GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 21 de juliol del 2014

632.- El manobre i l'escala de mà

632.- Un manobre està a l'esglaó central d'una llarga escala de mà amb la qual està pujant material al paleta que treballa arreglant una claraboia. Puja tres esglaons més quan li agafa un atac de vertigen que el fa baixar cinc esglaons de cop. Com no vol passar per un covard, s'arma de valor i aconsegueix pujar set esglaons d'una tirada. Un petit descans i una forta inspiració li permeten arribar a dalt de tot superant els últims sis esglaons. Quants esglaons té l'escala?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

6 comentaris:

Lluna ha dit...

23 graons

He anat dibuixant graons a mussura que pujava i baixava...

Bona nit Mc!!

Garbí24 ha dit...

Jo crec en 22

Anònim ha dit...

G = Graons de l'escala.
G = G/2 + 3 - 5 + 7 + 6;
G = G/2 + 11;
G/2 = 11;
G=22
L'escala té 22 graons!

McAbeu ha dit...

Les matemàtiques, com en PONS demostra, avalen el resultat de "22 esglaons" que ens dóna JOAN. Però, com LLUNA ens diu, el resultat dels "23 graons" també sembla ser ben correcte.

Aquesta vegada (com moltes altres), la pista que ens donarà la solució del LLIBRE la trobem dins el propi enunciat de l'enigma. Ens hem de fixar que l'enunciat ens diu que l'escala té un esglaó central i això ens indica que en total n'ha de tenir un nombre imparell, en conseqüència resulta que aquesta escala té 23 esglaons. Felicitats, LLUNA. :-))

Lluna ha dit...

Oeeee!!! Oe!! Oe!! Oe!!

Gràcies Mc!! I gràcies LLIBRE!!!

Anònim ha dit...

Escales amb graó central?! Que es aquesta abominació? Què serà lo següent? edificis amb pis central? autopistes amb carril central? Aquest mon està boig!

Publica un comentari a l'entrada