TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Roselles i Tegells "
GRÀCIES!!
BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 € |
dilluns, 22 de juny del 2015
719.- El misteri de les roderes desaparegudes
719.- Dos camioners han de creuar el desert portant la mateixa pesada càrrega. Un d'ells, un conductor experimentat que se sap la ruta de memòria, porta un vehicle vell i atrotinat i l'altre és un jove conductor que no coneix el camí a seguir al volant d'un camió nou acabat de sortir del concessionari. Decideixen per tant que el camió vell vagi davant i que el nou el segueixi. Es posen en marxa i el conductor jove s'adona que al concessionari no li han omplert el dipòsit, s'atura doncs un moment a la benzinera i quan torna a la carretera el primer camió ja s'ha perdut de vista. Això no és cap problema perquè les roderes del vell camió es veuen clarament marcades a la sorra del desert i només cal seguir-les. Així ho fa durant uns quants quilòmetres però arriba un moment que les roderes estan cada vegada menys marcades, es van fent borroses i al final desapareixen. El jove conductor no entén que ha passat, no fa gens de vent que les hagi pogut tapar ni la sorra ha canviat de composició, la prova d'això darrer és que les roderes del seu propi camió si queden clarament marcades. Ja es veia perdut al mig del desert quan ha passat un beduí amb el seu camell que, ben amablement, l'ha acompanyat fins al seu destí. A l'arribar s'ha trobat al conductor del primer camió que estava força enfadat però que, malgrat això, li ha explicat el "misteri de les roderes desaparegudes". El podeu explicar també vosaltres?
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
11 comentaris:
Pq el camió a mesura que avança va consumint combustible, el que fa que pesi menys, al contrari que el del noi que com acaba de repostar pesa més i deixa emprentes més marcades...
Bona nit Mc!!!
Jo també pensava com la lluna...
Bona nit lluna, bona nit, Mc!
No em quadra l'explicació de Lluna tenint en compte que el pes del combustible no pot representar un part massa important del pes camió, no estem parlant pas d'un F1 que són molt lleugers i el pes del combustible influeix realment, estem parlant d'un camió amb una "pesada càrrega".
Ara que he desprestigiat la competència dono la meva opció. Resulta que quan el jove conductor s'ha parat a fer benzina, al emprendre la marxa de nou s'ha equivocat i en comptes de seguir les rodades del seu company ha seguit les seves pròpies rodades i per tan a mesura que passava el temps cada vegada eren menys visibles perquè eren menys recents. Sort del beduí que l'ha portat pel bon camí! El company estava enfadat perquè ha trigat molt a fer la ruta.
Pot ser que la càrrega del camió vell fos sorra i en cert moment va començar a perdre càrrega, cada cop més fins fer desaparèixer el rastre.
Clar que si fos així, no tindria dret a enfadar-se!
Ha plogut i la pluja ha esborrat les roderes.
Avore si la càrrega pesada era de gel? I s'ha anat fonent poc a poc? Encara que ..... que coi fan dos camions plens de gel al desert?
Bona tarda a tothom !!!
El beduí li ha cobrat el viatge?
Si fos així, el beduí és el culpable d'esborrar-les per fer negoci. ;)
Bona tarda a tothom!
Aferradetes, Mac :)
LLUNA: La teoria de la pèrdua de pes progressiva que provoca que cada vegada les roderes quedin menys marcades és correcta però la causa no és el combustible. S'entén que si el camió vell no para a la gasolinera és perquè ja té el dipòsit ple i això l'iguala al nou després de fer benzina, per tant el pes del combustible afecta per igual als dos camions.
CARME: Doncs et dic el mateix que a la LLUNA. ;-)
PONS: Una bona teoria però no va per aquí. Les roderes que segueix són les de l'altre camió i no les seves pròpies.
ROSELLES: Tu si que vas més bé. La causa de que les roderes vagin desapareixent és que el camió vell va perdent progressivament la càrrega i això fa que cada vegada pesi menys. El LLIBRE parla d'un altre tipus de càrrega però mig rètol vermell ja el tens. Felicitats!! :-))
Per cert, dius que no entens perquè el camioner s'enfada. Et sembla poc motiu haver perdut la càrrega i per tant no poder cobrar la feina?. :-D
SERGI: Una teoria possible però poc probable. En aquest desert plou poc en aquesta època de l'any. :-DD
TEGELLS: Tu encertes la càrrega que porten els camions, efectivament es tracta de gel. Felicitats, et toca l'altre meitat del rètol vermell. :-))
Què que coi fan dos camions plens de gel al mig del desert?. Et pots imaginar un altre lloc al món on aquesta càrrega tingui millor sortida comercial?. :-DDD
SA LLUNA: Una molt bona teoria també. Però el nostre beduí és una bellíssima persona, incapaç de fer cap dolenteria. :-)))
A continuació us copio la solució tal com ens l'explica el LLIBRE: Els camions deixaven les roderes marcades perquè anaven molt carregats, si el primer camió ha parat de deixar roderes és perquè ha perdut la càrrega. Podem imaginar que carregaven gel que s'ha conservat intacte en el segon camió (nou i ben condicionat) però que s'ha desfet en el primer (vell i atrotinat), això explicaria també que el seu conductor estigués tan enfadat.
És clar, trobar camions plens de gel al desert és molt més probable que no que plogui... XD
SERGI: Comences a entendre com funciona el LLIBRE... :-DDD
Que bé, mig rètol! Feia temps que no en tenia cap :D
Home, si el camió és vell i atrotinat i no serveix per transportar gel, quina culpa té el pobre noi, si ell ja ho feia bé! I l'altre ja podria mirar de tant en tant pel retrovisor!
Publica un comentari a l'entrada