GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 6 de gener del 2016

761.- Les busques del rellotge de busques

761.- En un rellotge de busques, quantes vegades al dia l'agulla de l'hora i la dels minuts són perpendiculars entre si?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

13 comentaris:

sa lluna ha dit...

Crec que són 8.
A les 3:00
A les 3:30
A les 6:15
A les 6:45
A les 9:00
A les 9:30
A les 12:15
A les 12:45

Molt bon dia de Reis, Mac!!
Aferradetes.

Anònim ha dit...

No se perquè sa lluna només compta com a hores vàlides només les 3, les 6, les 9 i les 12, jo penso que en cada hora hi ha dos perpendicularitats, o sigui que diré 48 vegades.

August G. i Orri ha dit...

Doncs jo diria 24 vegades: una a cada hora. Ara no puc entretenir-me en demostrar-ho, he d'obrir els regals de Reis!!!

Tegells ha dit...

Bon dia i bon any a tothom !!!
A mi em surt que son 47 vegades.

Elfreelang ha dit...

molt bona no goso buscar.....crec que ja han comptat les busques

jo rai! ha dit...

Moltes més del que semblaria a primera vista em fa l'efecte.
S'hauria de tenir en compte la velocitat de l'agulla gran respecte de la petita ja que l'una dona vint-i-quatre voltes mentre que l'altra només en dona dues... quina mandraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
En un dia sencer hauran estat perpendiculars el doble de cops que en només dotze hores o sigui, com si haguessin fet dotze i una volta respectivament.....
La grossa avançarà la petita onze cops en aquest temps per tant, abans d'avançar-la hauran estat un cop en perpendicular i, després d'avançar-la un altre...
Diria que això fa 44 però no em pregunteu pas a quines hores ha estat!

Sergi ha dit...

Doncs a mi em sembla que en Pons deu tenir raó, si el dia té 24 hores, i a cada hora d'aquestes hi ha dues perpendicularitats, deu ser que en podem comptar 48. Però ves a saber on és el truc.

jo rai! ha dit...

Ep! A mi em sembla que són 44 i no 48 perqué em fa l'efecte que si bé és cert que cada hora té dues perpendiculartats n'hi ha dues que queden "fora del dia" o sigui que l'anterior i la posterior a les 12 de la nit corresponen respectivament al dia abans i a l'endemà del dia que volem comptar. Ho he vist molt clar quan ho ha dit en Pons però quan ho ha tornat a dir en Xexu m'ha fet ballar el cap i ara no sé si són 44 o 46! 48 segur que no... Ho tornaré a pensar.

jo rai! ha dit...

No, no, torno a dir 44. Les 9 no tenen dues perpendicularitats.

xavier pujol ha dit...

46

McAbeu ha dit...

Per resoldre aquest enigma s'ha de tenir en compte el moviment relatiu de les dues busques, tal com molt bé fa en JO RAI! que s'emporta el rètol vermell per la seva resposta que coincideix amb la que ens dóna el LLIBRE: En un dia sencer, l’agulla minutera dóna vint-i-quatre voltes completes i l’agulla horària en dóna dues. D’aquesta manera, l’agulla gran passa vint-i-dues vegades per sobre de la petita i, cada vegada que ho fa, ha estat perpendicular a aquesta una mica més d’un quart d’hora abans i ho tornarà a estar al cap d’una mica més d’un altre quart d’hora. Per tant, si se superposen 22 vegades i cada vegada estan perpendiculars dos cops, en total ho estaran 44 vegades en un dia complet.. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Ah... que l'agulla de les hores també es mou, quines coses, es que jo mai porto rellotge i el del mòbil com que es digital doncs no passen aquestes coses...

McAbeu ha dit...

PONS: Ja es veu que, a diferència de tu, el LLIBRE si és un veritable fanàtic de la tecnologia... em refereixo a la tecnologia obsoleta, naturalment. ^_^

Publica un comentari a l'entrada