GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 31 de març del 2017

Fragment Parcial 053


QUÈ ÉS AIXÒ?

Quan vaig anar a aquella galeria que anunciava la venda de fotografies al detall m'imaginava una altra cosa.

Però el que vaig trobar van ser fotografies de detalls on costa endevinar el que hi ha representat.

Espero que vosaltres sigueu prou detallistes per ajudar-me a descobrir que s'hi veu en aquestes imatges...
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 30 de març del 2017

Endevinalla 881

E881.- N'hi ha de primes i gruixudes / i per més senyes rodones. / Se'n serveixen molt les dones / i no són gota peludes. / Les puntes són ovalades, / degoten de tant en quan. / Sempre es porten al davant / i es mantenen estirades. / Han ocasionat disgustos / en cases molt importants, / fan vint centímetres justos / i s'agafen amb les mans.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dimecres, 29 de març del 2017

881.- La travessia del desert gelat

881.- A la zona nord de l'illa de l'Escaquer hi ha una gran extensió gelada que poca gent ha aconseguit creuar. La primera expedició que se'n va sortir estava formada per cinc membres (Abel, Benet, Carles, David i Eudald) que van partir a l'aventura tots junts amb provisions per a cinc dies de camí. Després del primer dia, Abel no es va veure amb cor de continuar i se'n va tornar a la base prenent, és clar, les provisions necessàries per arribar-hi. Successivament, Benet, Carles i David van fer el mateix els dies següents, deixant al final tot sol a Eudald. Podeu calcular quants dies són necessaris per travessar aquella zona gelada si sabem que Eudald va poder fer-ho esgotant al màxim les provisions que li quedaven?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimarts, 28 de març del 2017

Endevinalla 880

E880.- Tinc els ulls dintre la boca. / No menjo i bec a desdir, / tot quant a ma boca fiquen / pel nas em torna a sortir. / Estic sempre a la taverna / si en cercar-m'hi tens afany. / Molts em diuen que tinc llei / però ma llei és un engany.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 27 de març del 2017

880.- La planta misteriosa

880.- Quina és la planta que es cultiva a gairebé tot el món, que es ven i es compra arreu però que en canvi no es fa servir per aliment, ni per vestir, ni per fer mobles ni tan sols per fer bonic?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

divendres, 24 de març del 2017

Citació Encriptada 005


QUÈ HI DIU AQUÍ?


Tenim al davant una citació, més o menys encertada, d'un personatge, més o menys conegut, que he tret de Viquidites.

Per descobrir-la hem d'omplir cada casella amb la lletra que correspon al número que hi ha a sota que, al seu torn, corresponen a cadascuna de les lletres que formen el nom i cognoms de l'autor. A la part superior de la imatge veiem aquest nom complet però desordenat, només cal solucionar aquests anagrames per trobar quina lletra correspon a cada número i així solucionar l'enigma.

Ben fàcil, no?.
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 23 de març del 2017

Endevinalla 879

E879.- N'hi ha de llargues i de curtes, / de primes i de gruixudes, / i quasi sempre la dona / és qui les fa ser mogudes. / Tant si és llarga com si és prima / en el cap hi té un forat, / i tota ella és per tapar-ne / d'altres, estrets i eixamplats.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dimecres, 22 de març del 2017

879.- Exàmens finals

879.- Abel, Berta i Carles són tres alumnes de l'institut de l'illa de l'Escaquer i avui estan fent els exàmens finals de matemàtiques. Sabem que:
1) Cadascun dels alumnes està en una de les aules que porten els números 48, 49 i 50.
2) Abel i Berta tenen la mateixa edat i Carles té un any més.
3) David, Elvira i Flora són els professors de matemàtiques de l'institut.
4) Cada professor ha tingut, durant el curs, a un dels alumnes però avui cap d'ells està vigilant l'aula on el seu alumne fa l'examen.
5) L'aula que vigila Flora té un número que és exactament 1'5 de la seva edat.
6) L'aula de la Berta té un número més gran que el de l'aula de Carles.
7) La suma de les edats dels tres alumnes és igual al número de l'aula on Abel fa l'examen.
8) Abel no és alumne de Flora
i 9) Carles és l'alumne de David.
Podeu determinar qui és l'alumne o l'alumna de l'Elvira i en quina aula està fent l'examen?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

dimarts, 21 de març del 2017

Endevinalla 878

E878.- Quan entro a ca meua / li plant es capell, / quan surto defora / se queda sense ell.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

dilluns, 20 de març del 2017

878.- "Deconstruint" la joguina de construcció

878.- Per l'aniversari del meu petit nebot li he comprat un joc de construcció format per diferents figures de fusta. Cada figura pot ser d'un de tres colors (blau, vermell o blanc), d'una de les tres mides (petita, mitjana o gran) i pot tenir una de quatre formes diferents (quadrada, rodona, triangular o ovalada).
Si sabem que el joc consta d'una figura de cadascun del tipus possibles, podeu dir-nos:
a) Quantes figures formen el joc?,
b) Quantes figures triangulars hi ha?,
c) Quantes figures són petites? i
d) Quantes figures es diferencien de la figura «triangular vermella gran» en exactament dues característiques?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Assumpta "

dissabte, 18 de març del 2017

Relats Conjunts (març - 2017)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "El matrimoni Arnolfini" (Jan van Eyck - 1434).




AMOR INTEMPORAL

- Estimat, em fa molt feliç que hagis comprat aquesta mansió per a que sigui la nostra llar després de casar-nos. Està tan plena de detalls luxosos que, miri on miri, tot m'agrada...
Bé, tot menys això que hi ha en aquesta paret. Em pots explicar perquè t'has encaparrat a penjar aquesta andròmina a la nostra alcova?. Si volies un mirall en podies triar un altre més gros que faria millor la seva funció i si el volies com ornament t'haig de dir que no em puc imaginar una cosa més lletja!

- Em sap greu que no t'agradi, estimada, però t'hi hauràs d'acostumar. Aquest objecte és l'únic record que em queda d'allà on jo vinc i no hi penso renunciar.
Per cert, i ja que has tret aquest tema, penso que ha arribat el moment d'explicar-te una cosa. Si ens hem de casar millor que no hi hagi secrets entre nosaltres. Així que escolta bé el que et diré i no m'interrompis fins al final per molt estrany que et sembli.

- M'estàs espantant, Giovanni. Parla si et plau, t'escolto.

- Doncs mira, i començant pel nom, t'he de dir que no em dic Giovanni Arnolfini. El meu nom real és John Arnold Finney i vaig néixer als Estats Units d'Amèrica. Un país que encara no existeix perquè Cristòfor Colom no descobrirà aquell nou continent que hi ha més enllà del gran oceà fins d'aquí uns 60 anys. I, de fet, no hauria de dir "vaig néixer" sinó que seria més correcte dir "naixeré" perquè jo vinc de vuit segles en el futur, de l'any 2245 per ser exactes.
Aquest objecte que tan poc t'agrada no és un mirall, és una màquina del temps portàtil. Funciona creant un petit forat de cuc individual que provoca una curvatura de l'espai-temps. Aquesta curvatura posa en contacte el passat i el futur, permetent així l'immediat desplaçament entre llocs i èpoques de qualsevol moment de la història. A mitjans del segle 23, aquestes màquines s'havien començat a comercialitzar i vaig ser del primers a comprar-ne una. La volia estrenar anant a l'Europa del segle XV, sempre m'havia fascinat aquesta època on l'Edat Mitjana deixa pas a l'Edat Moderna. El viatge va anar tal com estava previst però, per culpa de la meva precipitació, no vaig acabar de llegir tot el llibre d'instruccions i no vaig tenir en compte que, abans de marxar, havia de carregar completament la bateria de l'aparell. Quan va ser l'hora de tornar a casa, la màquina del temps va fer figa i em vaig quedar atrapat aquí. No pateixis que no va ser tan greu com pot semblar. Vaig aprofitar el meus coneixements històrics per prosperar i m'he convertit, com ja saps, en un ric i influent banquer. No enyoro la meva vida anterior, entre altres coses allà no et tenia a tu, però no m'obliguis a despendre'm d'aquest únic record d'un temps on no podré tornar mai.

- És clar que no, amor meu. Ara que sé l'important que és per a tu, t'asseguro que a mi també em comença a agradar.

- I ja està?. No em penses fer cap altre comentari?. Segur que no has entès res del que t'he explicat...

- He entès que, quan funcionava, aquest mirall permetia fer viatges en el temps perquè el girava com si fos un mitjó posant en contacte el passat i el futur. No és així?.

- Sí, exacte. És això mateix. Però, insisteixo, no hi tens res a dir?. No et sorprens gens?. No els trobes ni una mica estranys els viatges en el temps?.

- Home, que no em veus?. Embarassada de sis mesos i ens casem d'aquí a quinze dies. D'això se'n diu «fer Pasqua abans de Rams». Estic acostumada a les giragonses temporals, no et sembla?.


divendres, 17 de març del 2017

Refranyer Jeroglífic 089


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 16 de març del 2017

Endevinalla 877

E877.- Sóc rodó i no em fan rodar, / la mestressa em vol ben pla. / Serveixo per estalviar... / I més clar no puc parlar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 15 de març del 2017

877 - El nebodet i els seus collarets de pasta de sopa

877.- El dia de l’aniversari del meu nebodet és també el sant de la meva germana, la seva mare, i al nen, després de rebre els seus regals, també li fa il·lusió regalar-li alguna cosa a la seva progenitora. Des del dia que el seu fill va complir els 6 anys, la meva germana ha rebut cada any un collaret artesà fet amb macarrons pintats de vermell i galets pintats de blau. Els «ingredients» sempre són els mateixos (un cercle de fil elàstic, 5 macarrons i 2 galets) però no hi ha cap collaret igual perquè el nen va canviant la manera com reparteix galets i macarrons. Avui, com cada any pel seu sant, la meva germana ha rebut el seu collaret però, a diferència dels anys anteriors, aquesta vegada el nen li ha dit: «Mare, aquest és l’últim collaret d’aquests que et faig perquè no em vull repetir i ja he acabat totes les combinacions possibles». Quan ho ha sentit, a la meva germana li ha caigut una llagrimeta (d'agraïment per haver-se lliurat dels collarets de pasta de sopa) i ha mirat emocionada al seu fill (una barreja d’emoció i temença pensant quin serà el regal de l’any que ve). Per cert, podeu dir quants anys ha fet el meu nebot avui?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimarts, 14 de març del 2017

Endevinalla 876

876.- Aquell que menja mongetes / o patates / o bé cols, / a mi m'agafa amb molt tino / i em fa donar uns quants volts.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dilluns, 13 de març del 2017

876.- Quin número és?

876.- Podeu trobar el número més petit que compleix que si el dividim per 2 queda 1 de residu; si el dividim per 3, el residu és 2; si el dividim per 4, el residu és 3; si el dividim per 5, el residu és 4; si el dividim per 6, el residu és 5 i si el dividim per 7, el residu és zero?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dissabte, 11 de març del 2017

Joc de Lletres de Sant Jordi (TUMATEIX LLIBRES)


El Blog TUMATEIX LLIBRES ens convida a participar en un JOC DE LLETRES de SANT JORDI. (Sí, ja sabem que Sant Jordi és a l'abril i no al març però també sabem que "feina feta, no té destorb", no? :-D)

Es tracta de fer un o dos microcontes d'un màxim de 50 paraules cadascun, amb temàtica de gènere fantàstic o ciència-ficció i que continguin almenys tres dels mots d'aquesta llista: "rosa", "animal", "butxaca", "llibre", "mitjó", "calendari". Els microrelats participants apareixeran al blog JOCS DE LLETRES i optaran al premi d'un llibre. Animeu-vos a participar, el termini s'acaba el 26 de març.

En el meu cas he escollit la ciència-ficció i n'he fet dos de 50 paraules justes que contenen tots els mots de la llista:


MÀQUINA DEL TEMPS PORTÀTIL: CARACTERÍSTIQUES I INSTRUCCIONS D'ÚS

De la mida d'un llibre de butxaca, permet girar el temps com un mitjó. Aquesta màquina ens portarà a qualsevol instant del calendari. Olorarem les roses dels Jardins Penjants de Babilònia, veurem animals antediluvians...

Nota important: Per evitar problemes en el retorn cal carregar completament la bateria abans de sortir.



VIATGE INTERESTEL·LAR I HIGIENE PERSONAL

Mentre guardo aquest llibre a la butxaca, veus morir animals i pansir-se les roses. Una hora aquí és tot un calendari a la Terra. En diuen relativitat.

Només he estat uns dies fora però, des del teu punt de vista, tens raó: Fa anys que no em canvio els mitjons...


*********************************


Per cert, aprofito per fer propaganda del llibre que ens pot tocar com a premi d'aquest joc. Es titula "BESTIARI" i l'ha publicat Edicions SECC.

Segon volum de la col·lecció Minairó, ens parla de dotze bèsties, canviaformes, espantacriatures, gegants i monstres de la mitologia catalana. Dotze bèsties, dotze il·lustracions, dotze relats i dotze autors, entre els quals també la JOMATEIXA. Si us agrada la literatura fantàstica pot ser una opció a tenir en compte per aquest proper Sant Jordi.

divendres, 10 de març del 2017

Enigma Visual 101


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 9 de març del 2017

Endevinalla 875

E875.- Com més s'alça / més s'abaixa.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dimecres, 8 de març del 2017

875.- Sincronitzant els rellotges

875.- Dos amics van comprar fa temps dos rellotges de paret i estan tan satisfets d'aquella compra que des d'aleshores no en fan servir cap altre. Per desgràcia, ahir a la nit un d'ells va oblidar donar corda al seu rellotge i aquest matí se l'ha trobat parat. Evidentment necessita tornar-lo a posar a l'hora i, per fer-ho, decideix que anirà de visita a casa del seu amic que fa temps que li deu un cafè i així aprofitarà per veure quina hora marca l'altre rellotge de paret. Ho fa doncs així: Surt de casa seva al número 12 del carrer del Cucut, va caminant fins al número 48 del mateix carrer on viu el seu amic, pren un cafè amb ell, xerren una estona i torna a casa. Quan hi arriba posa el seu rellotge a l'hora exacta basant-se en l'hora que marcava el rellotge del seu amic. És possible això?. Com s'ho ha fet?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

dimarts, 7 de març del 2017

Endevinalla 874

E874.- Un senyor, quan l'han purgat / i a la taula està ben posat. / de tot pren, de tot fa soc, / i està sempre sec i floc.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

dilluns, 6 de març del 2017

874.- Contrasenyes bancàries

874.- La seguretat de les dades a la xarxa és un tema preocupant, per això els experts aconsellen que canviem sovint les contrasenyes. Jo ho vull fer en la que utilitzo per accedir als serveis de la meva banca online. Actualment tinc una contrasenya numèrica de cinc xifres de manera que la tercera és quatre, les dues primeres formen el menor nombre que compleix que la suma de les seves xifres bàsiques és la meitat de la tercera i les dues últimes formen el segon nombre natural que té les mateixes propietats que el primer. I he decidit canviar-la per un número de sis xifres, de manera que les dues primeres siguin les dues últimes de la contrasenya vella i les quatre restants les obtindré agrupant de menor a major els factors primers que surten al descompondre en factors el nombre format per les tres primeres xifres de la meva contrasenya bancària anterior. He entrat doncs a la web del meu banc per canviar la contrasenya però sembla que m'he embolicat amb alguna de les xifres (no acabo d'entendre el perquè) i m'acaba d'aparèixer una pantalla on diu: «Intent 3 de 3. Introdueixi ara la contrasenya anterior i després la contrasenya nova per fer efectiu el canvi. En cas de nou error els seus comptes quedaran bloquejats. Posis en contacte amb la seva oficina. Gràcies per utilitzar els nostres serveis». Evidentment no vull anar a l'oficina per explicar que no he sabut fer un simple canvi de contrasenya online, així que us demano la vostra ajuda. Podeu recordar-me, si us plau, la meva contrasenya anterior i dir-me quina és la nova?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dissabte, 4 de març del 2017

Enigmes de la vida (30) - HISTÒRIA BLOGAIRE

Recordeu com (i per què) vau entrar al món dels blogs?

Aquesta és la pregunta que ens fa en XEXU tot preparant la celebració del desè aniversari del seu "Bona nit i tapa't". En un post previ ens demana que escrivim un petit text d'unes 120 paraules explicant-li quines van ser les circumstàncies dels nostres inicis en aquest món virtual (que alhora també és ben real).

Segur que tots recordeu com vau començar amb els vostres blogs, podem parlar-ne als comentaris però igualment us animo a fer cas a la crida d'en XEXU i a enviar-li les vostres particulars històries blogaires. Serà molt interessant llegir-ne tot el recull que ens presentarà en el seu post dels 10 anys.

Un post que ha de sortir el proper dia 21, així que no us entretingueu gaire. Pel que fa a mi i encara que la meva història ja l'he explicat algun altre cop, ho torno a fer ara mateix...



Tot va començar el 2 d'octubre de 2008 quan un amic em digué que al poble havien obert feia poc una web que permetia crear i allotjar el nostre propi blog. Ell ja ho havia fet i a mi, que fins aquell moment ni m'havia passat pel cap aquesta possibilitat, em va fer gràcia provar-ho.

Aquella mateixa tarda va néixer «XAREL-10, el blog».

El primer que vaig publicar-hi va ser un comentari sobre un nou centre comercial recent inaugurat i, en una secció a part, vaig afegir-hi un enigma mental. No vaig tardar ni dos dies a decidir eliminar els «comentaris d'actualitat» i fer dels enigmes l'única raó de ser del blog... i així segueixo vuit anys i escaig després.


I fins aquí el text que ens demana en XEXU que, com que sóc molt disciplinat, he fet de 120 paraules justes. Però, ja que m'he posat a recordar, m'agradaria complementar-lo afegint algunes dades més. Ho faig amb les següents...

ADDENDES

1.- De WordPress a Blogger:
La primera imatge de capçalera que va tenir el XAREL-10 va ser la que encapçala aquest post i el seu primer url fou http://xerraires.net/macabeu. Era un blog de Wordpress perquè XERRAIRES.net, la plataforma blogaire que l'acollia, estava basada en aquest sistema de gestió de continguts per internet. Jo no tenia cap problema en que fos així (quan t'hi acostumes WordPress és tan fàcil de fer anar com Blogger i, en certes coses, el supera) però em vaig trobar que la immensa majoria dels blogaires que anava coneixent eren de blogspot i, per fer més fàcil la interacció amb tots vosaltres i com que no tenia gens clar que XERRAIRES.net es mantingués funcionant durant molt temps més, vaig decidir passar-me a la casa gran de Blogger quan feia sis mesos que havia obert el blog. Per cert, vaig encertar en les meves prediccions sobre la desaparició d'aquella plataforma blogaire local i per això actualment la primera adreça del meu blog no porta enlloc però si voleu saber com era el XAREL-10 quan va començar, podeu anar a veure la còpia que fa un temps vaig publicar aquí:


2.- El nom:
Si unes hores abans de crear el blog no m'havia ni passat pel cap que mai en podria tenir un, molt menys tenia pensat un nom per posar-hi arribat el cas. Quan va ser el moment d'escollir-ne un podria haver anat per qualsevol banda però, com que sempre m'ha interessat molt el món del vi i m'han agradat moltíssim els jocs de paraules, vaig optar per posar-me el nick de "macabeu" (molt poc temps després ja vaig adoptar la variant escocesa de Mac McAbeu que encara mantinc) i batejar el blog aprofitant la famosa errada de Mª Teresa Campos recollida pel programa "Malalts de Tele":


3.- Els enigmes:
Per què un blog d'enigmes?. Doncs perquè sempre m'han agradat i en tenia uns quants de guardats que havia anat trobant i traduint al català per fer-ne un recull personal. El segon dia de blog vaig publicar-ne cinc més d'aquest recull (que aleshores era un simple document word) i aquella mateixa tarda vaig rebre els primers comentaris amb algunes solucions. També va ser així amb els següents que van sortir, en canvi el post sobre el centre comercial no va suscitar cap interès. Com a mi tampoc m'interessava gaire, aquesta és la veritat, vaig replantejar-me la primera idea (que tampoc és que hagués estat massa "plantejada", d'altra banda) i vaig decidir dedicar el blog només a compartir els meus enigmes mentals deixant còrrer els altres tipus de posts... i fins ara.
Parlant de reculls i com ja he explicat alguna vegada, aquell octubre de 2008 tenia recopilats exactament 150 enigmes mentals i 0 endevinalles. Per "culpa" del blog i gràcies a que sempre heu estat a l'altre costat intentant solucionar-los, espero arribar als 1000 de cadascun que és la fita que, ara com ara, m'he marcat a mi mateix i al LLIBRE (que ja fa temps que no és un Word sinó una base de dades de LibreOffice). Evidentment si avui he de destacar-ne algun, no pot ser altre que el primer de tots i, encara que el podríeu trobar fàcilment anant a l'inici de l'arxiu d'entrades, crec que es mereix que en deixi constància gràfica aquí mateix. Va ser aquest:



4.- La interacció:
Al seu post, en XEXU a més de voler saber què em va portar a aquest món (que ja us he explicat) també pregunta per què m'hi vaig quedar. A casa, d'això en diem ser un xafarot però, tot i així, li contestaré. La resposta a aquesta segona part de la pregunta és "la interacció blogaire". Publicar enigmes mentals està molt bé però trobar gent que es molesta a intentar solucionar-los és genial. I, mal m'està el dir-ho, això ho vaig aconseguir gairebé immediatament. Ja he explicat que el segon dia de blog vaig rebre els primers comentaris. El primer va ser d'aquell amic que em va engrescar a obrir un blog, l'ESTEVE. Lògicament els següents també van venir d'altra gent de XERRAIRES.net però ben aviat van aparèixer blogaires de lluny de casa que hi deien la seva. En aquest sentit em va ajudar molt el fet que, quan el XAREL-10 encara no havia complert el primer mes de vida, va tenir l'honor de ser BLOG RECOMANAT a la secció BLOGGIES del programa de ràdio EL MÓN A RAC-1.
Per la meva banda, jo també em vaig interessar de seguida en el que oferien altres blogs que anava descobrint. Aviat la meva llista "Altres blogs" (que aleshores feia de forma manual) va anar creixent, mentre anava trobant més gent amb qui compartir interessos. Recordo gratament l'efervescència dels blogs d'aquells primers anys (els homenatges blocaires que es muntaven sovint, els meus sonets als jocs literaris d'en Tibau, els Premis C@TS i tantes altres iniciatives compartides en les que participava tant com podia). Ara tot s'ha calmat força (jo inclòs) però, ni que sigui a un ritme menor, la interacció no s'ha aturat mai i això és el que importa. Que per què continuo al món dels blogs?... doncs perquè vosaltres també hi sou. Ni més ni menys.



5.- Un document històric:
Com us he explicat, XERRAIRES.net va ser la plataforma blogaire creada al meu poble que va acollir els primers mesos de la història del XAREL-10. Ara ja fa una colla d'anys que va desaparèixer però al principi va ser força activa promocionant aquest món virtual i una mostra és el document que us enllaçaré a continuació. Es tracta d'un Powerpoint creat per presentar una xerrada sobre els blogs que es va fer el 21 de novembre de 2008. Són 21 diapositives que ens parlen sobre el que ens ofereix internet, ens anima a participar-hi obrint un blog i ens dóna instruccions i consells per fer-ho. Segurament en alguns aspectes ja s'ha quedat obsolet però encara que únicament sigui pel que té de document històric de la Catosfera, trobo que val la pena que li feu una ullada (i sinó almenys feu-ho perquè a la sisena diapositiva hi surto jo :-D). Aquí el teniu:

divendres, 3 de març del 2017

Fragment Parcial 052


QUÈ ÉS AIXÒ?

Quan vaig anar a aquella galeria que anunciava la venda de fotografies al detall m'imaginava una altra cosa.

Però el que vaig trobar van ser fotografies de detalls on costa endevinar el que hi ha representat.

Espero que vosaltres sigueu prou detallistes per ajudar-me a descobrir que s'hi veu en aquestes imatges...
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 2 de març del 2017

Endevinalla 873

E873.- Jo aterro les cases, / jo les reforço també, / jo sóc a totes les cuines. / Endevina tu el que és.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dimecres, 1 de març del 2017

873.- Nou xifres diferents

873.- Quants nombres de nou xifres hi ha que tinguin tots els dígits diferents?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "