BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 3 d’octubre de 2012

460.- A collir bolets!

460.- En Pol, Jan i Benet han anat a collir rovellons però la jornada no ha anat gaire bé i els amics no volen dir-nos quants bolets han trobat. Només sabem que entre Pol i Jan sumen una quantitat senar de rovellons i que els bolets collits per Jan i Benet sumen una quantitat parell, podeu deduir si els rovellons de Pol i Benet sumen una quantitat parell o senar?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Yáiza "

16 comentaris:

Assumpta ha dit...

A veure, perquè doni una quantitat senar (Pol i Jan) ha de ser que un dels dos és senar i l'altre parell... perquè tant la suma de dos parells com la suma de dos senars, dóna un parell.

Assumpta ha dit...

Llavors, sabem que el Pol i el Jan un és parell i l'altre és senar.

Si en Jan i en Benet sumen parell vol dir que que benet ha de ser el mateix que en Jan (si en Jan és parell, en Benet serà parell i si en Jan és senar en Benet serà senar)

Assumpta ha dit...

Tenim

Pol parell o senar

Jan parell o senar

Benet, igual que en Jan

Assumpta ha dit...

Si el Benet és igual que en Jan i Jan i Benet són PARELL, POL I BENET TAMBÉ SERÀ PARELL


Assumpta ha dit...

Oeeeeeeeeee oeeeeeee oeeeeeee oeeeeeeeee

Vaig al meu blog que he de fer el recompte :-P

Yáiza ha dit...

Doncs jo crec que sigui com siguiels del Pol i el Benet sumaran una quantitat senar...

Yáiza ha dit...

Aviam, Pol i Jan sumen un número senar de bolets, així que un n'ha collit un número parell i l'altre un número imparell per força.

Per contra, Jan+Benet donen un resultat parell, per tant, o tots dos han collit un número senar de bolets o tots dos han collit un número parell. O sigui, que a partir d'aquí, tindríem dos casos:

A) Jan (senar) + Benet (senar) = Parell

Llavors: Jan (senar) + Pol (parell) = Senar

o Sigui que Pol és parell i Benet senar, i la seva suma serà sempre SENAR.


B) Jan (parell) + Benet (parell) = Parell

Això ens deixa amb què: Jan (parell) + Pol (senar) = Senar

I per tant, finalment:

Pol (senar) + Benet (parell) = SENARAixí que com deia, tinguin el que tinguin Jan i Benet (parell o senar per igual), Pol i Benet seeempre tindrien SENAR.

(i ara bé quan m'he colat en alguna cosa súper bàsica i quedo fatal, oi?? ^^')

Assumpta ha dit...

Ostres... doncs segur que ho tens bé tu YÁIZA... tan xula que m'havia quedat l'explicació... però com que sóc de lletres, no m'atreveixo a defensar-la :-))

Jordi ha dit...

Pol (P) + Jan (J) són senar (S) parells (P) o PS

J + Benet (B) són PP o SS. En qualsevol d'aquests casos P+J queden SP o PS que dona com a resultat senar.

Assumpta ha dit...

No ho entenc :-(

Anònim ha dit...

Si en Pol i en Jan sumen senar vol dir que un parell i l'altre senar dona igual quin es quin, el cas es que son diferents. Si en Jan i en Benet sumen parell es que els dos son parells o senars, donar igual quin es quin. Per tan, per donar diferent la suma d'en Pol i en Jan i la la d'en Jan i en Benet es que un ha de ser senar i l'altre parell, no saben pas quin es quin. El cas es que dona senar.

Assumpta ha dit...

Buaaaaaaaaaaa

Jordi ha dit...

Assumpta, és el meu el que no entens. És que les mates, tal com me les van explicar, van fer molt mal i així funciona la meva neurona.!!!

Assumpta ha dit...

JORDI, No, no pateixis, no és per tu, és el meu cervell...No entenc que a tots us doni senar, si jo veia tal clar que era parell. De les vostres explicacions no n'entenc cap :-DDD

McAbeu ha dit...

La solució del LLIBRE és: 460.- Jan i Benet han de tenir una paritat en el seu nombre de bolets (o els dos en tenen un nombre parell o els dos tenen un nombre senar), en canvi Pol i Jan no poden tenir aquesta paritat. En conseqüència, Pol i Benet tenen per força diferent paritat i per tant la suma dels seus rovellons serà un nombre senar.
Solució que coincideix amb la donada per YÁIZA, JORDI i PONS. Felicitats!! :-))

En el teu cas, ASSUMPTA, la teva deducció és correcta fins que arribes a la conclusió final ja que no es pot deduir que si Jan i Benet tenen paritat (sumen parell) també l'han de tenir Pol i Benet, com fas tu. De fet, com s'ha vist, es demostra que no la tenen. :-)

Assumpta ha dit...

Us he dit alguna vegada que les matemàtiques no són "lu" meu? :-)))

Publica un comentari a l'entrada