GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 21 de maig del 2016

Relats Conjunts (maig - 2016)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat per una fotografia d'uns núvols, més concretament d'uns "Cirrus fibrats al capvespre".




NÚVOLS 2.0

Moltes gràcies per haver connectat els vostres visors i benvinguts a la presentació del nou producte de la nostra companyia.

Abans, però, m'agradaria fer una mica d'història. No patiu, no aniré gaire enrere. A penes uns 100 anys. A finals del segle XXI, la Terra era a un pas del col·lapse climàtic. El forat de la capa d'ozó havia anat provocant un augment de la temperatura global que estava a punt de fer inhabitable el nostre planeta. Els intents de reparar aquest problema resultaven totalment infructuosos. Les recomanacions dels experts eren aprovades i aplaudides en fòrums intergovernamentals, però després eren aquests mateixos governs els que no feien res per posar-les en pràctica. En aquestes condicions, ens calia solució dràstica, realment efectiva... i urgent.

I, com sabeu, la solució va arribar. El nostre fundador va tenir una idea genial. En un món on l'obsolescència programada és un fet, l'error era intentar reparar la capa d'ozó. El que s'havia de fer era fabricar-ne una de nova. I amb aquesta intenció va crear la nostra empresa que després d'unes proves al laboratori i alguns anys de feina sobre el terreny (o millor dit, sobre l'aire) va ser capaç d'implementar a nivell mundial la «capa d'ozó 2.0», una nova zona de l'atmosfera terrestre que envolta tot el planeta i que ens protegeix de la radiació solar nociva evitant l'efecte hivernacle. Però no només això, aquesta nova capa millora l'original. Amb el temps, n'hem augmentat les prestacions i ara som capaços de controlar totalment el clima de la Terra. Sintetitzant les molècules directament de l'aire, fabriquem, recollim i distribuïm l'aigua que abans ens arribava dels núvols en forma de pluja. S'han acabat els ruixats torrencials que provocaven inundacions, els tornados i els huracans s'han convertit en malsons del passat, les tempestes d'estiu que ens fotien enlaire la barbacoa al jardí ja no poden fer-nos la guitza... Per fi, podem sortir de casa sense patir pel temps que farà perquè sempre fa el mateix. Sempre fa bon temps i podem estar segurs que ni un trist núvol ens ho vindrà a esguerrar.

Els avantatges de dominar el clima són extraordinaris i ningú de nosaltres voldria tornar a la incertesa anterior però, i sempre ha d'haver un però, a l'empresa hem rebut molts missatges de gent que enyora els núvols al cel. Persones que s'emocionaven mirant els cirrus acolorits pel sol vermellós del capvespre o que gaudien fotografiant els majestuosos cumulo-nimbus. Doncs per aquesta gent i també per a tots vosaltres va destinat el nou producte que avui presentem. Em sento orgullós d'anunciar que a partir d'avui, la «capa d'ozó 2.0» inclou una nova prestació que hem anomenat «Núvols a la carta». Qualsevol usuari pot demanar ja un núvol fet a mida. En el moment que el necessiteu i allà on el necessiteu us farem aparèixer un núvol personalitzat per poder-lo gaudir (o patir) sols o en companyia de qui vulgueu. Un núvol dels de tota la vida, ben igual als d'abans... però pagant, és clar.


13 comentaris:

sa lluna ha dit...

Saben vostès que això es pot millorar?
Proposo una prestació nova "pluja a la carta", per aquells que enyorem el soroll de la pluja quan estem al llit o davant el foc d'una xemeneia.
Estic segura que una empresa com la seva no tindrà cap problema per fer-ho.
Atentament...

Ja m'agradaria que aquesta proposta fos real, Mac. :)
Aferradetes i bon dissabte!

Consol ha dit...

El teu relat em provoca un calfred, alguna cosa em diu que els homes no saben millorar la natura, només creen problemes nous.

Elfreelang ha dit...

boníssim el relat i també inquietant

Garbí24 ha dit...

ah doncs jo en vull un de tempestuós a sobre la casa del veí, són les tres de la matinada i no paren de fotre xerinola i demà començo a les sis. Quan costa amb pedregada de cinc cms?

Carme Rosanas ha dit...

Molt bo, Mc... Ets genial.

Però em sap greu dir-los, als dels núvols a la carta, que mai no superaran els núvols cada dia diferents de les meves postes de sol, quan torno a casa caminant pel meu carrer. I de moment no em costen ni cinc. Cosa que és bastant avantatjosa... He, he, he...

Alfonso Robles Motos ha dit...

No m'he aclarit si aquesta empresa és d'utilitat pública o privada. Doncs si és privada estarem com abans, que per veure un núvol o una tempesta ens haurem de apropar als rics, com quan erem petits ens posavem al costat del que tenia colors o després retoladors de color, per veure si ens ho deixava una estona . Ara ens haurem de acostar als rics per gaudir d'un núvol en condicions.
Com sempre, genial en els teus relats.

Assumpta ha dit...

BONÍSSIM!!!
Genial!!! Brutal!!

Ara bé, la situació no m'agrada gens ni mica... Quin horror si fos real! Cada dia el mateix temps... Crec -i que jo digui això!!- que fins i tot enyoraria l'horrible i fastigós Mestral! :-DD

Sergi ha dit...

Que ben pensat. El relat, vull dir. És una mica com el meu, els núvols no són el que semblen. En el teu cas són artificials també, però fabricats pels humans, i de pagament, com no pot ser d'una altra manera. Què hi farem, si és que ens toca pagar per tot. Molt bona idea. A saber on arribarem amb el nostre control de tot.

McAbeu ha dit...

Al veure la fotografia dels RC d'aquest mes vaig pensar que aquests núvols són realment tot un espectacle i tot seguit em va venir al cap que, tal com van les coses, és estrany que encara sigui de franc. D'aquí va sortir la idea d'aquests núvols "de pagament". ;-)

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!

Rafel ha dit...

Pagant i que no n'hi fiquin virus que provoquin un desgavell de núvols.

McAbeu ha dit...

RAFEL: Sempre hi ha l'opció d'instal·lar un bon antivirus... pagant un petit suplement, és clar. ;-)

montse ha dit...

Pell de gallina, bon relat.

McAbeu ha dit...

MONTSE: Gràcies. Suposo que és perquè, tal com van les coses, aquesta situació del relat no sembla tan absurda com realment és.

Publica un comentari a l'entrada