GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 19 de juny del 2017

898.- Reunions sectàries

898.- Una secta d'adoradors de la Llum i la Foscor es reuneix el primer dijous després del primer dissabte de cada mes si fa sol o el segon divendres després del primer dimecres si és de nit i no plou. Entendreu que, si per decidir el dia de la trobada s'ho compliquen tant, per determinar el nombre de fidels presents no s'hi posin per menys i, d'aquesta manera, sabem que a cada reunió s'han de convocar obligatòriament 7 fidels cecs (que són els que veuen més enllà de la llum), 3 fidels cecs d'un ull (que veuen tant la llum com l'ombra), 5 fidels amb visió completa (per percebre la realitat tal com és) i 9 que només hi vegin d'un ull (per evitar enlluernaments fútils). Cal dir que la secta havia viscut temps millors però que actualment té molts pocs membres actius i el secretari té força feina per completar el quòrum de les reunions, podeu ajudar-lo calculant quin és el nombre mínim de membres necessaris que ha de convocar per complir les exigències de cada trobada?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

18 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Això és l'Opus, oi?

Carme Rosanas ha dit...

Marededeusinyor! Mc, aparta't d'aquestes males companyies!

jo rai! ha dit...

7 de cecs, 5 que hi vegin i 9 d'un ull que serien "polivalents". 21?
Complicada aquesta gent...

McAbeu ha dit...

XAVIER: No, és una altra lliga això. ;-)

CARME: He d'admetre que una mica rarets si que ho semblen, efectivament. :-DD

JO RAI!: Gràcies per posar-te a resoldre l'enigma. La teva resposta sembla ben lògica... però no és la del LLIBRE. Caldrà donar-li alguna volta més a l'enunciat. ;-)

Anònim ha dit...

Els 7 cecs es poden solapar amb els 3 cecs d’un ull. Els 5 complets es poden solapar amb els 9 que només hi vegin d’un ull si els 5 complets es tapen un ull. Per tan 7 + 9 = 16.

McAbeu ha dit...

PONS: Si arribes a la solució correcta però amb una explicació totalment incorrecta, et mereixes el rètol vermell?. Mentre t'ho penses i em contestes, et diré que res de fer trampes "tapant-se els ulls". Potser la secta és una mica de nyigui-nyogui però són gent seriosa, que t'has pensat!. ;-D

Anònim ha dit...

D'acord, ja veig per on va la cosa, quan diu 7 de cecs enlloc especifica que siguin cecs dels dos ulls, poden ser cecs només d'un ull, per tan tenim 9 bornis, 5 amb els dos ulls bons 9 + 5 = 14. Vaja, cada vegada en son menys xD Però has dit que eren 16, no?

McAbeu ha dit...

PONS: T'he de dir, i no és broma, que certament veus per on va la cosa... però que, tot i així, vas malament. Els cecs són cecs del tot, has de mirar cap a una altra banda. ;-)

jo rai! ha dit...

A mi no em surten els números...

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Més que fer números, que també, el que es tracta és d'interpretar correctament tot el que ens diu (o ens vol dir) l'enunciat. Sort! :-)

jo rai! ha dit...

Home, posats a fer interpretacions esotèriques, els cecs no saben si és de dia o de nit la tal convocatòria i potser no caldria que hi anessin... Res que no em surten els números perque n'hi hagi 16.

Anònim ha dit...

Els 3 fidels cecs d’un ull també poden ser cecs dels dos ulls, per tan queden englobats en els 7. Que només hi vegis d’un ull no vol dir que tinguis visió incompleta, a la fi i al cap hi veus igual perdent només una mica de camp focal, però això són tecnicismes i jo no li diria visió incompleta per tan els 5 queden englobats en els 9 que només hi veuen d’ull. Per tan 7 + 9 = 16

McAbeu ha dit...

JO RAI!: La presència dels cecs és imprescindible, que no hi vegin no implica que no sàpiguen en quina hora viuen. A en PONS sembla que si li han sortit els números, ara li comento. ;-)

PONS: Em semblava que ja teniem clar que els 3 cecs d'un ull quedaven englobats amb els 9 que només hi veuen d'un ull per tant la primera part del teu comentari com que no. En canvi, ho encertes perfectament en la segona part. L'enunciat parla de "5 fidels amb visió completa" per fer-nos pensar en gent amb dos ulls però és evident que una persona que li falta un ull veu el mateix que una persona amb dos i, per tant, també "percep la realitat tal com és". En conseqüència, i tal com apuntes, tenint en compte que algú que hi veu d’un sol ull també té una visió completa (veu exactament el mateix que algú amb dos ulls), el nombre mínim d'assistents a les reunions serà 16 (7 cecs i 9 bornis). Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Si, això vol dir, es que al final m'he liat amb tants sectaris sords i coixos...

jo rai! ha dit...

Mira, jo sempre he pensat que els qui hi veuen d'un sol ull no hi veuen igual que els que hi veuen de tots dos. Coses meves!
Si noi, surten els números!

McAbeu ha dit...

PONS: Els sectaris, en general, són "liosos" de mena. :-D

JO RAI!: Pensa que quan un borni va al cinema paga l'entrada completa. No trobes que el fet que no li rebaixin un 50%, és un prova prou irrefutable?. ;-)))

jo rai! ha dit...

Però de veritat a tu et sembla que no hi veuen "pla"?
Ves que sempre m'ho he pensat!

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Pensa que el "truc" de l'enunciat, el que fa que sigui un enigma mental, és justament la manera d'interpretar l'expressió "visió completa" de l'enunciat. Potser sí que la visió en tres dimensions necessita els dos ulls (i en aquest sentit no seria "completa") però és evident que amb un ull veus el mateix (sensació de profunditat a banda) que amb dos ulls. Si agafes això de "visió completa" en el sentit que si quan mires (amb els dos ulls) una panera de fruita amb dues taronges i quatre pomes, continues veient-hi exactament el mateix (la panera "completa" i no només una taronja i dues pomes) quan et tapes un ull, és quan, com deies tu mateix, "els números surten" per arribar a la solució. S'ha de tenir en compte que si els enigmes no juguessin amb aquestes "diferents interpretacions de l'enunciat" no serien enigmes, no et sembla?.

Publica un comentari a l'entrada