GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 22 de febrer del 2018

Endevinalla 960

E960.- Què és una cosa / que duu el carro pertot / i no li fa cap falta

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

15 comentaris:

Sergi ha dit...

És que no hi ha manera, eh!

Pons ha dit...

Mmmm? Un cargol? No li fa falta per què existeixen els llimacs que viuen sense carro?

Lluïsa ha dit...

Els maCARROns.

ASSUMPTA ha dit...

Les rodes

Carme Rosanas ha dit...

Les rodes si que li fan falta, al carro, em sembla, sense roldes, no és carro.

La càrrega, potser. Descarregat, també és carro, però no hi acostuma a anar.

xavier pujol ha dit...

La Ossa Major.

McAbeu ha dit...

M'han agradat molt les vostres respostes perquè, entre tots, jugueu amb gairebé totes les interpretacions possibles de la paraula "carro". En XEXU, directament no puja al carro. En PONS opta pel carro metafòric que arrosseguen els cargols . La LLUÏSA s'agafa al carro dels jocs de paraules. L'ASSUMPTA no sé ben bé quin carro té al cap. La CARME és obvi que pensa en un carro de veritat, el de tota la vida. I en XAVIER ja se'n va a buscar carros estel·lars. :-))

Repeteixo que m'ha semblat genial aquesta varietat però, com el que cal és trobar la solució del LLIBRE, us he de dir que la que va millor encaminada és la CARME. El "carro" del que parla l'enunciat és un carro estirat per cavalls (o bèstia similar) dels que anys enrere sovintejaven a pagès. I el que busquem és, efectivament, una cosa que sempre duu per tot arreu però que no li fa cap falta. Com ja haureu suposat, la càrrega que diu la CARME podria ser, però no ho és. Sort! :-))

Carme Rosanas ha dit...

Alguna cosa més... innecessària com ara el color del qual va pintat, o sense pintar... de color sempre en tindrà un, però sí sempre n'ha de tenir un potser sí que és necessari. Bé seria necessari algun color, però no aquell concret que pugui tenir cada carro... Ufff!!! "empanada mental de carro"

McAbeu ha dit...

CARME: Tampoc és el color allò que busquem. Em costa trobar alguna pista que no sigui massa clara, potser puc dir que per trobar la solució hem de visualitzar el carro, tal com diu l'enunciat, duent coses per tot arreu i no tant aparcat a la quadra. ;-)

jo rai! ha dit...

La mula (ase o cavall) que tira del carro?
Punyetera la falta que li fa a la tal mula (ase o cavall) el carro tot i que no funciona la recíproca.

Carme Rosanas ha dit...

El visualitzo, Mc, (ja que vaig endevinar el de les diligències precisament visualitzant-te una) amb el seu moviment una mica desconjuntat (deu ser molt vell, el meu carro) i el seu grinyol. I no li sé veure res més.

El moviments desconjuntats o el grinyol, no duen ser oi?

jo rai! ha dit...

Ara recordo que quan jo havia anat en carro (segle XIV...) duia matricula!

McAbeu ha dit...

JO RAI!: En el teu primer comentari fas una nova interpretació de l'enunciat (estic gratament impressionat que n'hagin sortit tantes, sou uns cracks) i optes no per una cosa que va sobre el carro sinó per l'animal que l'estira i, per tant, el duu. Ja vaig dir, però, que la solució del LLIBRE no va per aquí. En aquest sentit t'hi aproparies més amb la matrícula del teu segon comentari però tampoc és la resposta correcta perquè la matrícula si que és necessària, com a mínim perquè no et multin. ;-)

CARME: Ho has visualitzat perfectament i no només amb el sentit de la vista sinó també amb el de l'oïda que és just el que s'havia de fer. Efectivament, i encara que no t'ho acabis de creure, la solució correcta és el grinyol o qualsevol altre sinònim que indiqui el soroll que sempre fa el carro quan es mou. Felicitats!! :-))

Carme Rosanas ha dit...

No m'ho puc creure... he, he, he...

ASSUMPTA ha dit...

De veritat que quan vaig posar les rodes ho vaig posar per quelcom lògic... però ara no recordo què era!!! 😰😰

Publica un comentari a l'entrada