GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 27 de febrer del 2012

403.- Un cas clínic

403.- CAS CLÍNIC 001
DIA 1.- Home de 26 anys que arriba a urgències mostrant-se irritable i maldestre, amb símptomes de mareig. Manifesta un cansament profund que li provoca una reducció de l'estat d'alerta diürna. Alhora però, i de forma contradictòria, presenta hiperactivitat i acceleracions de l'estat d'ànim. Les primeres proves indiquen que aquesta “contradicció” ve provocada per l'alteració dels nivells d'adrenalina. Durant tot el dia, se'l sotmet a diverses proves i anàlisis.
DIA 2.- El pacient presenta problemes per concentrar-se i ha començat a cometre errors en les tasques normals. Manifesta dolor muscular, mal de cap (possible migranya) i visió borrosa. Continuem fent-li nombroses proves durant tota la jornada que demostren una memòria i habilitat cognitiva deficients amb un deteriorament en l'habilitat per pensar i processar informació.
DIA 3.- El pacient pateix al·lucinacions i perd contacte amb la realitat, amb constants desordres de l'humor que semblen derivar a problemes psiquiàtrics. El seu sistema immune presenta deficiències i també comença a indicar alteracions cardíaques (augment de la pressió arterial amb risc d'atac de cor). Ha sofert algun desmai i presenta tremolor a mans i cames. Augment de l'ansietat i la irritabilitat. Les proves efectuades, gairebé hora a hora, serveixen per descartar possibles patologies però el pacient no millora. La debilitat física és molt gran i el risc d'apoplexia i, fins i tot, de mortalitat augmenta dia a dia.
Vist que les moltes proves practicades semblen no donar resultat, què ha de fer el metge per salvar el pacient i per què?

En un comentari a un enigma anterior, la YÀIZA em va dir: "...Mac, al final et demanaré que posis casos clínics ... i que s'hagi de fer el diagnòstic! =D". No m'havia passat mai pel cap aquesta possibilitat, i encara que segur que ella ho deia de broma, m'ha fet gràcia provar-ho i m'ha sortit aquest enigma mèdic. Ja veurem com va!. ;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Trena "

21 comentaris:

Sergi ha dit...

Per començar, jo avisaria el doctor House, perquè aquest tio no el salva ni sa mare...

Em sembla molt interessant l'enigma, segur que alguna cosa se m'escapa, me'n vaig a fer un diferencial amb el meu equip.

Sergi ha dit...

No serà que amb tantes proves li han tret massa sang i el tio ja no carbura bé? Però el diagnòstic no quadra amb els símptomes inicials, tret que l'home vingués empastillat d'anfetes (hiperactivitat) d'un afterhours on s'ha passat ballant tota la matinada (cansament i irritabilitat)...

Definitivament, he de deixar les sèries de metges...

trena ha dit...

el metge ha de deixar al pacient tranquil i fer-lo dormir, perquè amb tantes proves porta tres dies sense aclucar l'ull :)

Yáiza ha dit...

Jo no sé per què parlo...! Ho hauré de pensar després, que ara m'estan parla t de paràsits i no dono per tant!!!

Yáiza ha dit...

Doncs mira... M'ho estic inventant, però jo diré que, com ja apunta en XeXu aquest home ens arriba ben drogat i al llarg dels dies següents desenvolupa una síndrome d'abstinència de la droga! Però això normalment s'hauria de veure demanant els valora correctes en una simple anàlisi de sang i d'orina... Així que no deixa de ser estrany que els metges no sàpiguen el que té. Si fos això, el tractament varia segons la droga presa. La típica és la metafona per fer deshabituació d'heroïna o altres mòrfics. Per l'alcohol em sona que es posa tiamina... Però s'hauria de mirar.

Au doncs, aviam què va sortint!!!

Yáiza ha dit...

(escric des del mòbil, disculpeu els errors tipogràfics,... És un rotllo!!)

jpmerch ha dit...

Els símptomes són clars, aquest home s'ha pres dos cafés de màquina.

Què ha de fer el metge per salvar-li la vida? Curar-lo.
Per què? Perquè si no es morirà.

Ferran Porta ha dit...

Hmm... que ha de fer el metge, no sabria dir-ho. Sí sé què no ha de fer: portar-lo a algún col.lega de la pública: el tindran esperant en una camilla, i quan es decideixin a posar-s'hi aquest fijo que ha palmat!

ninona ha dit...

Què té? no en tinc ni idea.
Però com no demanes diagnòstic sinó solucions, citaré textualment l'eminent doctor Jpmerch, amb qui estic totalment d'acord:
"Què ha de fer el metge per salvar-li la vida? Curar-lo.
Per què? Perquè si no es morirà."

Assumpta ha dit...

Ostres, no en tinc ni idea, però és interessantíssim!! Hi aniré pensant!! M'agrada!! :-))

Per cert, ja que fas enigmes "a la carta", jo en puc demanar un de "jurídic"? ;-))

De totes formes, també estic força d'acord amb el Dr. JPMERCH hehehehe

Assumpta ha dit...

Anem a veure les dades...

- Home de 26 anys... per tant, és molt jove.
- Arriba... Arriba sol? Va ell al metge? Li ha portat algú? Familiars? Amics?
- Està cansat i hiperactiu... problemes d'adrenalina...

26 anys? No, no por ser en Pepe, que ahir en va fer 29... (a més, tot i parlar de problemes psiquiàtrics no diu res concret d'agressivitat, només diu "irritabilitat").
I el Ronaldito tampoc pot ser, que ja n'ha fet 27... és que el tema de les al·lucinacions...

Seguiré pensant...

Lluïsa ha dit...

No diuen que riure és molt sa? Doncs que li deixi un ordinador per llegir tot el que anem dient per aquí, que com a mínim és relaxarà una mica.

Assumpta ha dit...

Sí, sí, d'acord amb la LLUÏSA, riure és molt bo per la salut!! :-DD

Jordi ha dit...

Home de 26 anys treballant després de l'aprovació de la primera reforma laboral del PP i les següents...:) Les llargues jornades laborals sense dies de festa, salaris baixos i sense família fa que necessiti fàrmacs per aguantar, uns fàrmacs no comprovats per "LES FARMACÈUTIQUES" i així va...

Pons ha dit...

Ha de deixar de fer-li proves i deixar-lo tornar a casa a dormir una mica, perquè el pobre home es hipocondriac i estar en un hospital no li va gens bé.

Assumpta ha dit...

Siiiiii!!! El que diu en PONS és el més lògic de tot!! A aquest noi estar a l'hospital li va més malament que bé. Les proves no donen cap mal perquè tot és psicològic, pobret... Cap a casa!! :-))

Assumpta ha dit...

Maaaaaaaaaaaaaaac!! Ajudaaaaaaaaa!!!

És només a mi o és a tothom que li surt diferent el formulari de comentaris des de les vuit del vespre?

Porfa, "materialitza't" :-))

McAbeu ha dit...

Començant pel final, es veu ASSUMPTA que això del canvi del formulari dels comentaris és una altra de les idees de Blogger, sempre disposats a millorar els nostres blogs... sense tenir-nos en compte. ;-P

En quant a l'enigma mèdic he de dir que, com a prova que era, ha anat força bé. La solució correcta la dóna TRENA, el que ha de fer el metge és deixar dormir al pacient ja que els símptomes que aquest presenta són els efectes de la privació de son (segons les webs http://www.sleepdex.org/sdeficit.htm i http://es.wikipedia.org/wiki/Privaci%C3%B3n_de_sue%C3%B1o).
Felicitats!!

Assumpta ha dit...

Ostres, és bo aquest enigma!! M'ha agradat! :-)

Com veig que posa CAS CLÍNIC 001, imagino que n'hi haurà més... Serà com una sèrie House dins el teu blog! :-))

Aquests de Blogger són com allò del Despotisme Il·lustrat: "Tot pel poble, però sense el poble"... Què pesadets! :-P

trena ha dit...

uops! és que en llegir-ho el pobre noi em va fer llàstima perquè el veia tot el dia amunt i avall sense dormir!
gràcies Mac!

Ferran Porta ha dit...

No em barrufa gens el nou format dels comentaris. Però és igual, l'antic, que sí m'agradava, no ens el tornaran pas :(

Publica un comentari a l'entrada