GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 d’octubre del 2017

925.- Serrant un tauló

925.- A la serradora principal de l’Illa de l’Escaquer han rebut l’encàrrec de tallar un tauló de fusta per obtenir-ne un tros que sigui una vuitena part de l’original. Per aconseguir-ho, primer van tallar el tauló per la meitat exacta; després van posar una de les meitats damunt de l’altra i van tornar a serrar-les per la meitat; a continuació van apilar els quatre trossos i van repetir l’operació de tallar-los per la meitat. Malgrat tot, al final d’aquesta feinada es troben que el pes de cadascun d’aquests vuit trossos de fusta no és la vuitena part del pes del tauló original. Què ha fallat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que el tauló de fusta no té una densitat homogènia i per tan hi ha parts que pesen més que d’altres?

jo rai! ha dit...

I encara que fos homogènia, que no té perquè ser-ho, si ho fem a pes i no a longitud hauríem de comptar la merma de les serradures que resulten de cada tallada.

McAbeu ha dit...

Està ben pensat això de la possible densitat no homogènia de la fusta, PONS, però aquesta vegada el LLIBRE no es vol complicar tant la vida i es decanta per donar la raó a en JO RAI! quan indica que l'errada de l'operari ha estat no tenir en compte la pèrdua de material en forma de serradures que són produïdes pels diversos talls amb la serra i que provoquen que cadascun dels vuit trossos resultants siguin més petits (tant en pes com en longitud) del que correspondria a una vuitena part exacta del tauló original. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada