GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 18 de novembre del 2013

567.- Repartint les cartes

567.- Un estrany joc de cartes, típic de l'illa de l'escaquer, es juga amb baralles de 48 cartes que s'han de repartir totes entre els 4 jugadors seguint l'ordre de les agulles del rellotge i després d'un procés força complicat de barreja de les mateixes. Al començament d'una partida, i quan estaven les cartes mig repartides, l'encarregat de repartir rep una trucada de telèfon que l'obliga a marxar. Quan torna, ningú recorda qui ha rebut la darrera carta repartida. Pots ajudar-los a continuar el repartiment correctament, sense haver de tornar a barrejar, si no sabem ni les cartes que s'han donat ni les que falten per donar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

11 comentaris:

jo rai! ha dit...

Algun truc hi deu haver perquè el que sembla fàcil és pensar que cal començar a repartir per aquell qui té menys cartes.
Si és que el procés de repartiment no és l'habitual (com que diu que el de barrejat és tan sofísticat...), a males es poden comptar les cartes que queden per donar i sabent les que falten fer el compte corresponent i veure a qui li tocaria la que fa "lesquefaltenmesuna".
Algun truc hi ha, segur!

Lluna ha dit...

A veure, però saben les que tenen cada un, no? O al menys les poden comptar... Els que en tinguin 1+ que el del costat és l'últim que ha rebut carta, només cal seguir amb el repartiment, al cap i a la fi el que diu que és complicat és la barreja, el repartiment es fa en el sentit de les agulles del relotge.
Apa ja està dit!!

Bona tarda jo rai!!
Bona tarda Mc!!

Sergi ha dit...

Com diuen els anteriors comentaris, si es poden comptar les cartes, doncs es compten i així descobriran per on s'havien quedat.

Si per algun motiu no es poden comptar i l'objectiu final és que tothom acabi tenint el mateix nº de cartes, una opció seria començar a repartir en sentit invers (antihorari). D'aquesta manera, l'últim a rebre carta seria el que li anava a tocar la carta quan el repartidor ha marxat i, per tant, tothom en tindrà les mateixes.

Anònim ha dit...

En les partides que jo jugo ningú s'aixeca de la taula mentre jugui, sempre hi ha molt calers sobre la taula com per no ser seriosos...

McAbeu ha dit...

JO RAI! i LLUNA: El vostre sistema és el més lògic però incompleix el que ens diu l'enunciat que no podem saber ni les cartes que s'han donat ni les que falten per donar. Que hi voleu fer, els de l'illa de l'Escaquer són molt rars i els seus jocs encara més. :-)

SERGI: La teva segona opció s'hi acosta més a la solució del LLIBRE però encara no està completa. Per qui comencem a repartir? I, com ens assegurem que cada jugador rep les mateixes cartes (no només en nombre sinó exactament les mateixes que li haurien tocat segons la primera barreja de la baralla)?

PONS: Que la gent de l'illa de l'Escaquer no són gens seriosos queda demostrat en aquest i en molts altres enigmes. xD

Anònim ha dit...

D'acord, partirem que son raros en aquella illa. La "barreja especial" deixa les cartes en un ordre en concret de tal manera que si les cartes es reparteixen boca amunt es pot saber la continuació lògica?

McAbeu ha dit...

PONS: No es poden repartir les cartes cara amunt, els de l'illa de l'Escaquer són rars però no tant. ;-)

Lluna ha dit...

Val no podem contar les que queden ni les que s'han repartit, però sabem on ha començat a repartir?? Entenc que si, si només juguen 4 jugadors i s'han de repartir totes les cartes vol dir que l'última carta la rebria el de la dreta del que ha rebut la primera carta, doncs comencem de nou a donar cartes per aquesta persona però desde sota de la baralla i en sentit invers al relotge (esperem que per aquest cop no siguin tiquismiquis)de manera que seguiran tenint les cartes que els hi hagués tocat.

Bon dia Mc!!

Anònim ha dit...

La manera de la Lluna té bona pinta, però jo segueixo pensant que els d'aquesta illa son raros, i comptant que son 4, crec que barregen de tal manera que sempre intercal·len un pal de cada tipus, per exemple: orus, copes, bastos, espases, orus, copes, bastos, espases, etc. Per tan a cada jugador li toquen les cartes del mateix pal.

McAbeu ha dit...

La teva resposta, PONS, va força més enllà del que ens diu l'enunciat i, a més, continuaríem necessitant donar la volta a les cartes per veure-les de cara, cosa que ja hem dit que no podia ser.

En canvi, la resposta de la LLUNA si que compleix el que demana l'enunciat ampliant el que ja havia començat a dir SERGI que s'havia quedat amb només una part de la resposta correcta. La solució és doncs que hem de repartir les cartes en ordre invers a les agulles del rellotge des de la part de sota de la baralla i començant per l'últim jugador a l'hora de repartir en ordre normal (que per lògica hauria de ser el mateix que reparteix). Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

No cal donar-lis la volta si estan marcades...

Publica un comentari a l'entrada