estan a l'arma homicida. Em falta l'informe de balística que confirmi que la bala que va matar la Folgueroles va ser disparada amb aquesta arma, però entenc que si l'Inspector diu que és l'arma del crim, això ja s'ha comprovat.

L'Inspector em sembla tenir molt clar que la Laura és la culpable, pel tipus de comentaris que fa, sembla que posi evidències sobre la taula que fan pensar que ella és la culpable, no sé si té algun interès en que així sigui. Si és així, a qui està encobrint? L'Inspector coneix la Marta Soler? La tal Marta tindria interès en que la Laura desaparegui del mig, no? Així podria pujar dintre de l'empresa.

Anònim ha dit...

De moment res desmunta la meva fantàstica teoria del suïcidi amb inculpació cap a la Laura. Com van arribar les empremtes de la Laura a la pistola? Ja t’ho he dit que la Patricia es pou rebuscada com per fer un motlle d’un objecte que va tocar la Laura i així transvasar les empremtes dactilars de la Laura a l’arma. La pistola estava a prop de la víctima perquè va deixar-la caure quan es va disparar i va anar a parar sota el moble del costat, fàcil i el tret a boca de canó, tot apunta a suïcidi.

Garbí24 ha dit...

Les coses quan són tant evidents és que són veritat o mentida......això segur que ho he encertat

McAbeu ha dit...

ALFONSO: Tens una teoria de com va anar tot (per això no publico encara el teu comentari) però ja saps que sense proves no serveix per a res. Per sort, el judici no s'ha acabat i ens falta escoltar algun testimoni més que potser ens obrirà els ulls... o no. ;-)

XEXU: Sí és clar, l'acusada ho és per alguna cosa. Tens raó que tot apunta cap a ella i sí, les proves de balística confirmen que la bala que va matar la Patrícia va sortir de l'arma trobada amb les empremtes de la Laura.
No sembla haver, pel que sabem fins ara, cap relació entre Marta Soler i l'inspector. En canvi, cal recordar que en la investigació de l'antic cas Sukuda també van coincidir la Laura i l'inspector Roig i que aleshores se les van tenir perquè, en un primer moment, ell sospitava d'ella. No sé dir-te si, ara que ja han passat uns anys, encara hi ha algun ressentiment pendent o no.

PONS: Confirmes la teva teoria que ja vas exposar ahir (per això mantinc ocult el teu comentari) i l'amplies aprofitant els teus coneixements CSI. Molt bé... sempre que trobis les proves, és clar.

JOAN: Ni més ni menys... sort que algú té les coses clares!! :-DD

Assumpta ha dit...

Jo segueixo amb la meva teoria del suïcidi :-)

Si la mort s'hagués produït com a conseqüència d'un tret fet a més distància, seria molt més complicat que fos suïcidi, però l'Inspector Roig ens informa que la causa va ser "Un sol tret, fet gairebé a boca de canó, que li havia anat directament al cor i l'havia mort a l'acte".

D'altra banda, a l'arma hi ha les empremtes de la PATRÍCIA que, efectivament, las va deixar allí quan va disparar.

Trobem també que hi havia empremtes de la LAURA. Aquí tinc dues opcions:

1.- La Laura arriba a casa la Patrícia, la qual l'està esperant, li engega un discurset tipus "m'has destrossat la vida, ja deus estar contenta, tot va ser culpa teva... bla, bla" i, en un moment donat, treu l'arma i, cridant com una boja li dóna a la LAURA que, gairebé sense adonar-se'n, se la troba a les mans... la PATRÍCIA segueix cridant "té, mata'm!, mata'm!... de fet, això meu ja no és vida... així hauràs acabat la feina... bla, bla"
La LAURA deixa l'arma, marxa pitant pensant "no sé per què he vingut, aquesta dona ha perdut el seny" i, quan ja es fora, la PATRÍCIA es mata.

Una sub-opció seria que, en lloc de donar-li l'arma a la LAURA, la PATRÍCIA agafés la pistola i ja amenacés amb suïcidi, de manera que la LAURA li diu "no siguis tonta, Patrícia, deixa l'arma, deixa-la... i, o bé aconsegueix que li doni, o la deixa a terra, agafant-la la LAURA i deixant així les seves empremtes.
Llavors marxa i l'altra es pega el tiro.

2.- Quan arriba la LAURA es troba que la PATRÍCIA ja és morta. Al seu costat l'arma i, com a totes les pel·lícules d'aquest tipus, què fa la que serà principal sospitosa? Agafar l'arma, just el necessari per deixar-hi les empremtes i després, deixar-la anar espantada (llavors l'arma rellisca per terra i va a parar sota el moble)
Aquesta opció no m'agrada tant perquè la PATRÍCIA hauria de pressuposar que la LAURA segur que agafarà l'arma...

Veurem... :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Et reafirmes amb la teva teoria (per això el teu comentari continua ocult de moment) i l'amplies amb les dades que ens ha donat l'inspector Roig. És el que toca fer però... ens cal trobar les proves, eh!, ;-)

Publica un comentari a l'entrada