GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 11 de gener del 2017

859.- Qui és més gran?

859.- Pol i Jan tenen la mateixa edat i malgrat que Pol va néixer abans que Berta, aquesta última va néixer després d'Abel. Ens demanen que esbrinem qui és més gran, Jan o Abel i ens diuen que si necessitem alguna dada més triem una de les premisses següents:
(a) Berta és més gran que Jan
(b) Abel va néixer abans que Pol
(c) Berta és més petita que Pol
(d) Abel té més anys que Berta

Podeu resoldre la pregunta que ens fan i, si l'heu necessitat, dir quina de les premisses us ha permès arribar a la solució correcta?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

4 comentaris:

Anònim ha dit...

P = J
P > B
A > B
a) No pot ser certa segons el que ens han dit primer
b) Aquesta opció m’agrada
c) Això ja ho sabíem
d) Això ja ho sabíem
Per tan Si A > P i P = J l’Abel es més gran que el Jan.

Sergi ha dit...

Jo diria que l'Abel és més gran que en Jan, però que qualsevol de les premisses és bona per descobrir-ho. En Jan i en Pol tenen la mateixa edat, els mateixos anys, però no hauran nascut el mateix dia. Si es porten mesos de diferència, pot ser que la Berta sigui més jove que el Pol, però no que en Jan. Els tres tindrien la mateixa edat, això sí.

L'Abel és més gran que el Pol, i per tant, si la primera també és certa, per lògica també ho serà que en Jan. Les altres dues premisses, com diu en Pol, ai en Pons, ja les sabíem.

McAbeu ha dit...

PONS: Correcte, el LLIBRE m'ha dit que et digui que tornes a fer-ho molt bé. Felicitats!! :-))

XEXU: Arribes a la conclusió encertada però t'ho compliques una mica més amb això de "tenen la mateixa edat però amb dies de diferència". Aquesta vegada, el LLIBRE no fila tan prim:De les dades inicials sabem que Pol i Jan són més grans que Berta i que Abel també ho és però no ens diuen res de la relació d’edats entre Jan i Abel. De les premisses posteriors veiem que (a) és falsa i que (c) i (d) ens diuen el que ja sabíem, per tant la dada que ens cal és la (b) i podem concloure que Abel és més gran que Jan.

Anònim ha dit...

Es molt maco el detall d’en Xexu esforçant-se (inútilment en aquest cas) per rascar alguna cosa per intentar compartir rètol amb mi :$

Publica un comentari a l'entrada