GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 17 de gener del 2022

Joc de Ment - 040

ENDEVINACIÓ TELEPÀTICA



- 19 monedes que poden ser de diferent valor (també valdrien 19 petits objectes qualssevol).



Abans de començar, el mag ha de comptar dinou monedes i posar-se-les a la butxaca.



El mag treu de la butxaca (o d’un moneder) les dinou monedes que ja portava comptades i les escampa sobre la taula presentant-les com un grapat de monedes indeterminat; és a dir, sense esmentar en cap moment el seu nombre exacte.

Seguidament, es posa d’esquena a la taula i demana l’ajuda d’un espectador per continuar el joc, dient: «Per fer el truc és necessari que jo ignori el nombre de monedes que hi ha sobre la taula. Com que estàs en el teu dret de sospitar que podria haver-les comptat quan les he escampat, et demano que en treguis unes quantes i te les posis a la butxaca. Pots treure’n la quantitat que vulguis, amb la condició que quedin prou monedes per continuar el joc. Com a mínim, n’han de quedar deu».

Quan l’espectador ha retirat les monedes que ha volgut, el mag continua: «Ara que és evident que jo no puc saber quantes monedes hi ha sobre la taula, començaré el truc. Per no donar-me cap pista, et demano que segueixis les meves instruccions sense dir res en cap moment. Primer, has de comptar les monedes que hi ha sobre la taula. El total serà un nombre de dues xifres que has de sumar i, seguidament, has de guardar-te a la butxaca tantes monedes com marqui aquest resultat (Per exemple si han quedat 15 monedes, se n’han de treure 1+5 = 6). Fet això, ara caldria que retiressis un parell de monedes més i haurem acabat la feina».

Una vegada l’espectador s’ha posat a la butxaca aquestes últimes monedes, el mag afirma: «Si jo no sabia amb quantes monedes hem començat, tampoc puc saber quantes n’han quedat al final sobre la taula. Et demano que les comptis i les tapis amb les mans, perquè em pugui girar i mirar de llegir-te el pensament per endevinar-ho».

Quan el mag es gira, només ha de rumiar un instant per rebre el senyal telepàtic que li permet encertar que, al final, sobre la taula han quedat set monedes.





10 comentaris:

sa lluna ha dit...

Si que té "menuts" aquest mag!.😉
Sembla pura matemàtica.

Aferradetes, Mac.

Pons ha dit...

No vull ser crític, però aquest és dels més fluixos que has presentat, un mag amb un públic una mica exigent no passaria la prova. Ara bé, que la mala crítica no et desanimi a l'hora de portar més trucs.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Més que semblar-ho, ho és de pura matemàtica. Un senzill principi matemàtic aplicat a un truc de màgia senzill. :-)

PONS: Ja saps que en aquesta secció busco varietat. Alguns jocs són fluixos... i altres són molt fluixos. :-D

Sergi ha dit...

Caram caram, la cosa era més fàcil del que semblava. No són operacions gaire complicades, la veritat, però fins que no he mirat la solució no ho hauria sabut explicar.

Per cert, fa una estona he visnt un llibre de la sèrie aquella de 'De 100 en 100', com els d'en Daniel Closa, que va de trucs matamàtico-màgics. Desconec si és vell o nou, l'he vist de passada, però potser et podria interessar!

McAbeu ha dit...

XEXU: Això que dius és el que busco quan trio un joc per posar-lo al blog. Que siguin trucs senzills basats en operacions encara més senzilles, però que en un primer moment aconsegueixin sorprendre (ni que sigui una mica) abans de treure'n l'entrellat que, com he dit, no és mai gaire complicat de descobrir.

Sí que m'interessa aquest llibre que dius. He fet una mica de recerca a la web de Cossetània i he vist que es titula "100 jocs automàtics de matemàgia per sorprendre i divertir-se" de Pilar Gandia i Enric Ramiro. Miraré de trobar-lo, potser em servirà per poder fer uns quants posts més.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs aquest cop, jo no ho hauria sabut explciar de manera matemàtica, però sí que he pogut veure el truc, fent el compte de la vella, he comprovat com funcionava. Em sembla que és el primer que sé veure.

McAbeu ha dit...

CARME: És un truc que pot servir per entretenir una sobretaula durant una estona, però de seguida que l'analitzes una mica veus per on va, efectivament.

artur ha dit...

...i si m'embolico el cap amb paper de plata, també l'endevinarà ? hehehehe
Un truc enginyós amb el que tornes a sorprendre's ..;)
Salut !.

McAbeu ha dit...

ARTUR: La resposta a la teva pregunta és que sí. Embolicar-se el cap amb paper de plata té el mateix efecte que portar un embut per barret. Les idees dels que utilitzen algun d'aquests mètodes queden clarament a la vista i, per tant, són ben fàcils d'endevinar. :-DD

És enginy matemàtic, però enginy al cap i a la fi. Gràcies!

artur ha dit...

:D :D :D

Publica un comentari a l'entrada