GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 20 de setembre del 2017

920.- Un grup ben avingut (o no)

920.- Abel, Benet, Carles, David i Eudald són un grup d'amics que es coneixen des de que anaven junts a col·legi. Són de caràcters molt diferents, alguns d'ells són tan honrats que sempre diuen la veritat i els altres són tan falsos que sempre menteixen. És difícil mantenir una relació d'amistat en aquestes condicions, així que per descobrir l'abast del problema, interroguem als nois. Abel diu: «Benet és molt honrat», Carles afirma: «David és un fals», Eudald explica: «Abel no és un mentider», Benet comenta: «Carles no és honrat», David assegura: «Eudald i Abel tenen caràcters completament diferents». Podeu dir-nos quants mentiders hi ha al grup?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que n'hi ha 4.

He provat de començar amb la hipòtesi que Abel era honrat i no em lliga res de res. Començant amb un Abel mentider, si que em lliga. No sé si és l'única manera.

H (honrat) F (fals)

Si Abel és F, Benet també serà F i Carles serà H, Si Carles és H David serà F, si David assegura que Abel i Eudald són diferents, com que David es F, vol dir que seran iguals, per tant Eudald també és F

McAbeu ha dit...

CARME: Són ben correctes, tant el plantejament que fas com la solució que en resulta. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada