GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 14 de juny del 2017

897.- Fraccions iguals però diferents

897.- Podem trobar dues fraccions que tinguin el mateix valor però de manera que si en una d'elles el numerador és més petit que el denominador en l'altra es doni el cas invers, és a dir que el denominador tingui un valor més baix que el numerador?

9 comentaris:

Jordi ha dit...

Bon dia,

Si a/b = c/d tal que a>b i d>c pot ser si a=c=0 i b>0 i c<0. Llavors (a/b)=(c/d)=0

És a dir, que els numeradors siguin 0 i els denominadors un nombre positiu u un de negatiu. Tot i així miraré a veure si hi ha més casos.

jo rai! ha dit...

En el cas d'en Jordi el valor de les dues fraccions seria zero, però si acceptem infinit com a valor, deixem el zero al denominador i posem els valors positiu i negatiu a dalt i em penso que també funcionaria, hi penso...

Assumpta ha dit...

Ostres... què faig jo aquí?

:-DD

McAbeu ha dit...

Començo pel final...

ASSUMPTA: De visita, no?. :-DDD

JO RAI!: No cal que entrem en les indeterminacions matemàtiques, si acceptem que infinit és un valor concret aleshores la teva opció no funcionaria perquè una de les fraccions ens donaria "infinit" i l'altra "menys infinit" però, per altra banda, està clar que "infinit" no és un número concret. Ja ho veus, tot massa indeterminat i, en aquest cas almenys, el que ens demana el LLIBRE és més concret... i més fàcil. ;-)

JORDI: La teva solució és correcta però no completa. Parles del cas en que els dos numeradors valen zero però això només és un cas molt concret d'aquests "més casos possibles" que tu mateix, al final del teu comentari, sospites que existeixen. Et confirmo que si que n'hi ha més, a veure si els trobeu. Sort!

Anònim ha dit...

Fraccions del tipus 1/2 i -1/-2. Es a dir, fraccions amb el mateix número però els dos positius en el primer cas i els dos negatius en el segon.

McAbeu ha dit...

PONS: Correcte, dones un altre cas possible (fer servir números iguals amb diferent signe matemàtic) però encara hi ha alguna altra opció de resposta. Va, un últim esforç i enllestim l'enigma. :-)

Carme Rosanas ha dit...

Una fracció mixta, amb un nombre enter davant però amb el mateix numerador i denominador que l'altre que no té enter.

Carme Rosanas ha dit...

uf! Ho he explicat ben bé al revés... encara que el concepte de fracció mixta serveix igual.

Vull dir per exemple 4/3 que té el numerador més gran és igual que 1 1/3 que tè el numerador més petit

McAbeu ha dit...

CARME: Doncs mira, en aquesta opció jo no hi havia pensat (ni el LLIBRE tampoc :-D). Certament, les fraccions mixtes (combinació d'un número enter i una fracció) valdrien en alguns casos com bé expliques però, com li he dit a en JO RAI!, no cal complicar-nos-ho tant. Les fraccions de que ens parla l'enunciat són les fraccions "de tota la vida" simplement amb un numerador i un denominador. ;-)

Publica un comentari a l'entrada