GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 9 de febrer del 2017

Endevinalla 867

E867.- No sóc mascle ni femella, / i per fer-me treballar / m'agafen per les orelles.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

6 comentaris:

Pons ha dit...

Mmmmm un llevataps?

Sergi ha dit...

Unes tisores?

Carme Rosanas ha dit...

Unes tisores té bona pinta...

Però diré una altra cosa: una cassola o una olla

jo rai! ha dit...

Tant les tisores com el llevataps com les cassoles i olles diria que tenen gènere definit... un cistell o cistella? D'aquells d'anar a plaça vull dir.

Lluna ha dit...

El cistells només tenen un ansa, i un cabàs??

Bona tarda gent!!
Bona tarda Mc!!

McAbeu ha dit...

Si vaig posar l'etiqueta "difícil" a l'endevinalla va ser perquè em va semblar que, tal com està redactada, podia tenir per moltes solucions possibles. Com gairebé tots vosaltres, jo vaig interpretar que la frase "no sóc mascle ni femella" ens indica que no busquem ni cap animal ni cap persona sinó un objecte i que, per tant, les "orelles" han de ser unes anses. I d'objectes amb anses (o similars) n'hi ha una bona colla, entre ells el llevataps de PONS, les tisores de XEXU i les olles i cassoles de CARME. Tots ells possibles solucions correctes però que no són la del LLIBRE.

En canvi, JO RAI! interpreta això de "no sóc mascle ni femella" com que buscàvem una cosa sense gènere definit (o que els pot tenir tots dos) i això el fa acotar molt més la recerca i li permet fer diana. La solució bona no seria un cistell (que com diu la LLUNA generalment només té una ansa) però en canvi sí que ho és la cistella d'anar a comprar o, com també ens diu LLUNA, el cabàs. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada