GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 5 de juny del 2017

894.- Vigilant l'internat

894.- La zona de dormitoris de l’internat «Aquí n’aprendreu!» de l’illa de l’Escaquer és un edifici quadrat d’una sola planta dividida en una quadricula de 3 x 3 habitacions. La cambra central l’ocupa el vigilant i les vuit restants són pels interns a raó de 3 nois per habitació. Per controlar que ningú s’escapi de nit, el vigilant disposa d’un sofisticat sistema que li permet comptar la gent que hi ha en cada moment a les habitacions a cada costat de la seva. És a dir, el vigilant no pot saber quants ocupants té una habitació concreta (això aniria en contra de la intimitat dels alumnes) però si el total de les tres habitacions que té a la dreta, de les tres de l’esquerra, de les tres de dalt i de les tres de baix respectivament. Amb això ja en té prou, és suficient que aquests valors siguin sempre 9 per garantir que la cosa va bé. O almenys això és el que pensa el vigilant perquè els 24 alumnes han descobert una manera d’enganyar el sistema i que els permet que cada nit alguns d’ells puguin sortir de l’edifici sense ser descoberts. Com s’ho han fet i quin és el nombre màxim d’interns que cada nit poden sortir de l’internat sense que soni cap alarma?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs cada nit poden fotre el camp 6 alumnes i el vigilant no se n'assabentarà amb el seu sistema tan perfeccionat. N'hi ha prou amb que 9 alumnes es tanquin en l'habitació d'una cantonada del quadrat, i 9 més el la cantonada contraria, en diagonal. Si ho fan així, tant si mira a dreta, esquerra, dalt o baix, sempre veurà que n'hi ha 9 en cada cantó. I 6 que estaran de festa sense que se n'adoni.

Carme Rosanas ha dit...

El nom d'aquest internat fa por, però la realitat és que, com diu en XeXu, cada nit hi ha dues gresques de 9 persones muntades i 6 que s'en van de farra a fora.

Elfreelang ha dit...

ho sento ara mateix no tinc cap per fer números ,igual té tota la raó en XeXu

Assumpta ha dit...

Mare meva!! Mentre jo intentava comprendre com anava tot, alguns ja heu descobert el sistema... Reverències :-)

Anònim ha dit...

Ara començo a entendre per què es diu l’illa de l’Escaquer, perquè aquí la gent només pensa en escaquejar-se!

PS: Si, si, la solució d’en Xexu em sembla bé

xavier pujol ha dit...

Vigilant l'internet?

McAbeu ha dit...

Doncs sí, una quarta part (6) dels alumnes podrà sortir cada nit de l'internat sense que el sistema de vigilància faci sonar cap alarma seguint el sistema que ens explica XEXU i que després també confirmeu alguns de vosaltres. Felicitats!! :-))

PS: El que s'ha de vigilar d'internet, XAVIER, és que no ens vigili ell massa a nosaltres. ;-)

Sergi ha dit...

Un rètol vermell, ja no recordava què era això...

Publica un comentari a l'entrada