GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 13 de desembre del 2017

942.- Les edats dels cinc fills

942.- En Benet i la Berta tenen cinc fills. La més petita es diu Alba. Després ve en Blai que té exactament el doble d’edat que la seva germaneta. La tercera és la Carla, l’edat de la qual sumada a la de l’Alba és el doble que l’edat d’en Blai. El següent es diu David que té una edat que sumada a la del seu germà dóna el doble de la suma de les edats de les seves germanes petites. La filla més gran, l’Eva, acaba de complir els 21 anys i això provoca que en aquella família les edats de les nenes ara dupliquin les edats dels nens. Podeu deduir l’edat (en anys i mesos) de cadascun dels fills i filles d’en Benet i la Berta?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Anys i mesos?

CARMEEEEEEEEEEEEEEEEEE :-DD

Carme Rosanas ha dit...

M'hi poooooooosooooooo!

Carme Rosanas ha dit...

L'Alba té 1 any i 9 mesos
En Blai té 3anys i 6 mesos
La Carla té 5 anys i 3 mesos
En David té 10 amys i 6 mesos
I l'Eva 21 anys

Carme Rosanas ha dit...

He agafat les inicials dels noms com a incògnites de les equacions:

B = 2A
C + A = 2B
D+B = 2 (A+C)
21+A+C= 2(B+D)

xavier pujol ha dit...

Però Carme... tu ets de lletres o de números?

Carme Rosanas ha dit...

Ha, ha, ha... ara m'has fet riure, Xavier. Si mires bé aquestes equacions, ja ho veuràs de seguida: Sóc molt més de lletres que de números, però els números també m'enamoren... tinc el "corasón partio"

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: Si la suma de l’edat de l’Eva (21) fa que les edats de les nenes passi de valer la meitat de la dels nens a valer-ne el doble indica que l’edat dels nois ha de ser dues terceres parts de l’edat de l’Eva (21·2/3 = 14). Aquesta dada ens permet saber la suma de les edats de les nenes petites (sense l’Eva) que serà la meitat de la dels nens (14/2 = 7). I com que aquesta suma és el doble de l’edat del primer nen ja tenim que l’edat d’en Blai és (7/2 = 3’5) de 3 anys i 6 mesos. D’aquí calculem l’edat de l’Alba (3’5/2 = 1’75) 1 any i 9 mesos. La de la Carla (7 – 1’75 = 5’25) 5 anys i 3 mesos. La d’en David (14 – 3’5 = 10’5) 10 anys i 6 mesos. I finalment l’Eva que té 21 anys com ja sabíem.

Una altra manera de dir el mateix que ens explica i calcula la CARME que, evidentment, s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada