GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 8 de març del 2017

875.- Sincronitzant els rellotges

875.- Dos amics van comprar fa temps dos rellotges de paret i estan tan satisfets d'aquella compra que des d'aleshores no en fan servir cap altre. Per desgràcia, ahir a la nit un d'ells va oblidar donar corda al seu rellotge i aquest matí se l'ha trobat parat. Evidentment necessita tornar-lo a posar a l'hora i, per fer-ho, decideix que anirà de visita a casa del seu amic que fa temps que li deu un cafè i així aprofitarà per veure quina hora marca l'altre rellotge de paret. Ho fa doncs així: Surt de casa seva al número 12 del carrer del Cucut, va caminant fins al número 48 del mateix carrer on viu el seu amic, pren un cafè amb ell, xerren una estona i torna a casa. Quan hi arriba posa el seu rellotge a l'hora exacta basant-se en l'hora que marcava el rellotge del seu amic. És possible això?. Com s'ho ha fet?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

7 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Compta les passes que ha invertit en l'anada (un segon per passa)

McAbeu ha dit...

XAVIER: No va per aquí la solució que busquem. El nostre protagonista no està per caminar, comptar passes i calcular segons tot alhora... s'atabalaria. ;-)

jo rai! ha dit...

Li ha trucat per telèfon?
Si no és que viuen a hores de distància el més normal fora mirar l'hora en sortir de ca l'amic i, un cop a casa esperar que toqui la campana de l'església

jo rai! ha dit...

Se m'ha escapat el dit!

Sabria els "quarts de més" des que ha sortit però, ben mirat si hi havia campanar es podia haver estalviat l'excursioneta...

Res home, res, una trucada i llestos!

McAbeu ha dit...

JO RAI!: No. Ni campanar, ni telèfon (i ja m'avanço jo, per si de cas) ni tampoc val engegar el televisor a l'hora del telenotícies. ;-)
Pel que fa al tema de si els dos amics viuen a hores de distància, l'enunciat ja deixa clar que no és així quan assenyala que les seves dues cases són del mateix carrer.


Penseu que no és un enigma de pensament lateral, per solucionar-lo s'ha d'aplicar la lògica i, potser, una mica de matemàtiques. :-)

jo rai! ha dit...

Bé doncs,res d'aparells moderns.

Quedem que el primer amic engegui el rellotge abans de sortir de casa. Miri l'hora al rellotge del seu amic quan hi arribi i la torni a mirar quan surti i així sabrà quanta estona s'hi ha estat.
En arribar a ca seua sabrà quant ha trigat en anar, tornar i berenar. Di descompta l'estona del berenar i divideix per dos sabrà el temps que ha durat la passejada. El suma a l'hora que marcava el rellotge de l'amic en sortir i suposadament pot sincronitzar els dos rellotges.
(només espero que el carrer del Cucut aquest no sigui massa costerut i es trigui el mateix en anar que en tornar...)

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Ara sí, aquest és mètode que ens demanava el LLIBRE. Felicitats, t'emportes el rètol vermell. :-))

Us poso a continuació la solució del LLIBRE que diu exactament el mateix amb unes altres paraules: Està clar que el problema està en saber exactament l’hora al tornar a casa. Per saber-ho, ha d’actuar de la següent manera:
1) Just abans de marxar de casa, ha de donar corda al seu rellotge i anotar l’hora que marca. Diem-li A
2) Anar a casa del seu amic i just arribar-hi anotar l’hora que és. Diem-li B
3) Just abans de marxar de casa de l’amic, tornar a anotar l’hora. Serà C.
4) Tornar a casa i a l’arribar-hi mirar quina hora marca el rellotge, li direm D.
Amb aquestes dades podrem saber quina hora és. La diferència (D-A) és el temps que ha estat fora de casa, la diferència (C-B) indica el temps passat a casa de l’amic, Per tant, la resta de [(D-A) – (C-B)] ens donarà el temps passat en els trajectes d’anada i tornada entre les dues cases. La meitat d’aquest temps serà el que ha tardat fent el trajecte de tornada a casa. Només cal sumar a C el temps que ha tardat en tornar per saber exactament quina hora és.

Publica un comentari a l'entrada