GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 7 de desembre del 2015

755.- Embolic a l'Hospital Comarcal

755.- Els senyors Ferrer, Ferré i Farré són tres malalts ingressats a l'Hospital Comarcal. Resulta que el cirurgià, l'anestesista i el metge internista de l'hospital tenen també els mateixos cognoms. Sabem que el pacient Ferrer té exactament 10 anys més que l'internista i 20 anys més que el malalt que es diu igual que l'internista. També sabem que el pacient que té l'edat més propera a la de l'internista té el doble de fills que aquest mentre que el pacient Ferré té cinc fills. Per últim, ens diuen que el doctor Farré s'acaba de comprar un cotxe de la mateixa marca que el que té l'anestesista. Podríeu dir-nos com es diu el cirurgià?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.

15 comentaris:

Assumpta ha dit...

Al menys m'ha fet riure!! :-DDD

Roselles ha dit...

A veure, que això embolica molt....
Crec que el cirurgià es diu Ferré, però trobo complicat d'explicar-ho.
L'internista es diu Farré perquè:
"Sabem que el pacient Ferrer té exactament 10 anys més que l'internista i 20 anys més que el malalt que es diu igual que l'internista. " Per tant l'internista no es diu Ferrer.
"També sabem que el pacient que té l'edat més propera a la de l'internista té el doble de fills que aquest mentre que el doctor Ferré té cinc fills." Com que parla d'en Ferré com si no fos l'internista, l'únic nom que queda pendent d'assignar-li és Farré.

L'anestesista es diu Ferrer, perquè Farré ja es diu l'internista, i perquè no es pot dir Ferré si en Ferré s'ha comprar el mateix cotxe que l'anestesista.

El nom que queda pendent d'assignar és Ferré, que per tant és el cirurgià.

xavier pujol ha dit...

Esbrineu-ho aviat que el pacients sens en van!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-D

ROSELLES: El LLIBRE no està d'acord amb tu. A la frase "el pacient que té l'edat més propera a la de l'internista té el doble de fills que aquest mentre que el doctor Ferré té cinc fills" hi ha dues afirmacions independents que no s'han de relacionar directament com fas tu.

XAVIER: No pateixis, són pacients molt pacients i aguantaran el que calgui. :-DD

Anònim ha dit...

Tan fàcil com mirar els noms a l'historial dels pacients i llegir el nom dels metges a la placa que portin penjada del pit.

McAbeu ha dit...

PONS: Una vegada ho hagis fet, passa a dir-nos-ho si us plau. :-D

Sergi ha dit...

Jo podria dir-ho, perquè tots es pronuncien igual. El que no podria és escriure-ho...

Consol ha dit...

Trobo que és difícil perquè em costa relacionar les dades. Podria haver un error en l'enunciat? Potser on diu "el doctor Ferré té 5 fills", hauria de dir "el pacient Ferré té 5 fills"?

McAbeu ha dit...

CONSOL: Segons la solució del LLIBRE, és efectivament el pacient Ferré qui té 5 fills. Acabo de corregir l'enunciat perquè ho indiqui així. Gràcies!. :-)

Consol ha dit...

Bé, aleshores l'internista es diu Ferré. Ho sabem perquè es porta 10 anys amb el pacient Ferrer i uns altra 10 amb el pacient que té el mateix nom que ell (i que per tant, no és Ferrer). Qui no té el mateix nom que ell, ha d'ésser qui tingui una edat més propera a ell i també qui tingui el doble de fills. Com que el pacient Ferré té 5 fills, ha d'ésser qui té el mateix nom que l'internista.
Però encara no tinc el nom de cirurgià.

Consol ha dit...

McBeu, estàs segur que no falta una dada en l'enunciat?

Sergi ha dit...

He arribat a la mateixa conclusió que la Consol. Si qui s'ha comprat el cotxe igual que l'anestesista fos el doctor Ferrer o el doctor Farré, llavors ja ho tindríem. Però de les condicions anteriors ja havíem deduït que el doctor Ferré no és l'anestesista (és l'internista).

McAbeu ha dit...

CONSOL i SERGI: Vist que no us en sortíeu, he deduït que sens dubte havia d'haver algun error en l'enunciat. I efectivament era així, el LLIBRE s'ha encomanat de l'embolic dels noms i havia escrit un "Ferré" on havia d'anar un "Farré".

No cal que us hi baralleu més. A continuació us copio la solució correcta a la que segur hauríeu arribat si el primer enunciat (ara ja està arreglat) no us ho hagués impedit: L'internista té la mateixa diferència d'edat amb el malalt Ferrer que amb el pacient que es diu com ell (per tant l'internista no es diu Ferrer). El tercer malalt té un nombre parell de fills, no és en Ferré (en té 5) ni Ferrer (que té la mateixa diferència d'edat amb l'internista que un altre pacient i per tant no la més propera), en conseqüència es diu Farré. Si el pacient que es diu igual que l'internista no és Ferrer ni Farré, aleshores és en Ferré (igual que l'internista, doncs). Com ens diuen que el Dr. Farré no és l'anestesista (s'ha comprat un cotxe com el d'ell) ni l'internista (que ja hem vist que es diu Ferré), doncs resulta que Farré és el cirurgià.

Sergi ha dit...

Jo li donaria el rètol vermell a en Pons, que ha trobat una solució que esquivava tots els errors del llibre.

Anònim ha dit...

Jo li donaria un rètol compartit al Sergi i a la Consol que són el que més temps li han dedicat. I com molt bé diu en Sergi també a mi perquè m'agrada compartir rètols amb la gent :D

Publica un comentari a l'entrada