GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 22 de juliol del 2017

Relats Conjunts de la Carme - JULIOL (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)


Fidel a la seva cita estiuenca, la CARME del blog COL·LECCIÓ DE MOMENTS torna a encarregar-se de fer la substitució dels Relats Conjunts en vacances i, per aquesta ocasió, ens proposa que escrivim un relat inspirat per unes fotografies de les formacions rocoses amb forma d'escultures d'animals del Cap de Creus.





GÈNESI

El primer dia, el Gran Artífex féu el dia i la nit. I creà el Sol perquè il·luminés el dia i omplí el cel de la nit amb la Lluna i les estrelles. I allò que havia fet, li agradà.

El segon dia, el Gran Artífex féu el mar i els oceans. I creà una gran varietat de criatures marines que ompliren les aigües amb un esclat de vida. I allò que havia fet, li agradà.

El tercer dia era el torn de crear les muntanyes i les roques de la Terra. I el Gran Artífex pensà que, posats a fer, podia donar a les pedres formes plaents a la vista. I es dedicà a esculpir un dromedari amb dos geps que era un animal que li rondava pel cap i que tenia pensat anomenar camell. I després esculpí una àguila amb les ales esteses que, segons d’on la miressis, també podria semblar una cabra salvatge. Aleshores s’aturà a contemplar el resultat de la seva feina i allò que havia fet, li agradà. Però s’adonà que s’havia passat esculpint gairebé tot el matí del tercer dia per només deixar acabat un petit racó de la Terra i entengué que, si l’endemà volia crear totes les plantes, el dia següent fer els animals i l’altre crear l’home a la seva imatge i semblança, per poder descansar l’últim dia havia d’enllestir els cinc continents abans que es fes de nit i va decidir que no es podia entretenir tant.

I és per aquest motiu que les roques del Cap de Creus tenen formes d’escultures d’animals mentre les altres muntanyes i roques de la Terra tenen forma de... pedra.

8 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

Haha, ni el Gran Artífex pot fer el que vol, llàstima no tenir un parell de dies més, ai no, que serien dies laborals! molt bo

Carme Rosanas ha dit...

Ha, ha, ha... tant que es dvertia el Gran Artífex i el temps se li va tirar a sobre com als mortals...

Molt bon relat... quin honor, tenir el Gran Artífex fent d'esculptor del Cap de Creus...

Moltes gràcies Mc, per la teva participació. M'enduc l'enllaç cap a casa.

Consol ha dit...

Ara ho entenc tot: el Cap de Creus va ser fet a l'hora de l'esbarjo del gran Artífex. Els deserts els devia fer a l'hora de dormir, no?
M'agrada el teu punt de vista, McAbeu. Felicitats.

Elfreelang ha dit...

molt bo Mac molt bo així que el gran artifex no va tenir poru temps...hahahah

Garbí24 ha dit...

Crec que se'n diu curt de jornal.....

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.
Em vaig divertir plantejant una explicació taumatúrgica al fet que aquestes roques tinguin formes escultòriques. Ja sé que els científics potser em dirien que realment aquestes formes són degudes a l'erosió del vent però no sé què voleu que us digui, d'acord que tots hem sentit dir allò de "bufar i fer ampolles" però d'aquí a "bufar i fer escultures d'animals" hi ha un pas, no?. ;-DD

Assumpta ha dit...

Boníssim!!! :-DDD

Aquest final és molt graciós i una gran veritat, ressaltant el fet de que "el comú" és que les muntanyes tinguin forma "de pedra" però el que tenim nosaltres és art, art del bo.

Jo, com a creient que sóc, i enamorada de la bellesa de la natura, sempre dic que no hi ha artista millor que Déu :-))

Sergi ha dit...

Això ens passa a tots! Ens fem una planificació i sobre el paper tot quadra. Però llavors ens distraiem amb alguna cosa i engeguem a rodar tota la planificació. Això sí, aquesta cosa ens queda sempre moníssima!

Publica un comentari a l'entrada