GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 29 de gener del 2014

585.- Animals de granja

585.- Un granger té 50 gallines, 30 vaques i 10 cavalls. Però si anomenem vaques als cavalls i gallines a les vaques, quantes vaques tindria?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

15 comentaris:

Assumpta ha dit...

Les anomenem com les anomenem, seguirà tenint 30 vaques, oi? :-))

jo rai! ha dit...

Tindrà 30 vaques reals i 10 vaques "nominals". Va a gustos...

Lluna ha dit...

Hahaha vaques nominals...M'agrada!!!

Bona tarda noies!!
Bona tarda Mc!!

Anònim ha dit...

L'altre opció es que si anomenem gallines a les vaques no tindrem vaques tindrem gallines, per tan 0 vaques.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

en quedo amb l'opció d'en Pons... si els hi diem gallines son gallines no vaques ( per molt que t’aparença siguin vaques, no?). Es a dir son vaques /gallines, però imagino que compten com a gallines, per tal cero vaques

Assumpta ha dit...

No, no... les vaques són vaques. El nom no fa la cosa. Per molt que a una vaca li diguem gallina, la seva essència seguirà essent de vaca.

Jordi ha dit...

Em quedo amb la resposta d'en Pons, totes són certes però aquesta és la més divertida.

Anònim ha dit...

@assumpta es clar que si, per això quan li preguntes a una vaca què es et respondrà que es una vaca, o millor encara només has de mirar la etiqueta del coll per veure que posa 100% vaca.
Ara que tinc més suport hem segueixo reafirmant amb les zero vaques ^^

jomateixa ha dit...

Jo també hauria dit 30, però...

Assumpta ha dit...

Com no sigui 30 demanaré un full de reclamacions... :-P

Ho dic perquè s'ha de tenir memòria i he recordat que fa temps va sortir un enigma molt semblant a aquest i la resposta era justament que per molt que els hi canviïs el nom no els hi canviaràs el que són i si són vaques, són vaques :-DDD

Llavors jo havia "picat" i havia donat la resposta de que si anomenem vaques als cavalls i de cavalls n'hi ha 10, doncs ara hauríem de dir que hi ha 10 vaques i vaig fallar.

Ara vull el rètol vermell!! MAAAAAAAAAAAAC ja han passat les 24 hores des de que vas posar l'enigma, materialitza't i dóna la respostaaaa! ;-))

McAbeu ha dit...

M'agrada aquesta disparitat d'opinions perquè just això és el que busca l'enigma. Segons com ens ho mirem, les dues opcions ben diferents en que us heu anat decantant podrien ser, sens dubte, la solució correcta. Malgrat això, només n'hi ha una que dóna el rètol vermell i aquesta és la del LLIBRE: Anomenar "vaca" a un cavall no el converteix en vaca i, per tant, el granger continuarà tenint 30 vaques per molt que els canviï el nom. Felicitats a ASSUMPTA per ser la primera a dir-ho. :-))

PS: ASSUMPTA, en general recordar la solució d'un enigma semblant anterior, no assegura l'encert perquè, com et diu la CARME en un comentari a l'endevinalla següent, el LLIBRE és una mica capriciós en aquestes coses. :-D
De totes maneres, això depèn del similars que siguin els enigmes en qüestió però ni el LLIBRE ni jo recordem haver publicat abans un enigma com aquest. Com que sabem que tens bona memòria, no recordaràs més o menys quan va sortir?

Assumpta ha dit...

Oeeeeeeeeeee oeeeeeeeeee oeeeeeeee

Tinc MOLT BONA memòria pels fets, però fatal per les dates... De totes formes, puc investigar una mica :-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja he vist que no només has investigat pel teu compte sinó que, fins i tot, has muntat un JOC del TRESOR per trobar aquest enigma "perdut". Espero que entre tots en traiem l'entrellat, que a mi també em fa ballar el cap aquest misteri. :-))

Assumpta ha dit...

Doncs acabo de repassar un per un, tots els MENTALS, marxa enrere, fins al 2008 i res, no ha aparegut... Què estrany, oi? Ho recordo tan clar! :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sí que és estrany perquè, si ho recordes tan clar, ha de ser que ja te l'havies trobat aquest enigma però potser va ser en algun altre lloc. En fi, tampoc passa res; si més no t'ha servit per trobar de seguida la solució correcta a aquest. :-))

Publica un comentari a l'entrada