GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 25 de setembre del 2020

Joc de Ment - 024

LA PRECISIÓ DEL TALL IMPRECÍS



- Una baralla de cartes



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



El mag deixa la baralla a un espectador i li demana que n’extregui un petit grup de cartes que ha de deixar damunt la taula sense comptar-les. Seguidament, l’espectador ha de repetir la mateixa acció extraient un nou munt de cartes que tampoc ha de comptar però que ha de procurar que siguin unes quantes més que abans. D’aquesta manera, tindrem sobre la taula dos munts de cartes que es distingiran clarament per tenir un diferent nombre de naips cadascun d’ells.

No sabem quantes cartes hi ha a cada munt per això ara el mag demanarà a l’espectador que reculli el munt amb menys naips i que, sense dir res en veu alta, compti quantes cartes hi ha. Al seu torn, el mag agafarà el munt més gros i també comptarà les cartes que té. Quan hagi acabat de fer-ho, el mag dirà: “No sé quantes cartes tens al teu munt però estic segur que al meu tinc les mateixes cartes que tu, més X cartes suplementàries i que encara me’n quedaran prou per arribar a Y” (sent X i Y dos nombres enters triats pel mag).

Per acabar el joc, el mag demanarà a l’espectador que reveli quantes cartes hi ha al seu munt i procedirà a comptar els seus propis naips de la manera indicada demostrant així que la predicció feta és totalment correcta.

Vegem-ho en un exemple. Imaginem que el munt del mag hi ha 26 cartes i aquest afirma: “Al meu munt hi ha les mateixes cartes que al teu, més 6 cartes que em sobren i encara me'n queden prou per arribar a 20. Quantes cartes tens tu?”. Suposem que l’espectador diu, per exemple, 15. Aleshores el mag procedirà a deixar, d’una en una, les seves cartes sobre la taula fins a arribar a 15, després posarà en un munt a part 6 cartes més (les que li sobraven) i continuarà afegint cartes al primer munt comptant 16, 17, 18, 19 i 20. Aquesta última serà, tal com havia predit, la darrera carta del seu paquet.




8 comentaris:

Pons ha dit...

Ja sol passar que els números més grans es poden dividir en números més petits, al revés també es pot fer però acaben sortint trossets i fa més lleig

PS: Has publicat algun joc que requereixi alguna preparació prèvia?

McAbeu ha dit...

PONS: He publicat algun truc que necessita que el mag ordeni les cartes d'una manera determinada o que es fixi en quin lloc ocupa un dels naips abans de presentar el joc al públic però poca cosa més. No esperis trobar aquí jocs de mans que necessitin preparacions prèvies massa complicades, no és aquesta la intenció d'aquest recull. M'agraden els trucs senzills, de preparar i de fer, que, a pesar d'aquesta senzillesa, poden arribar a sorprendre. Com aquest d'avui, que no té gaire secret però que jo trobo que, fet amb prou desimboltura, pot enganyar a la víctima (sempre que no el repeteixis gaires vegades).

xavier pujol ha dit...

És un joc que més que per mags, és per a matemàtics...

McAbeu ha dit...

XAVIER: Matemàtiques i màgia, tan lluny i tan a prop a la vegada. ;-)

artur ha dit...

Aparentment senzill , però té el seu què ! .... coi de matemàtiques !! hehehhe

Carme Rosanas ha dit...

Com sempre m'agrada saber la solució, encara que jo no crec que la trobaria, ni tampoc em veig fent el joc davantd ningú. Però aquesta màgia de les matemàtiques és molt atractiva.

Sergi ha dit...

He provat de llegir el truc ara que són altes hores de la nit, i constato que no se'm dóna millor la màgia a aquesta hora que quan els llegeixo a primera hora del matí. No hi ha manera, tu.

McAbeu ha dit...

ARTUR: Quan t'adones que l'únic que fa el mag és comptar les seves pròpies cartes, veus que de truc no n'hi ha cap però és difícil adonar-se d'això quan t'estan fent el joc "en directe" i, per tant, jo també ho penso que té el seu què malgrat la senzillesa... i malgrat les matemàtiques. :-))

CARME: Aquest mateix és el valor que jo li dono. A pesar que el truc és tan senzill com dividir un nombre determinat de cartes en dos números més petits i sumar-los, no és fàcil adonar-se d'això a la primera i per això aconsegueix l'efecte sorpresa que es busca en aquests jocs. Jo en sóc tot un fan d'aquests "trucs matemàtics". :-)

XEXU: Ara només falta que ho provis a mitja tarda i si aleshores tampoc hi ha res a fer... és que no hi ha res a fer. :-D

Publica un comentari a l'entrada