GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 8 de febrer del 2017

867.- Liquidant el celler

867.- Un celler ha tancat el negoci i els dos socis han liquidat totes les existències. Al final només els han quedat 10 litres de vi repartits de manera que 4 són dins un recipient de 6 litres de capacitat i els altres 6 litres són dins d'un recipient de 7 litres. Remenant per la botiga buida han trobat també un recipient amb capacitat per a 3 litres. Els dos homes volen repartir-se, a parts iguals, el vi que els ha quedat. Com ho poden fer amb el menor nombre de passos possibles?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Omplim la de 3 amb la de 4/6 => 1/6, 6/7, 3/3
Omplim la de 7 amb 1 litre de la de 3 => 1/6, 7/7, 2/3
Omplim la de 6 amb 5 litres de la de 7 => 6/6, 2/7, 2/3
Finalment omplim la 3 amb 1 litre de la de 6 =>5/6, 2/7, 3/3
I ja ho tindríem, potser hi ha un camí més curt però no l’he vist.

Assumpta ha dit...

Que seguin tranquil·lament i vagin bevent :-DD

jo rai! ha dit...

Més curt no ho sé, però més pràctic sí: un cop enllestit el prcés d'en Pons es passa el contingut del recipient de 3 al de 7 litres i així només han de carregar un recipient cadascun. De tota manera, el sistema de l'Assumpta em sembla prou bé ;D

xavier pujol ha dit...

Un cop aconseguit se'l van beure?

McAbeu ha dit...

Admeto que potser hauria calgut especificar-ho a l'enunciat però al LLIBRE li semblava evident que, si es demana repartir 10 litres de vi entre dues persones, el resultat final han de ser dos recipients amb 5 litres cadascun. Per tant la solució correcta és la suma del que ens diuen PONS i JO RAI!, que aconsegueixen fer el repartiment en només cinc passos. Felicitats!! :-))

Però aquesta és només una de les solucions que té el LLIBRE. Hi ha una altra manera d'arribar al mateix resultat, també amb cinc passos però per un camí diferent. A veure si la trobeu abans que els dos socis d'aquest celler facin cas a l'ASSUMPTA i el XAVIER i es beguin tot el vi. ;-D

Anònim ha dit...

Doncs al Pons no se li sembla tan evident que el vi no pugui estar repartit en dos recipients si no li diuen lo contrari. Ara m’he indignat i que l’altra solució la busqui algú altre!

McAbeu ha dit...

PONS: No t'enfadis, home. Pensa que això t'ha permès tornar a compartir rètol vermell i, segons qui trobi l'altre camí per solucionar l'enigma, no només compartir-lo sinó fer un trio i tot. ;-)

Publica un comentari a l'entrada