GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 20 de febrer del 2017

870.- Els tres favorits

870.- De tots els participants que s'han apuntat a una cursa benèfica n'hi ha tres que destaquen per tenir un nivell molt més alt que la resta. Els quatre membres del comitè organitzador especulen abans de la cursa sobre el resultat de la mateixa i de la posició en que quedaran aquests tres favorits. Un dels organitzadors afirma: «Benet o Jan guanyaran», un altre diu: «Si Jan no guanya, aleshores guanyarà Benet», el tercer replica: «Si Jan no arriba tercer, Pol serà el guanyador» i l'últim té clar que: «El subcampió serà Jan o Pol». Una vegada realitzada la cursa es confirma que els tres favorits ocupen els tres primers llocs i que els quatre organitzadors van encertar les seves prediccions. Sabent això, podeu dir en quin ordre van arribar Jan, Benet i Pol?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Crec que l'ordre és així:

1.- Benet
2.- Pol
3.- Jan

Em sembla que així es compleixen totes les prediccions

Assumpta ha dit...

Jo, si ho diu la CARME, m'ho crec :-))

xavier pujol ha dit...

Amb una fotografia del podi ho hauríem resolt abans.

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: Cas 1: Suposem que Jan ocupa el primer lloc, aleshores per l'afirmació 3 Pol també seria el guanyador. (impossible)
Cas 2: Si Jan és segon, l'afirmació 2 ens diu que Benet serà el campió i això és contradictori amb l'afirmació 3 que diu que el guanyador seria Pol (impossible).
Tenim doncs que Jan és tercer, aleshores per l'afirmació 3 Pol ha de ser segon i això implica que Benet és el primer classificat.


Solució que coincideix exactament amb la que ens dóna la CARME. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada