GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 19 de novembre del 2012

473.- Dues esferes iguals però diferents

473.- Ens ensenyen dues esferes amb exactament el mateix aspecte, volum i pes, fins i tot si les colpegem fan el mateix so i al tacte no es poden diferenciar encara que estan fetes de materials diferents. Ens diuen que una és completament sòlida i l'altra està buida per dins i ens demanen que sense trencar, tallar, modificar o mullar cap esfera diguem quina és cada una. Pots fer-ho?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

11 comentaris:

Sergi ha dit...

És allò de deixar-les caure per un pla inclinat i veure quina arriba abans a baix? Arriba abans la sòlida perquè el seu centre de gravetat és més dens? O m'ho estic inventant tot?

Pilar ha dit...

Que difícil! ^0^ Ja hi tornaré a veure el resultat.

Assumpta ha dit...

Molt bé, XEXU, t'ho has inventat molt bé :-))

Yáiza ha dit...

Jo també anava a dir alguna cosa de fer-les córrer. Estic d'acord amb la proposta d'en XeXu.

Alba ha dit...

o també les podem tirar enlaire! La que pesi més caurà abans a terra i la que buida caurà més tard, no????

Anònim ha dit...

No es pot mullar? cap problema. Primer li poso aquest esprai super-hidrofòbic i després poso les boles a la banyera i la que flota més es la que està buida per dins.

PD: Segur que no es la resposta del llibre però es correcte igual...

Sergi ha dit...

Acollonant el vídeo d'en Pons! No serà la resposta, però és molt més molona que la meva!

Assumpta ha dit...

Quan posa les sabates en l'aigua fastigosa i li surten netes... impressiona, eh? :-))

jo rai! ha dit...

Com que tinc poquíssima paciència, jo directament aniria a cops de martell. La primera que s'abonyegui és la buida!

McAbeu ha dit...

Com bé diu en XEXU al primer comentari: "És allò de deixar-les caure per un pla inclinat". Així que rètol vermell per ell, encara que el LLIBRE ho explica "una mica" millor: 473.- Les dues esferes tenen la mateixa massa però aquesta està distribuïda de manera diferent per tant el moment d'inèrcia no és igual, de fet és menor a la buida per dins. Només cal deixar-les caure per un pla inclinat, la completament sòlida tardarà més a aturar-se.. Felicitats!!

PS1: En PONS es mereixeria un rètol d'un altre color pel seu vídeo de l'esprai super-hidrofòbic, però ja sabeu que el LLIBRE ni en vol sentir a parlar. (d'altres rètols, d'en Pons si que en vol sentir a parlar, eh!) ;-DD

PS2: El mètode d'en JO RAI! no dic que no funcioni i que no sigui ràpid, però em sembla que incompleix alguna premissa de l'enunciat, no? ;-))

Sergi ha dit...

Per pèls! Això ho he tret de la darrera visita al Cosmocaixa, hi ha unes rodes iguals però amb la massa distribuïda de manera diferent... no són esferes, però vaig pensar que serviria.

Publica un comentari a l'entrada