GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 9 de maig del 2017

AGENDA JUDICIAL 2500 - Primera Jornada

La "Trilogia de les Agendes" ja està completa. La història que va començar fa set anys amb el romàntic relat "TRETZE AGENDES" i va continuar amb la novel·la policíaca "UNA AGENDA TACADA DE SANG" ens sorprèn ara amb la tercera entrega de la sèrie que porta per títol "AGENDA JUDICIAL".

Han passat alguns anys des dels fets explicats a la segona part. Lluís Jornet continua empresonat com autor material de l'homicidi de Kakuei Sukuda, un dels presidents de la multinacional "Harper & Sukuda Corporation". En canvi, Patrícia de Folgueroles, esposa del mort i condemnada com encobridora del crim, acaba de sortir en llibertat. Aquesta reaparició ha tornat a sacsejar la vida de tots els personatges i sobretot la de Laura Fonts, directora de la seu de l'empresa a Barcelona i enemiga des de sempre de la Patrícia, que es troba involucrada de nou en un judici, aquest cop per assassinat.

Obrim doncs l'AGENDA JUDICIAL per seguir, jornada a jornada, el desenvolupament d'aquest judici tot llegint les transcripcions de les declaracions dels diferents testimonis. La nostra feina és fer de jurat i encertar el veredicte correcte...


AGENDA JUDICIAL - JORNADA 1
DECLARACIÓ DE LAURA FONTS

- Coneixia a Patrícia de Folgueroles, senyora Fonts?

- Sí. Havíem estat companyes d'escola i vam tornar a coincidir uns anys després perquè ella es va casar amb Kakuei Sukuda, que era un dels propietaris de l'empresa on treballo.

- La multinacional tecnològica «Harper & Sukuda Corporation»?

- Exacte. En sóc la vicepresidenta Directora General pels Països de la Unió Europea i dirigeixo la seu d’aquí a Barcelona.

- Quina relació tenia amb Patrícia de Folgueroles?. Eren amigues?

- No. No ho érem. De petites no formàvem part de la mateixa colla de companys i de grans la meva relació amb ella era purament professional. Ens veiem perquè era la dona del meu cap i res més. Quan la van detenir com a còmplice en la mort del seu marit en vaig perdre totalment el contacte.

- Ara que el cita, permeti'm preguntar-li pel cas Sukuda. Va ser un bon trasbals per vostè, no és cert?.

- És clar. Que trobin una persona morta al teu despatx, que aquesta persona sigui, no només el teu cap, sinó també un amic i que després te n'assabentis que l'autor del crim és el teu secretari personal, en el qual confiaves plenament i que ha estat capaç de fer una cosa així perquè s'ha deixat enredar per la dona del mort a la que ajudava a robar fons de l'empresa i a falsificar-ne els llibres de comptabilitat, no li sembla que són prou motius per trasbalsar-se?.

- Evidentment, sra. Fonts. Però jo em referia a un detall concret del cas que, clarament, vostè ha obviat. No és cert que, en un primer moment, la Patrícia de Folgueroles i en Lluís Jornet, el seu ex-secretari, van intentar acusar-la a vostè d'aquell crim?. Que havien preparat unes proves que la inculpaven directament i que si no fos per la investigació policial que els va descobrir, la que hauria anat a la presó hauria estat vostè?.

- Jo no diria que van ser descoberts per la investigació policial, però tota la resta és veritat.

- Com també és veritat que a l'escola la Patrícia li feia la vida impossible. Menystenint-la pel seu origen humil i refregant-li per la cara que ella, al contrari de vostè, provenia d'una família rica.

- Sí, és cert.

- Per tant, vostè no només tenia motius per no ser amiga de la Patrícia de Folgueroles sinó que podríem dir que tenia motius de sobres per voler-li mal, no?. Digui'ns-ho ara i enllestim aquest judici d'una vegada: Va ser vostè qui la va matar, sra. Fonts?. És vostè culpable de l'assassinat de Patrícia de Folgueroles?.

CONTINUARÀ...

**********************

I fins aquí l'extracte de la jornada judicial d'avui, demà escoltarem un nou testimoni...

Amb el que hem llegit fins ara, potser no teniu encara totes les dades que us permetin fer com cal la vostra feina de membre del jurat. Tot i així podeu dir el que us sembli als comentaris del post. Estan moderats per si algú encerta el veredicte abans d'hora però aniré publicant així que pugui la resta del que em dieu. Recordeu que no es tracta de descobrir les circumstàncies de la mort de Patrícia de Folgueroles (encara que si algú ho fa, millor que millor) sinó trobar les proves que inculpen o exculpen l'acusada del crim, na Laura Fonts. Sort!

15 comentaris:

Sergi ha dit...

Un moment, un moment. La Patrícia Folgueroles no acaba de sortir en llibertat? I el final de la declaració acaba preguntant a la Laura Fonts si la va matar? És que no tenim tota la informació? En cap moment no s'havia dit abans que la Folgueroles fos morta, no?

A falta d'aquest aclariment, he fet algunes notes de detalls que m'han sobtat a veure si em serveixen per prendre una decisió. De moment no ensenyarem les cartes.

McAbeu ha dit...

XEXU: Sabem, perquè ens ho diuen a la introducció, que ens trobem davant un judici per assassinat i, encara que és ben veritat que no tenim encara tota la informació, sí que podem dir que, com a mínim, aquest primer capítol ens serveix per saber qui és el mort i qui és l'acusat.
La morta, efectivament és la Patrícia de Folgueroles que és veritat qua ha sortit en llibertat no fa gaire però, pel que sembla, no n'ha pogut gaudir massa temps.
I en l'altre paper principal tenim la Laura Fonts, ella és l'acusada i la vostra feina és trobar les proves que l'inculpen o l'exoneren entre tot el que és dirà al judici. Fas bé de prendre notes dels detalls, això és el que han de fer els bons jurats. ;-)

Sergi ha dit...

Aaaaaah. Això també contesta un dels dubtes que tenia, que no era possible que a tu se t'hagués passat, per això ni ho he mencionat... com és que hi ha un judici per aquest cas, si ja n'hi va haver un... però és clar, estem davant d'un altre cas.

McAbeu ha dit...

XEXU: Exacte, és un cas totalment nou. El judici per la mort de Kakuei Sukuda ja és va fer i van condemnar a Lluís Jornet com autor de l'homicidi i a Patrícia de Folgueroles com a encobridora. Han passat alguns anys des d'allò, la Patrícia ja ha complert la seva pena i ha sortit en llibertat però, com he dit abans, no l'ha pogut gaudir gaire perquè l'han trobat morta i és aquest nou assassinat el que estem jutjant ara.

Carme Rosanas ha dit...

No em fio un pèl de cap investigació judicial...

Ni tampoc de els meves capacitats d'investigadora... però ho intentarem amb bona voluntat.

McAbeu ha dit...

CARME: Certament, estan força desacreditades les investigacions judicials avui en dia però aquesta serà un cas apart, no ho dubto. Com tampoc dubto de la vostra capacitat... i fins i tot de la vostra bona voluntat. ;-)

Assumpta ha dit...

Ostres!! La PATRÍCIA morta!!!...

Evidentment, la LAURA no pot ser (en MAC no faria una cosa així a la "meva" LAURA hehehe)... veurem com avancen les coses...

Garbí24 ha dit...

seguirem el fil del judici

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Acabem de començar, és molt aviat per aventurar conclusions definitives. ;-)

JOAN: És el que toca.

Consol ha dit...

M'acabo d'assabentar de la vista oral del judici. Prenc nota però de moment no veig la llum, ja diuen que la justícia és cega... o potser no, ja ho veurem.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Has arribat ben a temps, just a la primera compareixença. :-D Sí, potser és una mica aviat per veure la llum, haurem d'esperar com van les pròximes jornades.

Anònim ha dit...

Jo sóc de CSI, vull dir que el què diguin els implicats ho trobo secundari per mi son les proves les que mai menteixen, per tan espero a veure que troba la policia forense. Bé l’Horatio Caine ja estaria traient-se les ulleres de sol i amenaçant i insultant a tothom però ell es un cas a part, jo sóc més de la vella escola de Grissom i companyia.

McAbeu ha dit...

PONS: Així t'agradarà saber que la compareixença de l'inspector de policia Antoni Roig està prevista per la tercera jornada del judici i que, per tant, serà dijous quan llegirem l'extracte de la seva declaració.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Així la Laura no és l'assassina, ja que en la novel·la policíaca, sempre no és el que sembla ser.

McAbeu ha dit...

ALFONSO: Potser sí però... i les proves?. ;-)

Publica un comentari a l'entrada