GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 4 de maig del 2016

793.- El número secret perfecte

793.- Un professor de matemàtiques pensa que ningú pot descobrir el número secret del seu compte bancari quan explica que és un quadrat perfecte tal que si restéssim una unitat a la seva arrel quadrada, ell mateix es reduiria en 73 unitats. Podeu descobrir el seu número secret?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo l'enunciat molt confós però seria 81? L'equació que he deduït a partir del enrevessat enunciat seria: x ^ 1/2 - 1 = x - 73

Sergi ha dit...

Per una vegada, estic d'acord amb en Pons. Si restem una unitat a la seva arrel quadrada, per què coi s'ha de reduir ell? És com si a l'ahse (arrel quadrada d'en Pons) li roben un € i, per un estranya relació inexplicable, en pons veu que li falten 73 € de la cartera.

D'altra banda, per quina raó creu un professor de matemàtiques que el 81 és un número supersecret impossible de descobrir? Si ara per posar una contrasenya a qualsevol pàgina web et demanen 8 xifres, 4 lletres, majúscules, minúscules i un caràcter en klingon!

Carme Rosanas ha dit...

Si en pons i en Sergi estan d'acord, em fa molt de iuiu dir que jo no hi estic... No sé, jo ho interpreto diferent.

Jo crec que el número és 1.369, l'arrel quadrada del qual és 37
I si restem 1 al 37, ens queda 36 i el quadrat de 36 és 1.296 i la diferència entre els dos quadrats és 73.

xavier pujol ha dit...

El professor de matemàtiques farà bé de canviar el número secret del seu compte bancari. S'exposa a que els alumnes més avantatjats (i pel que veig algun blocaire) li netegin el compte corrent.

Sergi ha dit...

Bé, jo estava d'acord amb en Pons quan deia que l'enunciat era confús. La resposta de la Carme em sembla millor. I quadra més amb l'enunciat. El 1369 sembla més "secret" que el 81.

Voto per la Carme. Molt malament, Pons, mira que no entendre l'enunciat! Si estava claríssim!

Assumpta ha dit...

Jo estic d'acord amb la CARME (de fet no en tinc ni idea, però... em refio d'ella hehhe)

Carme Rosanas ha dit...

Oh! gràcies Sergi, gràcies, Assumpta... per la confiança, ara només falta a veure què diu el llibre

De fet és una equació senzilla que tot i semblar de segon grau no ho és perquè la x al quadrat s'elimina.

No sé posar quadrats amb el teclat... quina llauna, per això fa mandra posar l'equació.

(x-1) al quadrat = x al quadrat -73


Carme Rosanas ha dit...

Perdó volia dir què diu EL LLIBRE

Anònim ha dit...

Certament un password de 4 xifres concorda més, tot i que podria ser un 0081. Bah, com a mínim ho he intentat... Tot i això repeteixo que l'enunciat es confós i que interpretar-ho correctament es on està tot el mèrit perquè tela.

McAbeu ha dit...

Doncs el que diu el LLIBRE és això: Els quadrats perfectes consecutius van augmentant segons els nombres senars successius. (0^2 + 1 = 1^2; 1^2 + 3 = 2^2; 2^2 + 5 = 3^2; 3^2 + 7 = 4^2; etc). Com que 73 és el 37è nombre senar consecutiu i sabem que 37^2 - 36^2 = 1369 - 1296 = 73. En conseqüència, el codi secret és el quadrat de 37; és a dir, 1369.

Una altra manera de dir el mateix és, evidentment, l'equació de la CARME ((x-1)^2 = x^2 - 73) que ens permet trobar ben fàcilment el resultat buscat. Així que per a ella és el rètol vermell d'avui (fan bé, XAVIER, SERGI i ASSUMPTA quan hi aposten :-D). Felicitats!! :-))

PS1: És cert, PONS i SERGI que l'anunciat és confús, He d'admetre que això de "ell mateix es reduiria" em va fer voltar el cap a mi i tot (i això que ja estic acostumat a la manera de fer del LLIBRE) però aquesta és la gràcia dels enigmes, no?. Vull dir que si els enunciats fossin massa clars i no admetessin vàries interpretacions... on seria l'enigma?. ;-)

PS2: No pateixis pel tractament, CARME, no cal "EL LLIBRE" amb un "el LLIBRE" n'hi ha ben bé prou. :-DDD

Publica un comentari a l'entrada