GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 3 de maig del 2017

889.- En bicicleta, a peu i en cotxe

889.- En Jan surt cada dia a la mateixa hora de casa per anar a la feina. Hi va en bicicleta i, com que aconsegueix mantenir sempre la mateixa velocitat constant, surt amb el temps just per arribar al seu destí exactament a l'hora que comença el seu horari laboral. Aquest matí s'ha trobat punxada una de les rodes del seu mitjà de transport i ha decidit fer el recorregut a peu a una velocitat que és la meitat de la velocitat que normalment fa en bicicleta. Ja anava pensant quina excusa donaria al seu cap quan s'ha trobat un amic que l'ha recollit amb el seu cotxe i li ha permès fer l'última meitat del recorregut a una velocitat deu vegades superior a l'habitual. Podeu calcular si en Jan ha arribat a la feina a temps com cada dia, si ho ha fet abans de que soni la sirena d'entrada o malgrat tot ha arribat tard?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Pons007 "

6 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ha arribat una mica tard... pels pèls... a veure qui ho explica i si no sl vespre ho explico jo.

Anònim ha dit...

Ja ho explico jo Carme. Per fer-ho fàcil ens inventarem números. Bici 6m/s, caminant 3m/s i Cotxe 60m/s. I direm que la distancia són 6000 metres.
En bici triga 1000 segons. Caminant 2000 segons. En cotxe 100 segons.
½ caminant + ½ en cotxe serien 2000/2 + 100/2 = 1050, per tan ha fet una mica tard.

jo rai! ha dit...

una mica més tard i tot perquè si comptem l'estona que triga el cotxe en aturar-se i el tal Jan a obrir, pujar i tancar la cosa és fa més llarga,ep! no massa però prou com per a perdre la prima de puntualitat. (Per cert, encara la donen aquesta prima?)

xavier pujol ha dit...

Si ha fet tard, encara que sigui per poc, l'encarregat li ha fet mala cara.

McAbeu ha dit...

Com la CARME diu, en PONS demostra i en JO RAI! confirma el protagonista de l'enigma arribarà més tard del compte al seu destí. De fet, no calia cap demostració matemàtica per arribar a aquesta conclusió perquè si ens diuen que a peu recorre la meitat de la distància a la meitat de la velocitat està clar que per fer aquesta meitat del recorregut haurà tardat el mateix que, en bicicleta, tarda en fer tot el trajecte, en conseqüència a partir d'aquí tot serà retard... per molt que corri el cotxe. ;-)

PS: Certament, XAVIER, els encarregats són malcarats de mena. ;-D

Pons ha dit...

Això he descobert quan estava fent els càlculs, però ja que els tenia mig fets els he continuat, per allò de no deixar les coses a mitges.

Publica un comentari a l'entrada