GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 27 de març del 2023

Jocs de sobretaula - 011




TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Pons "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

25 comentaris:

Pons ha dit...

Entenc que busquem un nombre natural més gran que 9998

McAbeu ha dit...

PONS: Correcte, busquem un nombre natural i aquest número ha de ser el més gran possible.

Pons ha dit...

Pot ser que busquem un nombre que sigui bastant grandet com ara més de cinc vegades més que el nombre donat, però tan gran com sis vegades?

McAbeu ha dit...

PONS: "Bastant grandet" és una definició que li escau al número que busquem, efectivament. ;-)

sa lluna ha dit...

Només veig que potser el 9898. Movent el llumí de baix del primer nombre, al buit del mateix. I el llumí de baix del tercer, al mig del segon.

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Per començar no està malament, però encara es pot millorar. Gràcies per provar-ho!

Pons ha dit...

Encara ningú l'ha dit? Que tothom té por d'incendiar la casa jugant amb llumins? Podria ser el 17098?

McAbeu ha dit...

PONS: Gràcies per la teva proposta! Està molt ben trobada perquè trenca l'aparent límit de les quatre xifres, però encara t'has quedat curt. Caldrà donar-li una volta més.

Pons ha dit...

Ah calla, l'1 va a l'altra banda, 70981

xavier pujol ha dit...

Malgrat que tinc l'avantatge dels predecessors, jo hauria posat 9998, però ja has dit que ens quedem curts. A veure si el Pons l'ha encertat?

McAbeu ha dit...

PONS: Molt millor, però al LLIBRE encara li sembla poca cosa. ;-)

McAbeu ha dit...

XAVIER: Sí, les quatre xifres del teu 9998 ja han quedat superades i hem d'anar més enllà... fins i tot més enllà del 70981 d'en PONS.

Carme Rosanas ha dit...

I 81.198?
Traient els llumins horitzontals del zero, ens queden dos uns i amb ells fem el primer 8

McAbeu ha dit...

CARME: Molt bona proposta, però la solució del LLIBRE encara és un número més gran. Una cosa més, en la teva solució després de desplaçar els dos mistos queda massa separació entre el 81 i el 198 per poder considerar ben escrit el 81198 i, per tant, no seria vàlida. Malgrat tot, vas molt bé... molt més del que deixo veure en aquest comentari intentant no donar massa pistes. ;-)

Pons ha dit...

Podria ser 311981?

McAbeu ha dit...

PONS: Com li he dit a la CARME (que desplaça els mateixos llumins que tu) ja gairebé ho teniu, però encara no. Aquesta resposta que dones tampoc es pot acceptar pel mateix motiu que li he explicat a ella, després de moure els dos mistos al final de tot queda una separació massa gran entre 31 i 1981 per considerar 311981 correctament escrit. Estic segur que a la tercera anirà la vençuda, a veure qui la diu primer. ;-)

Pons ha dit...

A mi em sembla el contrari, que en tot cas la separació és massa petita si desmuntes els zero per fer dos uns, tenim en compte que fos un rellotge tipus display. Però si per tu estan massa separats et puc posar l'1 pel mig, i et faig un 311198

McAbeu ha dit...

PONS: Començo confirmant que 311198 és la solució correcta que buscàvem i que s'aconsegueix desplaçant el misto inferior i superior del zero per formar un altre 1 entre els dos que s'han creat en moure'ls. T'emportes el rètol vermell. Felicitats!!

Sobre el tema de la separació, a mi em sembla evident que posant el nou 1 entre els altres dos, totes les sis xifres de 311198 queden separades per la mateixa distància i que això no passa en qualsevol de les altres opcions (131 198 o 31 1981). Tampoc et compro això que dius del rellotge perquè no en conec cap que mostraria el primer 1 tocant el 3 i el segon pegat al 9. Com sempre, respecto que a tu et sembli el contrari, però també com sempre només et puc donar la raó quan de veritat penso que la tens... que aquí no estem al Pons's Blog. ^_^

*****************

Vull acabar comentant que, tot i que no l'heu proposat cap de vosaltres, la solució més habitual a aquest joc és 9999 (movent un llumí del 0 per formar un 9 i un del 8 per convertir el 3 en un 9) i que la solució correcta no surt fins que ens adonem que cal trencar el límit de les quatre xifres que, com ja vaig dir en un anterior comentari, només és aparent.

xavier pujol ha dit...

Crec que tornaré a fumar... algú té un misto?

artur ha dit...

Sense llegir els comentaris, jo faria :
Del primer número (3) trauria el llumí de abaix i el posaria a dalt per fer un 9. (1 llumí)
Del últim número 8, en trauria un de lateral esquerra per que quedés un 9 i el col·locaria al segon número (0) col·locat al mig, per fer un 8. (2 llumí) i la xifra seria 9899.
A veure què tal ?. Ara si, aniré a llegir les vostres solucions !.
Salut !.

artur ha dit...

Res, ja hem responc jo mateix, NO l'encertes, Artur ! heheheh . Pensava que es tenien que mantenir les quatre xifres inicials, però hi havia "gato encerrado!" heheh..

Pons ha dit...

Separades per la mateixa distància sí, però és clar que això només passa perquè són tres uns, que és el número més prim, si intentem encabir qualsevol altre número en el mateix espai no hi cabria. Jo estic acostumat al fet que qualsevol dígit tingui reservat el mateix espai, sigui el número que sigui. Però bé, deixem-ho aquí, com bé has dit, a Xarel·10 preval el teu criteri, i a Pons's Blog el meu. A més, he guanyat, no? No sé què més vull.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Agafa els que et calguin, ara que hi hem acabat de jugar ja no els necessitem. :-D

McAbeu ha dit...

ARTUR: És completament lògic que et creguessis que s'havien de mantenir les quatre xifres per això, com ja he explicat, la majoria de la gent que prova de resoldre l'enigma creu que ha arribat a la solució màxima quan troba el 9999. Però, no hi ha res en l'enunciat que ens marqui aquest límit i, per tant, per assolir la resposta correcta calia superar-lo com ja has vist. 

McAbeu ha dit...

PONS: Sí, jo també penso que no val la pena seguir amb el tema que tampoc té més importància. Només et voldria fer notar que en la teva solució tampoc es compleix aquesta 'norma' de conservar el mateix espai per cada xifra perquè els dos uns no ocupen dos espais sinó un de sol. 

Publica un comentari a l'entrada